Hertuginne Meghan og prins Harry:

Nekter å avsløre Archies faddere

Ytterligere hemmelighold rundt den kongelige dåpen.

KLARE FOR DÅP: Det har vært mye hemmelighold rundt den kommende dåpen til hertugparet av Sussex sin sønn, Archie. Nå kommer det frem at den lille hjerteknuserens faddere vil holdes skjult. Foto: NTB Scanpix
KLARE FOR DÅP: Det har vært mye hemmelighold rundt den kommende dåpen til hertugparet av Sussex sin sønn, Archie. Nå kommer det frem at den lille hjerteknuserens faddere vil holdes skjult. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

For et par dager siden kom nyheten om at hertugparet av Sussex, hertuginne Meghan (37) og prins Harry (34), kommer til å arrangere en privat dåp når deres knapt to måneder gammel sønn skal døpes lørdag.

Det opprører svært mange, spesielt den rojale fansen som hadde håpet å få et lite glimt av det nyeste tilskuddet i den britiske kongefamilien.

Hertugparet kommer nemlig til å arrangere en privat dåpsseremoni i St. George's kapell i Windsor, og det betyr at seremonien vil skje uten innsyn for offentligheten.

Pressen vil ikke ha anledning til å være til stede under dåpen, noe som innebærer at det heller ikke blir noen pressebilder fra dåpen eller av de kongelige som går inn og ut av kapellet.

GRATULASJON: Da vi møtte Kronprinsparet på t-banen i Oslo, minnet vi dem på en liten ting de kanskje skulle ha gjort. Vis mer

Det britiske kongehuset har holdt kortene tett til brystet hva angår den kongelige dåpen til helgen.

Nå kommer det også frem at hertugparet ikke vil avsløre hvem som skal være den lille hjerteknuserens faddere under dåpen på lørdag - noe som er svært uvanlig i de kongelige kretser.

- Har aldri skjedd før

Ifølge People skal hertugparet av Sussex ha valgt å tie om hvem som skal være Archies faddere. I en offisiell uttalelse fra Buckingham Palace kommer det frem at dette var faddernes eget ønske.

- Etter faddernes ønske vil dette forbli privat, heter det i pressemeldingen.

Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle, forteller at det er svært uvanlig at de kongelige ikke opplyser om hvem som skal være faddere i kongelige dåpsseremonier.

- Jeg ble veldig overrasket over at prins Harry og hertuginne Meghan vil holde sønnens faddere hemmelig, sier hun og fortsetter:

- Det har så vidt jeg vet aldri skjedd før at kongelige har holdt tilbake denne informasjonen. Hvis poenget er å skape mindre oppmerksomhet, tenker jeg at det virker mot sin hensikt.

Vagle sier videre at det at hertugparet holder tilbake denne informasjonen kan bidra til masse spekulasjoner, og at man kan få følelsen av de har valgt noen som skaper kontroverser.

«BECOMING ROYALE»: Hertuginne Meghan Markles far, Thomas Markle, reagerer med sinne over en scene i den nye «Becoming Royale», som baserer seg på Meghan og Prins Harry sitt første år som gift. Vis mer

- Men jeg må si jeg er svært spent på hvor lenge de faktisk greier å holde fadderne skjult, sier hun.

Fansen raste

Etter at det ble kjent at Archies dåp vil bli en svært privat affære, raste den kongelige fansen. Meghan og Harry har helt siden fødselen 6. mai skjermet det lille barnet fra offentligheten - og dåpen blir altså intet unntak.

I pressemeldingen fra Buckingham Palace opplyses det imidlertid om at det vil bli offentliggjort nye bilder fra dåpsdagen av fotografen Chris Allerton - så etter alt å dømme vil kongelige tilhengere få et lite glimt av lille Archie likevel.

LYKKELIGE FORELDRE: Hertugparet strålte da de viste frem den nyfødte sønnen for første gang i mai. Foto: NTB scanpix
LYKKELIGE FORELDRE: Hertugparet strålte da de viste frem den nyfødte sønnen for første gang i mai. Foto: NTB scanpix Vis mer

Årsaken til at dåpen blir så privat som den gjør, er ifølge nettstedet Town & Country at hertugparet ønsker å oppdra Archie som en privat borger.

Mange briter mener imidlertid at det er kontroversielt at pressen ikke får følge lille Archies dåp, og ifølge The Times reagerer mange briter nå på at de ikke får noe særlig igjen fra Meghan og Harry etter at det for kort siden ble klart at oppussingen av hertugparets hjem, Frogmore Cottage, har hatt en prislapp på over 2, 4 millioner britiske pund - som tilsvarer om lag 25 millioner norske kroner.

Tradisjonsrik dåpskjole

Selv om Archies dåp blir alt annet enn en offentlig affære, har det likevel lekket en del detaljer om hvordan den store dagen vil bli.

Ifølge The Sun vil Archie bli døpt i en svært tradisjonsrik døpefont av gull. Prislappen er på over 11 000 britiske pund - altså over hundre tusen norske kroner - og verdien er antakelig enda høyere.

Det er riktignok ikke hvilken som helst døpefont - den har nemlig vært brukt i kongelige dåpsseremonier helt siden 1800-tallet.

Ifølge avisen har døpefonten vært i den britiske kongefamiliens eie siden 1840, og alle dronning Elizabeth (92) sine barn og barnebarn har blitt døpt i denne, bortsett fra da prinsesse Eugenie (29) ble døpt i 1990.

STOLTE: Det var to tydelig stolte foreldre som viste fram babyen sin til pressen for første gang. Hertuginne Meghan Markle og prins Harry fikk en sønn mandag 6. mai. Video: AP DV/NTB Scanpix Vis mer

Archie vil også etter alt å dømme bruke den samme dåpskjolen som hans søskenbarn prins George (5), prinsesse Charlotte (4) og prins Louis (1) gjorde da de ble døpt.

Kjolen er brukt av alle dronningens oldebarn, og er en relativt ny kjole, men som er en kopi med røtter tilbake til dronning Victorias tid på 1800-tallet.

Det er imidlertid ikke alle som kommer til å delta i den kongelige dåpen. Tidligere i juni skrev Sunday Times at dronningen ikke vil delta under Archies dåp. Hun er opptatt med andre oppgaver den dagen, men det er riktignok ikke særlig kontroversielt at dronning Elizabeth ikke deltar i sine oldebarns dåper. Hun var heller ikke til stede da prins Louis ble døpt i fjor.

FØDSEL: Mandag 6. mai kom endelig babyen til Prins Harry og Hertuginne Meghan av Sussex til verden. Video: NTB Scanpix Vis mer

LES OGSÅ: Märthas kjæreste gratulerte dronningen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer