<strong>SPLITTER FOLKET:</strong> Prins Joachims oppførsel i forbindelse med besøket på skoleskipet «Danmark» har ført til debatt i Danmark. Halvparten ser på ham som en som holder på etiketten, mens andre ser på ham som en snobb. Foto: Stella Pictures
SPLITTER FOLKET: Prins Joachims oppførsel i forbindelse med besøket på skoleskipet «Danmark» har ført til debatt i Danmark. Halvparten ser på ham som en som holder på etiketten, mens andre ser på ham som en snobb. Foto: Stella Pictures Vis mer

- Noe lignende kunne ikke skjedd i Norge

Prins Joachims TV-tabbe deler danskene på midten. Se videoen!

Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Danske prins Joachim (41) har tidligere skapt overskrifter på grunn av sin sans for fest, og sitt turbulente kjærlighetsliv.

Men nå er det snakketøyet til dronning Margrethes yngste sønn som har ført til debatt i Danmark.

Da en journalist fra dansk TV2 i august skulle intervjue prinsen i forbindelse med hans besøk på skoleskipet «Danmark», nektet han nemlig å svare da han ble tiltalt med «deg» istedenfor «Dem».

- Jeg sier ikke «deg», sier han, mens hans kone, prinsesse Marie bryter sammen i latter ved siden av.

Videoklippet, som nå er lagt ut på nettstedet YouTube, har ifølge avisen EkstraBladet (ekstern lenke) delt danskene på midten.

Halvparten mener prinsen gjør det rette ved å holde på etiketten, mens de andre ser på ham som en arrogant snobb.

Se og Hørs hoffreporter Kjell Arne Totland tror ikke noe lignende kunne ha skjedd i Norge.

- Noe lignende ville aldri skjedd med våre egne kongelige. I min alder faller det naturlig å bruke De som tiltaleform – ved siden av Deres Kongelige Høyhet og Deres Majestet. Men jeg har også noen ganger sagt du til våre kongelige – uten at de har latt seg merke det minste med det. Noen ganger har de også selv oppfordret til å være dus, sier Totland.

Hoffreporteren forteller at han ble ble «overrasket og skuffet» da han så klippet første gang på dansk fjernsyn.

- For øvrig tror jeg dette sier mest om prins Joachim som person. Jeg tror faktisk verken dronning Margrethe selv, kronprins Frederik eller kronprinsesse Mary ville ha reagert på denne måten. Og det kan jo virke som selv franskfødte prinsesse Marie syntes ektemannens  oppførsel ble litt i pinligste laget, sier han.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: De danske prinsene snakker knapt sammen.


Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer