Prins Ernst August av Hannover:

Nedslående dom for skandaleprinsen

Prinsesse Carolines ektemann er dømt for en rekke forhold i fjor sommer.

DOM: Prinsesse Carolines ektemann prins Ernst August ble denne uka dømt til ubetinget fengsel. Her er ekteparet i 2003. Foto: Frank Rollitz / REX / NTB
DOM: Prinsesse Carolines ektemann prins Ernst August ble denne uka dømt til ubetinget fengsel. Her er ekteparet i 2003. Foto: Frank Rollitz / REX / NTB Vis mer
Publisert

Tidligere i år ble det kjent at prinsesse Caroline (64) av Monacos skandaleombruste ektemann prins Ernst August (67) sto tiltalt for å ha truet politiet i fylla på jakthytta si i Østerrike i fjor sommer.

Påvirket av alkohol og piller havnet han i slagsmål med lovens lange arm. Senere tok påtalemyndigheten ut tiltale mot prinsen, som har risikert tre års fengsel for å ha hindret politiet i å gjøre jobben sin ved å bruke vold, samt truet og påført dem skader.

67-åringen sto også tiltalt for å ha truet et ektepar noen måneder senere. Tirsdag begynte rettssaken i byen Wels i Østerrike, og nå har dommen falt.

Retten mente at de kunne bevise at prinsen i påvirket tilstand angrep politiet og ekteparet som jobber på jaktslottet, skriver den tyske kringkasteren NDR.

Betinget fengsel

Prins Ernst August ble dømt til ti måneders betinget fengsel, med prøvetid på tre år. Begår han nye straffbare handlinger de neste tre åra, må han sone straffen.

67-åringen får heller ikke lov til å oppholde seg på jaktslottet i Grünau i løpet av denne perioden. Her har han bodd i en årrekke, og prinsen skal ha vært svært kritisk til at han nå ikke får lov til å bo i sitt eget hjem.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer