Tidligere i år ble det kjent at prins Harry (36) og hertuginne Meghan (39) skulle forlate sine kongelige plikter, og paret flyttet fra Storbritannia sammen med sønnen sin.
I etterkant av sjokk-exiten, også kalt «Megxit», virker det ikke som den påståtte konflikten i kongefamilien er blitt nevneverdig mindre.
Paret, som nå bor i California sammen med sin 18 måneder gamle sønn Archie, fikk nemlig avslag fra hoffet da prinsen selv ønsket å hedre krigsheltene på «Remembrance Sunday» i helgen. Dette melder blant annet People.

Avslått ønske
«Remembrance Sunday», som markerer dagen for våpenhvilen etter første verdenskrig, skal stå til ære for dem som falt under første verdenskrig. Minnedagen faller alltid på den andre søndagen i november, og kjennetegnes med en valmue-blomst.
Til ære for dagen, hadde prins Harry et ønske om å få lagt ned sin egen valmue-blomsterkrans i seremonien ved minnesmerket «the Cenotaph».

Hoffet lurte alle: - Divamanøver
Harry, som har en fortid i militæret, var soldat i en årrekke før han la karrieren på hylla. Han har tidligere vært med på to militære operasjoner i Afghanistan, og hadde derfor et sterkt ønske om å delta på den nasjonale minnedagen.
Grunnet pandemien ble prinsen hindret fra å delta sammen med resten av familien, men nå ser det altså ut til at hans bidrag ikke var ønsket i det hele tatt.

- Rasende på broren
The Sunday Times melder at hoffet avslo prinsens forespørsel om å få lagt ned en krans på sine vegne fordi han ikke lenger representerer monarkiet. Avisen skriver at dronning Elizabeth (94) ikke skal ha blitt informert om barnebarnets ønske, mens faren til Harry, prins Charles (71), la ned en krans for både seg selv og dronning Elizabeth. Harrys bror, prins William (38), var også til stede for å minnes krigsheltene.

Ifølge People ønsker verken representater for Harry eller hoffet å kommentere saken.

- Hennes tid kan være over
En moderne hyllest
Prins Harry valgte likevel å minnes de som falt under krigen på sin egen måte, og en veldig moderne sådan. For å markere den nasjonale minnedagen deltok han i podkasten «Declassified», sammen med andre som tidligere har tatt del i militærtjenesten.
I podkasten snakker han blant annet om hva uniformen hans betyr for ham, og kommer inn på tradisjonen med å bære en valmue for å hylle krigsveteranene og de som ikke lenger er med oss. Han forklarer også hvem han bærer blomsten for:
- Soldatene som jeg kjente, men også de jeg ikke kjente. Soldatene som var ved min side i Afghanistan, de som fikk livet snudd på hodet for alltid, og de som ikke kom seg hjem.

I sjokk etter dødsfall
Prinsen, som grunnla sportsarrangementet Invictus Games for noen år siden, ville også gi en ekstra hyllest til arrangementets deltagere. Han startet Invictus Games i 2014, inspirert av egne erfaringer fra tiden i Afghanistan. Arrangementet er til for veteraner som har blitt skadet, men som likevel ønsker å delta i ulike sportsgrener.
- Jeg bærer den for å feire motet og besluttsomheten hos alle veteraner og deres kjære, spesielt de i Invictus-familien vår. Det er disse menneskene og øyeblikkene jeg minnes når jeg gjør min honnør, når jeg står oppstilt og når jeg legger min krans på Cenotaph, sier prins Harry i podkast-episoden.

Mystisk detalj vekker oppsikt
Trakk seg tilbake
Som tidligere nevnt, har prins Harry og hertuginne Meghan valgt å trekke seg ut av det britiske kongehuset. Like før de offisielt trakk seg ut, varslet de også at de var ferdige med Instagram.
I Instagram-innlegget de delte den gang vektla de den pågående coronapandemien, og hvordan de har et håp om at et hvert menneske vil være med på å utgjøre en forskjell.
Ved første øyekast kunne det se ut til at hertugparet bare skulle ta en pause fra sosiale medier, men mot slutten av bildeteksten forklarte paret at de heller velger å påbegynne et nytt kapittel.
En representant for paret fortalte til People at Meghan og Harry ikke lenger vil legge ut innhold på Instagram eller på sin egen nettside. Begge plattformene vil imidlertid bestå.
- De vil tilbringe de neste månedene med å fokusere på familien og å fortsette å gjøre det de kan, trygt og privat, for å støtte og jobbe med sine allerede eksisterende veldedighetsforpliktelser, samtidig som de utvikler sin fremtidige ideelle organisasjon, fortalte talspersonen den gang.
LES OGSÅ: Kongelig hemmelighet vekker oppsikt