Kronprins Frederik:

Nekter å svare på dette

- Ikke et spørsmål jeg hadde ventet å få.

VIL IKKE SVARE: Kronprins Fredrik av Danmark vil ikke svare på spørsmål om samarbeidet med skoprodusenten Ecco. Video: B.T Vis mer
Publisert

I lengre tid har den danske skoprodusenten Ecco vært sterkt kritisert for ikke å trekke bedriften ut av Russland - slik mange andre store merkenavn har gjort etter at krigen brøt ut.

Danske B.T. skriver at det i en undersøkelse kommer fram at hele 69 prosent er «enig» eller «delvis enig» i at skoprodusenten bør trekke seg ut av Russland.

Skokjeden er det danske kongehusets hoffleverandør, og kongefamilien har derfor flere ganger blitt oppfordret til å kutte samarbeidet, nettopp på grunn av krigen.

OVERRASKER: En russisk reality-serie med navn «Jeg er ikke homo» vekker oppsikt. Reporter: Anabelle Bruun Vis mer

- Hvorfor?

Da kronprins Frederik (53) onsdag dukket opp på et friidrettsstevne med skolebarn på Østerbro Stadion, ble han konfrontert med spørsmål om hvorfor kongehuset ikke kutter samarbeidet med Ecco.

Det nektet han imidlertid å svare på.

- Det jo ikke et spørsmål jeg hadde regnet med å få, nå når jeg står foran masse glade barn som har hatt noen utfordringer og søker etter et fellesskap, sa han.

- Det har de fått i dag. Jeg kan se det på dem fordi jeg selv har barn. Det er så bra for dem å komme ut og være her, oppleve stemningen, ha noe musikk i ørene og yte det beste de kan. Det er det jeg fokuserer på nå, fortsatte kronprinsen.

HUMPETE: Svenske kronprinsesse Victoria og prins Daniel er vertskap for besøket det norske kronprinsparet har lagt til Stockholm. Første dag med besøk får en noe humpete start. Video: Caroline Vagle / Se og hør Vis mer

På svar fra B. T.s journalist om at det må være lov til å spørre, svarer tronarvingen avvisende:

- Hvorfor skal jeg svare på det nå?

- Merkelig og sørgelig

Kronprinsen har tidligere, i begynnelsen av krigen, gått ut og uttalt seg om krigen.

- Det er klart det bekymrer den vestlige verden enormt mye. Det bekymrer også min familie og meg, og vi følger utviklingen, sa han, og la til at deres tanker går til det ukrainske folket.

STØTTER: Oslo Gospel Choir støtter Flyktningshjelpens arbeid i Ukraina, og har spilt inn en sang til inntekt for mennesker «På Flukt». Vis mer

Også hans mor, dronning Margrethe (82), har kommentert Russlands invasjon av Ukraina.

- Det er merkelig og sørgelig å se at vi skal oppleve krig i vår del av verden igjen, og det er noe vi alle sammen legger merke til og tenker mye på.

LES OGSÅ: - Jeg er prins Charles og Camillas ukjente sønn

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer