NORSK BORDAME: Den norske nobelprisvinneren i medisin, May-Britt Moser, får kong Carl Gustaf tilbords under nobelbanketten.
NORSK BORDAME: Den norske nobelprisvinneren i medisin, May-Britt Moser, får kong Carl Gustaf tilbords under nobelbanketten.Vis mer

Norske May-Britt får Carl Gustaf tilbords

Nobelprisvinneren May-Britt Moser får hedersplass i Stockholm i morgen.

SEOGHØR.NO: I dag offentliggjorde Nobelinstituttet bordplasseringen for den storslåtte Nobelbanketten i Stockholm i morgen 10.desember, og den norske prisvinneren May-Britt Moser har fått hedersplassen. Hun skal nemlig sitte mellom kong Carl Gustaf og prins Daniel!

GALANT PRINS: I tillegg til selveste kongen får May-Britt kronprinsesse Victorias ektemann, prins Daniel, ved sin side. Her er han fra fjorårets bankett.  Foto: All Over Press
GALANT PRINS: I tillegg til selveste kongen får May-Britt kronprinsesse Victorias ektemann, prins Daniel, ved sin side. Her er han fra fjorårets bankett. Foto: All Over Press Vis mer

Ektemannen Edvard Moser får derimot ikke kongelig selskap. Han skal ifølge Adressa sitte sammen med Dominique Modiano, kona til Patrick Modiano, som er nobelprisvinneren i litteratur og Jenni Ahlin, kona til den svenske riksdagspresidenten Urban Ahlin.

Nobelbanketten er et av de aller største høydepunktene i løpet av året i Sverige - og Blå Hallen i Stockholms rådhus fylles med langbord for 1200  inviterte gjester. Middagen lages av Sveriges beste kokker, og etterpå spilles det opp til dans til langt ut i de sene nattetimer.

Ekteparet Moser er imidlertid ikke de eneste som har sin debut på den tradisjonsrike festen. Den svenske kongefamilien er alltid på plass, men i år er både prins Carl Philips forlovede Sofia og prinsesse Madeleines ektemann Chris O'Neill med for første gang.

PRISVINNERE: Eksteparet Moser fikk nobelprisen i Medisin. Onsdag skal de i kongelig selskap. Foto: All Over
PRISVINNERE: Eksteparet Moser fikk nobelprisen i Medisin. Onsdag skal de i kongelig selskap. Foto: All Over Vis mer

I fjor måtte prinsesse Madeleine avlyse.

Sofia får sin blivende ektamenn ved sin side, samt Riksdagens president Urban Ahlin. Mens Chris får selskap av to av nobelprisvinnerenes bedre halvdeler- Kasumi Amano som er gift med Hiroshi Amano og doktor Eric Betzig kone Na Ji.

- Det er spesielt i år når så mange i familien kan samles, sier det svenske hoffets informasjonssjef Margareta Thorgren til Expressen.

Den svenske avisen skriver også at Kongen har uttrykt at han ser fram til kvelden :

- Det pleier å være lett og avslappet. Veldig hyggelig, sa han i forbindelse med statsbesøket til Frankrike i forrige uke.

 

Les også: Gravide Kate knakk sammen i latter

 

 

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.