Prinsesse Estelle:

- Neppe tilfeldig

Prinsesse Estelle stjal showet.

VEKKER OPPSIKT: En detalj ved de nye bildene av prinsesse Estelle får oppmerksomhet. Foto: Shutterstock/NTB
VEKKER OPPSIKT: En detalj ved de nye bildene av prinsesse Estelle får oppmerksomhet. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Prinsesse Estelle (11) er den eldste datteren av kronprinsesse Victoria (45) og prins Daniel (49), og en dag er det hun som skal sitte på den svenske tronen.

Den siste tiden har prinsessen fått økt oppmerksomhet, og denne gangen stjal prinsessen showet under et besøk på Inre borggården.

- Vil ha et ord med i laget

I oktober fikk 11-åringen internasjonal oppmerksomhet da hun var med på sitt aller første statsbesøk. Prinsessen var nemlig med som representant da kong Willem-Alexander (55) og dronning Máxima (51) av Nederland tok turen til Sverige.

TALE: Prinsesse Ingrid Alexandra holdt tale under bursdagsfeiringen hennes i Deichman Bibliotek i Bjørvika, Oslo torsdag 16. juni. Video: NRK Vis mer

Også da kongehuset delte et bursdagsbilde av prinsessen i februar, var det flere som påpekte at hun begynner å bli stor- og ligner mer og mer på både sin mor og mormor dronning Silvia (79).

Da kronprinsesse Victoria, prins Daniel, prinsesse Estelle og prins Oscar hilste på folket på Inre borggården i anledning Victorias navnedag på søndag, fikk prinsesse Estelle også oppmerksomhet.

KOPI: Prinsesse Estelle og kronprinsesse Victoria matchet i like kåper. Foto: Splash News
KOPI: Prinsesse Estelle og kronprinsesse Victoria matchet i like kåper. Foto: Splash News Vis mer

På bilder fra søndagen kan man skimte blå perleøredobber i prinsessenns ører. Ifølge Svensk Damtidning, vitner det om at prinsesse Estelle begynner å bli så stor at hun får velge ut klær og smykker selv.

Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, tror imidlertid ikke prinsessen får bestemme helt selv hva hun kler seg i foreløpig.

- Det er neppe tilfeldig at mor og datter har like kåper, noe som tyder på at prinsesse Estelle ikke bestemmer helt selv hva hun skal gå med. Faktisk har mor og datter ofte vært matchende kledd. Men for alt jeg vet er Estelle med å bestemme, forklarer kongehuseksperten.

UT PÅ TUR: I anledning prinsesse Ingrid Alexandras 18-årsdag deler kongehuset en ny video av familien på skitur. Video: Kongehuset Vis mer

- Dessuten har jeg sett at hun har gått fra litt søte barneklær, til en litt kulere mer ungdommelig stil det siste året. Noe som nok handler om at hun er blitt større, og vil ha et ord med i laget. Og enn så lenge kan det se ut som hun har mamma Victoria som stilikon.

Matcher stadig

Gjennom årene har vi sett en rekke eksempler på at prinsesse Estelle og kronprinsesse Victoria liker å matche hverandre.

Under kronprinsessens navnedag i fjor, bar mor og datter matchende grå kåper og like skinnhansker fra Handmade Stockholm.

KONGELIG KONFIRMASJON: 31. august 2019 er det Prinsesse Ingrid Alexandra sin tur til å konfirmeres, men det er hun ikke den første i kongefamilien som gjør! Se bildene fra de andre kongeliges konfirmasjoner. Bilder: NTB Scanpix. Programledere: Kine Falch og Jonas Hammer. Klipp: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

Da moren fylte 45 år i fjor sommer, dukket Estelle opp i en barneutgave av kjolen kronprinsesse Victoria brukte under samme dag året før.

LES OGSÅ: Victorias ukjente sorg

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer