Prins Harry:

- Nektet å oppfylle Harrys ønske

Hoffet skal ha gitt tydelig beskjed da prins Harry tok kontakt.

AVSLÅTT: Forrige uke skal prins Harrys ønske om å minnes krigsheltene ha blitt avslått av hoffet. Han og Meghan markerte imidlertid dagen selv på Los Angeles National Cemetery. Foto: Lee Morgan/ Reuters/ NTB
AVSLÅTT: Forrige uke skal prins Harrys ønske om å minnes krigsheltene ha blitt avslått av hoffet. Han og Meghan markerte imidlertid dagen selv på Los Angeles National Cemetery. Foto: Lee Morgan/ Reuters/ NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere i år ble det kjent at prins Harry (36) og hertuginne Meghan (39) skulle forlate sine kongelige plikter, og paret flyttet fra Storbritannia sammen med sønnen sin.

I etterkant av sjokk-exiten, også kalt «Megxit», virker det ikke som den påståtte konflikten i kongefamilien er blitt nevneverdig mindre.

Paret, som nå bor i California sammen med sin 18 måneder gamle sønn Archie, fikk nemlig avslag fra hoffet da prinsen selv ønsket å hedre krigsheltene på «Remembrance Sunday» i helgen. Dette melder blant annet People.

Avslått ønske

«Remembrance Sunday», som markerer dagen for våpenhvilen etter første verdenskrig, skal stå til ære for dem som falt under første verdenskrig. Minnedagen faller alltid på den andre søndagen i november, og kjennetegnes med en valmue-blomst.

Til ære for dagen, hadde prins Harry et ønske om å få lagt ned sin egen valmue-blomsterkrans i seremonien ved minnesmerket «the Cenotaph».

Harry, som har en fortid i militæret, var soldat i en årrekke før han la karrieren på hylla. Han har tidligere vært med på to militære operasjoner i Afghanistan, og hadde derfor et sterkt ønske om å delta på den nasjonale minnedagen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer