Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett:

Nekter å uttale seg

Prinsessen har forholdt seg taus om både kritikk og tittelstripping.

STILLELEKEN: Både prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett er mye diskutert om dagen. Selv holder de seg tause. Foto: Lise Åserud / NTB
STILLELEKEN: Både prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett er mye diskutert om dagen. Selv holder de seg tause. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert

Torsdag denne uken ble det kjent at en ny undersøkelse, utført for Se og Hør, viser at over halvparten av befolkningen mener at prinsesse Märtha Louise (51) bør gi fra seg prinsessetittelen.

Der kom det blant annet fram at totalt 53,9 prosent mener at hun bør gi fra seg tittelen.

Den seneste måneden har flere spekulert på nettopp prinsessetittelen, og forrige uke skrev Se og Hør at det har vært krisemøter på Slottet om det.

Gjennom hele måneden, med alle spekulasjoner og tidvis kritikk, har imidlertid prinsessen selv holdt seg taus. Det har også forloveden, Durek Verrett (47), gjort.

OPPRØRTE: Durek Verrett og Märtha Louise fortalte om motstanden de har møtt etter at de annonserte forlovelsen. Video: Instagram/@shamandurek Vis mer

- Har vært taus

Se og Hør har forsøkt å nå både Märtha Louises manager og Slottet i alle saker hvor prinsessen og Verrett er omtalt, blant annet rundt spekulasjonene om tittelstrippingen. Vi har også forsøkt å få Verrett i tale.

Forsøkene har imidlertid vært forgjeves.

At prinsessen har holdt seg taus, er kanskje ikke helt uvanlig. Det er likevel noe flere reagerer på, blant andre den svenske kongehuseksperten Johan T. Lindwall, sjefredaktør i Svensk Damtidning.

- Det er i bunn og grunn hans feil, med hans ulike utspill, som Märtha Louise på et vis har stått bak fordi hun ikke har sagt noe. Hun har vært taus. Jeg tror eneste sjansen til å kunne få tilbake tilliten hos folket er å holde en veldig, veldig lav profil fremover, uttalte han til Se og Hør torsdag, og fortsatte:

- Man blir jo litt lei etter hvert, og tenker: «Dette er faktisk ikke greit». Hvorfor setter hun ikke ned foten og sier fra? Det hadde hun teoretisk sett kunnet gjøre, allerede første, andre eller tredje gangen han uttalte seg kontroversielt, men har valgt å ikke gjøre det. Og det er vel det folk irriterer seg over.

FORLOVET: 7. juni kom nyheten om at prinsesse Märtha Louise hadde forlovet seg med Durek Verrett, og dagen etter uttalte datteren Leah Isadora Behn seg for første gang om forlovelsen. Video: Nora Skavhaug. Reporter: Katrine Bjelke Vis mer

«Maktpar»

Den hittil siste offentlige uttalelsen fra Verrett kom i forbindelse med at han hadde meldt Se og Hør inn til Pressens Faglige Utvalg, for saken «Avslører: Durek er alvorlig syk». Han fikk ikke medhold i klagen, og gikk derfor ut mot ukebladet i VG.

Heller ikke der uttalte han seg om kritikken han har mottatt, men holdt seg til PFU-klagen.

- Jeg er overrasket over dommen til Pressens Faglige Utvalg. Jeg mener at hver person har rett til sin egen sykehistorie. Det er sensitiv informasjon som hver person, etter min mening, har rett til å dele når de er klare for det. Når tiden er inne for den enkeltpersonen, sa han forrige uke.

Til tross for at Verrett ikke har uttalt seg særlig mye til pressen, har han flittig delt innlegg og innhold på Instagram. Han har også hatt livesendinger på samme tjeneste.

TIKTOK: Durek Verrett slettet en Tiktok-sketsj hvor prinsesse Märtha Louise blir «angrepet». Video: @ShamanDurek / Tiktok Vis mer

Blant annet har han delt en sak fra The Sun, med overskriften: «MAKTPAR. På innsiden av det sprø livet til prinsesse Märtha Louise av Norge og millionær-sjamanforloveden som selger helbredende medaljonger».

Tidligere denne uken delte han også et intervju med ham og Märtha i Town & Country, hvor han sendte et stikk til den negative medieoppmerksomheten rundt ham.

- Føler seg misforstått

Forrige gang Verrett kommenterte kritikken han har mottatt, skjedde det til TV 2 i starten av september. Den gang var også Märtha Louise til stede under intervjuet, uten at hun kommenterte kritikken nevneverdig.

Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, forteller at det kan være en av grunnene til at de forholder seg tause nå.

KULTURSJOKK: Kongen kommenterte Märtha Louises kjæreste Durek Verret. Video: Caroline Vagle/Dagbladet Vis mer

- Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett stilte jo til intervju med TV 2, og der uttrykte de vel egentlig at de føler seg misforstått. Og med det som bakgrunn orker de kanskje ikke å uttale seg ytterligere? Dessuten vet vi at de er i dialog med kongen - og kanskje ønsker de ikke å si noe før det eventuelt blir tatt en avgjørelse. Men dette blir jo bare spekulasjoner fra min side.

Vagle påpeker også at det trolig at Märtha Louise kunne tatt tydeligere avstand fra forlovedens uttalelser tidligere.

- Jeg tror kanskje det er lurt å ligge lavt i terrenget nå, såfremt det ikke er noe nytt å melde. Når det er sagt tror jeg med fordel prinsessen tidligere i prosessen kunne klargjort hvor hun står når det kommer til en del av de mest kontroversielle standpunktene til forloveden.

Se og Hør har nok en gang forsøkt å få en kommentar fra prinsesse Märtha Louise, gjennom manager Carina Scheele. Hun har foreløpig holdt seg taus.

Se og Hør har også forsøkt å få en kommentar fra Durek Verrett, via pressekontakt Tanya Khani, foreløpig uten svar.

LES OGSÅ: Reagerer:- Veldig uvanlig

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer