Hertuginne Meghan:

Nedtur for Meghan

Ny nedtur i retten for prins Harry og hertuginne Meghan.

KREVENDE: Hertuginne Meghan og prins Harry har opplevd en del motbør i sitt søksmål mot Associated Newspapers, og har nå fått et nytt skudd for baugen. Foto: Michele Spatari/ AFP/ NTB
KREVENDE: Hertuginne Meghan og prins Harry har opplevd en del motbør i sitt søksmål mot Associated Newspapers, og har nå fått et nytt skudd for baugen. Foto: Michele Spatari/ AFP/ NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hertuginne Meghan (39) og ektemannen, prins Harry (36), har de siste månedene vært involvert i et søksmål mot Associated Newspapers. Nærmere bestemt dreier den rettslige striden seg om at paret mener de har blitt utsatt for ærekrenkelse fra tabloidavisen Mail on Sunday.

Fram til nå har paret stått overfor både opp- og nedturer i retten, og tirsdag ettermiddag skriver Sky News at hertugparet igjen har fått en nedtur.

I oktober i fjor bestemte hertugparet seg for å saksøke Mail on Sunday, som følge av en lang konflikt de hadde hatt med avisen. Det hele bunnet i at avisen, som er søsteravisen til Daily Mail, publiserte et privat brev.

MEGHAN: Hertuginnna går rettens vei for å hindre navneavsløring. Foto: NTB SCANPIX Vis mer

Nekter

Ifølge Sky News inneholdt brevet privat informasjon som hertuginnen hadde sendt til sin far i 2018. Brevet skal ha inneholdt en bønn fra Meghan til sin far om å holde seg unna pressen, og et håp om å kunne ordne opp i familieforholdet.

NYTT LIV: Hertuginne Meghan og prins Harry har blant annet drevet med frivillig arbeid i Los Angeles etter at de flyttet fra Storbritannia. Fortsatt er de låst i et søksmål i «gamlelandet». Foto: Matt Sayles/ via Reuters/ NTB
NYTT LIV: Hertuginne Meghan og prins Harry har blant annet drevet med frivillig arbeid i Los Angeles etter at de flyttet fra Storbritannia. Fortsatt er de låst i et søksmål i «gamlelandet». Foto: Matt Sayles/ via Reuters/ NTB Vis mer

I den siste kjennelsen fra retten hevdet Associated Newspapers at hertuginnen samarbeidet med forfatterne om den nylig utgitte boka «Finding Freedom» for å fortelle sin side av saken, og at hun enten direkte eller indirekte har gitt forfatterne informasjon selv om brevet til faren.

Mens Meghans advokater hardnakket har nektet for at hertuginnen har hatt noe med boka å gjøre, kom det tirsdag fram at Mail on Sunday kan bruke boka i sitt forsvar i retten.

KRITISERES: Prins Harry og Hertuginne Meghan deltok denne uka i et zoom-møte med unge ledere om rasisme. Det falt ikke i god jord hos alle. Reporter: Emilie Rydning / Rød løper Vis mer

- Mye giftig

Meghan er ikke ukjent for å uttale seg om pressen, og i august åpnet hun seg om medienes rolle, og om hvordan synet hennes på mediene har forandret seg.

Det gjorde hun da hun deltok i en videosamtale med journalist, administerende direktør og medgründer av den nye nyhetsorganisasjonen The 19th, Emily Ramshaw.

Under intervjuet påpekte Meghan at både hun og prins Harry synes pressen retter for mye fokus mot det hun omtalte som «uanstendige detaljer».

- Det som er så fascinerende, i det minste fra mitt perspektiv og min personlige erfaring de siste årene, er at en enkel overskrift, en enkel clickbait, gjør inntrykk, fortalte hun.

Videre mente hertuginnen at dette er en del av hvordan vi ser på verden samt hvordan vi samhandler med andre mennesker.

Meghan mente selv at det er «mye giftig» der ute, og at det er nettopp det som er økonomisk lønnsomt.

- Hvis du bare vil ha noens oppmerksomhet, da går du etter det som er uanstendig kontra sannferdig, la hun til.

LES OGSÅ: - Måtte bare slå til

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer