Prins Ernst August av Hannover:

Nedslående dom for skandaleprinsen

Prinsesse Carolines ektemann er dømt for en rekke forhold i fjor sommer.

DOM: Prinsesse Carolines ektemann prins Ernst August ble denne uka dømt til ubetinget fengsel. Her er ekteparet i 2003. Foto: Frank Rollitz / REX / NTB
DOM: Prinsesse Carolines ektemann prins Ernst August ble denne uka dømt til ubetinget fengsel. Her er ekteparet i 2003. Foto: Frank Rollitz / REX / NTB Vis mer
Publisert

Tidligere i år ble det kjent at prinsesse Caroline (64) av Monacos skandaleombruste ektemann prins Ernst August (67) sto tiltalt for å ha truet politiet i fylla på jakthytta si i Østerrike i fjor sommer.

Påvirket av alkohol og piller havnet han i slagsmål med lovens lange arm. Senere tok påtalemyndigheten ut tiltale mot prinsen, som har risikert tre års fengsel for å ha hindret politiet i å gjøre jobben sin ved å bruke vold, samt truet og påført dem skader.

67-åringen sto også tiltalt for å ha truet et ektepar noen måneder senere. Tirsdag begynte rettssaken i byen Wels i Østerrike, og nå har dommen falt.

Retten mente at de kunne bevise at prinsen i påvirket tilstand angrep politiet og ekteparet som jobber på jaktslottet, skriver den tyske kringkasteren NDR.

TRAILER: En dokumentar om prins Henrik hadde premiere på DR 3. januar. Video: DR Vis mer

Betinget fengsel

Prins Ernst August ble dømt til ti måneders betinget fengsel, med prøvetid på tre år. Begår han nye straffbare handlinger de neste tre åra, må han sone straffen.

67-åringen får heller ikke lov til å oppholde seg på jaktslottet i Grünau i løpet av denne perioden. Her har han bodd i en årrekke, og prinsen skal ha vært svært kritisk til at han nå ikke får lov til å bo i sitt eget hjem.

I RETTEN: Prins Ernst August møtte i retten i Østerrike denne uka. Foto: Splash News / NTB
I RETTEN: Prins Ernst August møtte i retten i Østerrike denne uka. Foto: Splash News / NTB Vis mer

Retten har også bestemt at prinsen skal i psykiatrisk behandling i 14 dager, holde seg unna alkohol, samt ikke ta kontakt med ekteparet han truet.

Han har tre dager på seg til å bestemme om han vil anke saken eller ei.

Det var 15. juli i fjor slagsmålet med politiet fant sted.

RØYKEPAUSE: Prins Ernst August er svak for sigaretter - og alkohol. Foto: Shutterstock / REX / People Picture / NTB
RØYKEPAUSE: Prins Ernst August er svak for sigaretter - og alkohol. Foto: Shutterstock / REX / People Picture / NTB Vis mer

Ifølge prinsens egen forklaring, ringte han etter hjelp fordi han følte seg dårlig som følge av lavt blodsukker. Så skal det ha gått helt galt - av uklare årsaker. Prinsen havnet i slagsmål med politiet og ble deretter innlagt til undersøkelse på psykiatrisk avdeling.

Prinsen hadde drukket da hendelsen fant sted, og skal ha hatt en promille på 0,8. 67-åringens forsvarer, Malte Berlin, avviste anklagene, og hevdet at prinsen den aktuelle kvelden hadde fått smertestillende medisin etter en kjeveoperasjon, og at han bare hadde drukket et par glass rødvin.

Forsvareren hevdet at prinsen ikke skal ha visst hva han gjorde den aktuelle kvelden - på grunn av det lave blodsukkeret. Det ble altså ikke tatt til etterretning i retten denne uka.

SVARTE FEIL: Se og Hørs kongehusekspert Anders Stavseng intervjuet Kronprinsesse Mary av Danmark i Texas. Det gikk ikke helt som det skulle. Vis mer

Saksøkte sønnen

Dette er imidlertid ikke den eneste rettssaken skandaleprinsen er innblandet i for tida. I februar ble det kjent at han hadde saksøkt sin egen sønn på grunn av et familieslott i Marienburg. Det meldte nyhetsbyrået AFP. Søksmålet bunner i at prins Ernst August senior ønsker å få tilbake kontrollen over slottet i Tyskland, som han ga til sønnen for mange år siden.

Saken har ikke blitt behandlet enda.

67-åringen har i alle år vært en skikkelig skandalemaker. Skilsmisserykter mellom ham og prinsesse Caroline har florert i en årrekke, særlig etter utroskapsskandalen i 2010.

Da ydmyket skandaleprinsen sin kone på det groveste, da han på en romantisk ferie i Thailand flørtet og kysset med en ukjent brunette i full offentlighet.

I løpet av ekteskapet har Ernst August blitt kjent som bråkmakeren med alvorlige alkoholproblemer - og et voldsomt temperament. Blant annet har han brukket nesa på en kameramann - og blitt dømt for mishandling av en hotelleier.

KONGEHUSET: Kronprinsesse Mary gjorde sitt første offisielle oppdrag etter sommerferien, noe som endte med mye tyn etter hun håndhilste på generalsekretær i WWF, Bo Øksnebjerg. Vis mer

Caroline ble gift for tredje gang da hun sa ja til Ernst August i 1999. Parets felles datter, prinsesse Alexandra (21), er den eneste av Carolines fire barn som har en kongelig tittel.

LES OGSÅ: Kronprinsessen overrasker

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer