Nektes sauna etter utrolig arve-historie

Carl Philip og Sofia nektes het saunakos i strandsonen.

MINDRE KOS: Carl Philip får ikke bygge drømmesaunaen på sin nye herregård. Foto: All Over Press
MINDRE KOS: Carl Philip får ikke bygge drømmesaunaen på sin nye herregård. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Etter at svenske prins Carl Philip (32) først fikk lov til å bygge sauna i strandsonen på sin nyoppussede herregård i Trosa, laget naboer i foreningen Strandskyddarna og Naturskyddsforeningen på vedtaket.

De har nå fått medhold, skriver lokalavisa Sødermannlands i Sverige. Dermed må Carl Philip se langt etter saunakos i strandkanten med sin kjære samboer Sofia Hellqvist (27).
 
Den gedigne herregården fikk Carl Philip ved en tilfeldighet – og her kan du lese den utrolige historien:
 
For fem år siden arvet prins Carl Philip hele formuen på 18 millioner av den barnløse offiseren og gymnaslæreren Bertil Jonsén. Han var 82 år da han døde i 2007, og ifølge mange var han en gam­mel grinebiter. Men prinsen sjarmerte ham i senk.


– Han sa flere ganger hvor godt han likte Carl Philip, for­teller en tidligere kollega til avisen Aftonbladet.
 
Da prinsen var 15 år gammel, jobbet Bertil som frivillig med oppussingen av en torpedobåt som kong Carl Gustaf (66) hadde kjøpt. Etterpå fikk han seile med Carl Philip.
 
Da Jonsén døde, ble sjokket stort for hans eneste levende slektning – søs­terens adoptivsønn Per Nord­gren. Nevøen var riktignok nevnt i testamentet, men bare da Jonsén understreket at Nordgren ikke skulle få ett eneste øre.
 
Prinsen fikk imidlertid alt. En stor og dyr landbrukseiendom med herskapsgård og skog, tre lei­ligheter, gull, våpen, porselen, kontanter og aksjer for 5,5 mil­lioner. Arven ble taksert til 18 mil­lioner svenske kroner, men den reelle verdien er høyere.
 
Etter at Carl Philip hadde fått nøkkelen til herskapsgården, har prinsen pusset opp etter alle kunstens regler, og prinsens samboer Sofia Hellqvist har vært med å innrede.
 
Nå står sommeren for tur – og Sofia og Carl Philip kommer til å nyte late dager på den flotte herskapsgården i Sörmland, som også har privat strandlinje. 
 
– Prinsen synes det er et utro­lig vakkert sted, og er takknem­lig overfor velgjøreren. Både han og kongen husker Jonsén godt, sa hofforvaltningssjefen Bengt Telland til Aftonbladet da arven ble kjent.
 
Men på kjøpet fulgte en strandbod, og det var her Carl Philip drømte om å bygge sauna til seg og Sofia. Nå må han imidlertid se langt etter hete sommernetter i strandkanten...

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Carl Philip krasjet i 160 km/t

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer