Prins Harry:

Nedslående beskjed

Venter ny rettssak.

STORMER: Det er mye som skjer i livet til prins Harry for tiden. Foto: Evan Agostini/Invision/AP/NTB
STORMER: Det er mye som skjer i livet til prins Harry for tiden. Foto: Evan Agostini/Invision/AP/NTB Vis mer
Publisert

I februar i fjor skrev den britiske avisen Mail on Sunday en artikkel om prins Harry (39) og hans juridiske utfordring om offentlig finansierte sikkerhetsordninger når han besøker Storbritannia.

Artikkelen hevdet at prinsen «prøvde å holde detaljene om sin juridiske kamp for å gjeninnføre politibeskyttelsen skjult for offentligheten».

Harrys advokater uttalte at dette var «et angrep på prinsens ærlighet og integritet», mens Mail on Sunday, som er medlem av Associated Newspapers Limited (ANL), på sin side argumenterte for at dette ikke forårsaket «alvorlig skade» på Harrys omdømme, og at artikkelen uttrykket en «ærlig mening».

Fredag fikk publikum seg en overraskelse da de så Meghan Markle og Prins Harry på tribunen. Reporter: Celina Morken. Video: Rød Løper / Tiktok. Vis mer

Under en høring i mars lanserte prinsens advokater et forsøk på å få avisens forsvar avvist - og at det skulle gjøres til hans fordel, uten rettssak. Det skriver Sky News.

Nå har derimot en dommer ved Londons høyesterett bestemt at æreskrenkelsesaken må gå til retten. Dommeren har også avvist forsøket på å få forlagets forsvar avvist.

«Hertugen av Sussex' krav vil nå gå gjennom gjenværende pre-rettssaksfaser og - med mindre det løses på noen annen måte - gå til rettssak en gang i 2024», oppsummerer dommeren, skriver Sky News.

Prins Harry (38) og prins Andrew (63) hadde ikke ha noen formell rolle under kroningen lørdag 6. mai. Video: AP. Vis mer

Dette kommer dagen etter at Høyesterett avsluttet høringen av en annen sak om selve sikkerhetsordningene til prinsen.

I tillegg til å saksøke ANL for artikkelen, fører han nemlig også en rettssak angående beslutningen som innebar at han ikke ville få personlig beskyttelse ved besøk i hjemlandet i samme grad som tidligere. Dette vedtaket ble fattet i 2020.

Prinsen møtte tidligere i år i retten i forbindelse med et større søksmål mot ANL, hvor han blant annet anklager flere britiske aviser for å drive med telefonavlytting.

LES OGSÅ: Harlem Alexander fikk streng beskjed av Märtha