Prins William:

- Nesten et århundre

Prins William spøkte med dronning Elizabeth fra scenen under jubileumskonserten.

FESTKONSERT: Prins William var blant de som hedret dronning Elizabeth under lørdagens jubileumskonsert. Foto: HENRY NICHOLLS /AFP/NTB.
FESTKONSERT: Prins William var blant de som hedret dronning Elizabeth under lørdagens jubileumskonsert. Foto: HENRY NICHOLLS /AFP/NTB. Vis mer
Publisert

Søndag er siste dag av den fire dagers lange jubileumsfeiringen i Storbritannia. Dronning Elizabeth har sittet 70 år på tronen, og det har ikke gått ubemerket hen.

Lørdag inntok både barn og barnebarn scenen for å hylle dronningen, og prins William benyttet muligheten til å spøke med bestemor. Det melder People.

DEMONSTRANTER: Under den fire dager lange feiringen av dronning Elizabeths (96) platinajubileum ble flere demonstranter ført vekk av politiet i starten av militærparaden. Video: Sky News. Vis mer

- Nesten et århundre

Prins William (39) og prins Charles inntok hver for seg scenen under lørdagens platinafest på Buckingham Palace, og takket blant annet monarken for arbeidet hun har gjort for å redde naturen.

Mens det rullet bilder av planeten over en skjerm, åpnet prinsen med å hylle både faren og og avdøde prins Philip for deres arbeid, før han vendte oppmerksomheten til jubilanten.

- Selv om ingens bestemor takker sine barnebarn for å snakke om alderen deres, har min egen bestemor vært i live i nesten et århundre, sa han om 96-åringen.

JUBILEUM: Dronning Elizabeth (96) feirer platinajubileum. Torsdag er det 70 år siden hun inntok den britiske tronen. Vis mer

- På den tiden har menneskeheten dratt nytte av ufattelige teknologiske utviklinger og vitenskapelige gjennombrudd. Og selv om disse gjennombruddene har økt vår bevissthet om innvirkningen mennesker har på vår verden, har planeten vår blitt mer skjør. I dag, i 2022, når dronningen feirer platinumjubileum, har behovet for å beskytte og gjenopprette planeten aldri vært viktigere.

Han la deretter til en egenskap han og dronningen deler.

- Men i likhet med henne er jeg en optimist.

- Ler og gråter

Også sønnen til dronningen, prins Charles, hadde noen velvalgte ord. Han takket blant annet moren for å ha vært der for ham og familien gjennom vanskelige tider.

KLEINT: Det gikk ikke helt etter planen da Meghan Markle skulle overrekke et trofé til prins Harry og hans lagkamerater. Video: Rødt Kort / Pambou. Vis mer

- Du har møtt oss, og snakket med oss. Du ler og gråter med oss, og viktigst av alt, du har vært der for oss i disse 70 årene, sa prinsen, og fortsatte:

- Du sverget at du skulle vie livet ditt for å tjene landet, og du fortsetter å levere. Du fortsetter å skrive historie.

I det Sky News omtaler som et gripende øyeblikk, snakket Charles om sin avdøde far, prins Philip.

- Han er savnet her i kveld, men jeg er sikker på at han er her i ånden.

GODT HUMØR: Hertuginne Meghan og prins Harry smilte til de fremmøtte da de viste seg offentlig for første gang på flere uker. Video: Vilde Holta Røssland Vis mer

Mens prinsen talte for publikum, ble det vist bilder av dronningens sju tiår på tronen. Bilder prinsen selv skal ha valgt for anledningen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer