Prins William og prins Harry:

- Nekter å holde tale sammen

Prinsebrødrene skal ikke ha et ønske om å holde tale sammen under avdukingen av Diana-statue.

BETENT: Det er et betent brødreforhold mellom prins William og prins Harry. Foto: Justin Tallis / AFP / NTB
BETENT: Det er et betent brødreforhold mellom prins William og prins Harry. Foto: Justin Tallis / AFP / NTB Vis mer
Publisert

Prins William (38) og prins Harry (36) har hatt en langvarig konflikt. Kranglingen skal ha startet da sistnevnte og hans kone, hertuginne Meghan (39), valgte å tre tilbake fra den britiske kongefamilien - en hendelse som i Storbritannia blir omtalt som «Megxit».

Harry, som har flyttet ut av hjemlandet, over Atlanteren og til USA, var nylig tilbake i Storbritannia i anledning bestefaren prins Philips begravelse.

Det var knyttet stor spenning til prins Harrys gjenforening med familien, men familieforholdet virket fortsatt å være betent.

Snart får brødrene igjen muligheten til å begrave stridsøksen. Det forventes at de legger uenighetene til side når de gjenforenes i juli på det som skulle ha vært 60-årsdagen til deres avdøde mor, prinsesse Diana.

PÅ YOUTUBE: Prins William og hertuginne Kate er nå å finne på Youtube. Video: Youtube / The Duke and Duchess of Cambridge Vis mer

Vil flytte himmel og jord

Under seremonien til ære for moren, skal det avdukes en statue av nettopp hovedpersonen. Planen var at William og Harry skulle holde en felles tale, men slik blir det angivelig ikke. Begge brødrene skal nemlig ha insistert på å tale hver for seg og skal ikke ha et ønske om noen felles tale.

- Brødrene vil være fysisk sammen under seremonien, men ønsker å holde tale hver for seg, uttaler en kilde til The Sun.

Kilden forklarer videre at både William og Harry ville satt himmel og jord i bevegelse for å delta i seremonien, som er veldig viktig for dem begge.

- Det er selvfølgelig håp om at minnet til Diana kan reparere forholdet deres, men det virker svært usannsynlig akkurat nå, legger kilden til.

OVERRASKER: I den første episoden av prins Harry og hertuginne Meghan sin podcast får vi høre noe helt uventet på slutten. Video: AP/ NTB SCANPIX Vis mer

Stort savn

Det har gått rett over ett år siden prins Harry trakk seg tilbake fra det britiske kongehus, grunnet det han og hertuginne Meghan mener er årevis med mobbing og anklager.

Harry og broren har stått sammen gjennom tykt og tynt siden de var barn og mistet moren i den tragiske bilulykken i Paris i august 1997.

Det skal ha ført til at William i dag føler et stort press - som eneste bror igjen i kongehuset.

DEN GANG DA: William og Harry har tidligere hatt et nært forhold. Her avbildet i 2008. Foto: REX / NTB
DEN GANG DA: William og Harry har tidligere hatt et nært forhold. Her avbildet i 2008. Foto: REX / NTB Vis mer

- Så fort han kom seg over sinnet over hvordan ting har skjedd, satt han igjen med fraværet av broren. De delte alt i livet - et kontor, en stiftelse og de hadde møter sammen stort sett hver dag. Det var mye morsomt på veien, fortalte kilder nylig til Sunday Times, og la til:

- Han vil savne det for alltid.

PRINS PHILIP: Prins William og prins Harry går sammen ut av begravelsen til prins Philip Vis mer

Føler press

Kildene, som skal være venner av prinsen, fortalte videre at prins William føler at han er dømt til å møte fremtiden som Storbritannias konge uten broren ved sin side.

- Prins William føler definitivt at presset ligger på ham nå. Fremtiden ser litt annerledes ut på grunn av brorens valg. Det er ikke lett.

I kjølvannet av den kongelige exiten har det dukket opp en rekke historier om brødreforholdet, og i høst ble det hevdet at de brøt kontakten i to måneder.

Ifølge US Weekly skal konflikten mellom Harry og William ha vært så stor at flere ble redde for at det ikke gikk an å redde forholdet.

- William og Harrys konflikt var veldig ekte, veldig stygg og utrolig intens. De møtte en blindvei, og det var så mye gjørme under broen at flere følte at konflikten var umulig å løse, har kilder tidligere uttalt til US Weekly.

LES OGSÅ: Spesiell detalj vekker oppsikt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer