Hertuginne Meghan og prins Harry:

Nekter å betale for Meghan og Harrys sikkerhet

Canada vil ikke lenger stå for hertugparets sikkerhetsutgifter.

OPPHØRER: Canada kommer ikke lenger til å betale for hertuginne Meghan og prins Harrys sikkerhet. Foto: NTB scanpix
OPPHØRER: Canada kommer ikke lenger til å betale for hertuginne Meghan og prins Harrys sikkerhet. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Det nærmer seg tre måneder siden prins Harry (35) og hertuginne Meghan (38) annonserte at de trekker seg tilbake fra sine kongelige plikter. I senere tid har flere brikker falt på plass, og det har blitt bestemt at de som følge av avgjørelsen mister både titler og apanasje.

Forrige uke ble det delt et innlegg på hertugparets nettside, Sussexroyal, der de ga detaljer rundt den kommende tiden. Der ble også spørsmål om sikkerhetstiltak besvart. Der opplyses det at de fortsatt vil kreve sikkerhet for å beskytte seg selv og deres sønn.

- Dette baserer seg på hertugens offentlige vesen, gitt at han er født inn i kongefamilien, samt hans militærtjeneste, hertuginnens offentlige vesen og det delte trussel- og risikobildet som er blitt dokumentert de siste årene, heter det i forklaringen.

Frem til nå er det Canada som har stått for parets sikkerhet, men nå kan det se ut til at det endres.

Opphører

Hertugparet har store deler av tiden etter november oppholdt seg i Canada, hvor sikkerheten rundt paret har vært tilsynelatende høy. Ifølge Daily Mail har Canada en juridisk plikt til å stille med sikkerhet til såkalte internasjonalt beskyttede personer - slik som kongelige.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer