Kronprinsesse Mette-Marit:

Nekter å svare

Ville ikke kommentere nyheten om Märtha Louise.

TAUS: Kronprinsesse Mette-Marit ville ikke svare på spørsmål om Märtha Louise. VIDEO: Klaus Fjellro. Reporter: Jonathan Gaathaug Nielsen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

OSLO (Se og Hør): Tirsdag kom kongehuset med pressemelding om at prinsesse Märtha Louise (51) frasier seg sine offisielle oppgaver.

«Prinsesse Märtha Louise ønsker å bidra til et tydeligere skille mellom egne aktiviteter og tilknytningen til kongehuset. Prinsessen har derfor, i samråd med Hans Majestet Kongen og den nærmeste familien, bestemt at hun på det nåværende tidspunkt ikke skal utføre offisielle oppgaver for kongehuset», heter det i pressemeldingen fra kongehuset.

Det kom også fram i pressemeldingen at prinsessens forlovede, Durek Verrett (47), må forholde seg til prinsippet om at prinsessetittelen ikke skal brukes i kommersiell sammenheng.

SVARER: 8. november ble det kjent at prinsesse Märtha Louise ikke lenger skal representere kongehuset. Dette sier hun om avgjørelsen. Video: Instagram Vis mer

Samme dag som nyheten sprakk tok det forlovede paret til Instagram for å fortelle sin side av saken.

- Jeg har alltid ønsket å støtte min forlovede og jeg vil at hun skal være lykkelig. Hvis hennes liv har blitt vanskelig på grunn av ting jeg har gjort, var det aldri min intensjon, uttalte Verrett.

Rakk ikke fullføre spørsmålet

Dagen etter uttalte kronprins Haakon (49) seg om nyheten.

- Det er en løsning vi har kommet fram til, at søsteren min ikke lenger skal representere kongehuset offisielt. Det synes vi er en bra løsning, for her er det jo flere interessenter, sa kronprinsen til pressen.

FORSTÅR IKKE: Kong Harald forteller at det har tatt tid å få Durek Verrett til å forstå hvordan det norske kongehuset fungerer. Video: NRK Vis mer

Torsdag formiddag er kronprinsesse Mette-Marit (49) til stede ved konferansen «Blir alt bra? Pandemiens konsekvenser for barn og unge i Norden» på DOGA i Oslo.

Kronprinsessen ville ikke snakke med den oppmøtte pressen.

I håp om å få en kommentar fra kronprinsessen angånde Märtha Louise møtte Se og Hør opp utenfor DOGA.

Se og Hørs journalist rakk imidlertid ikke å fullføre spørsmålet sitt før kronprinsessen ble hastet inn på konferansen.

SNAKKER UT: 8. november møtte kongeparet pressen for å snakke ut, etter at de tidligere samme dag sendte ut en pressemelding om at prinsesse Märtha Louise ikke lenger skal representere kongehuset. Video: NRK Vis mer

Forlot bygget via bakdøren

Samme dag som nyheten om at prinsesse Märtha Louise frasier seg sine offisielle oppgaver kom, var Se og Hør tilstede ved lokalene til prinsessens klesmerke Hést i Fredrikstad, hvor Märtha Louise befant seg.

Dette for å få en kommentar i anledning nyhetene.

Etter en stund reiste prinsessens politieskorte uten at hun satt på i bilen. Etter det Se og Hør erfarer, skal Märtha ha forlatt bygget via bakdøren.

LES OGSÅ: Vekker oppsikt i utlandet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer