Hertuginne Meghan:

Nederlag i retten

Hertuginnen av Sussex fikk flere punkter i sitt søksmål mot Mail on Sunday avvist av dommeren.

AVVIST: Flere av hertuginne Meghans anklager mot britiske tabloidaviser er forkastet i retten. Foto: NTB scanpix
AVVIST: Flere av hertuginne Meghans anklager mot britiske tabloidaviser er forkastet i retten. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det skriver Daily Mail. Mail on Sunday er søndagsavisen til mediet.

Hertuginne Meghan (38) har gått til krig mot flere tabloidaviser hvor hun hevder at de blant annet har krenket privatlivet hennes.

Fredag ble det klart at dommeren har avvist store deler av søksmålet hennes.

- Noen av anklagene er avvist fordi de er irrelevante for årsaken til søksmålet. Noen er avvist fordi de er utilstrekkelig og mangelfullt beskrevet. Jeg har også handlet for å begrense saken til det som er rimelig nødvendig og proporsjonalt i henhold til hensikten med å få rettferdighet mellom partene, skriver dommeren i avgjørelsen, gjengitt av avisen.

ÅPNER OPP: Hertuginne Meghan åpner opp om hvordan det har vært å få barn og gifte seg i offentlighetens søkelys. Video: ITV. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

- Nådeløs propaganda

Det var i oktober i fjor at hertugparet bestemte seg for å saksøke Mail on Sunday, som følge av en lang konflikt de hadde hatt med avisa. Det hele bunnet i at avisen, som er søsteravisen til Daily Mail, publiserte et privat brev.

Ifølge Sky News inneholdt brevet privat informasjon som hertuginnen hadde sendt til sin far i fjor. Brevet skal ha inneholdt en bønn fra Meghan til sin far om å holde seg unna pressen, og et håp om å kunne ordne opp i familieforholdet.

- Min kone har uheldigvis blitt det siste offeret for en britisk tabloidpresse som kjører kampanjer mot individer - uten å tenke på konsekvensene. En kampanje som har eskalert det siste året, gjennom svangerskapet hennes og mens hun oppdrar vår nyfødte sønn, skrev prins Harry i en uttalelse om hvorfor de valgte å gå til sak.

TALE: Prins Harry forteller at han og hertuginne Meghan følte at de ikke hadde noen annet valg enn å forlate den kongelige familien. Video: Instagram / Sussexroyal Vis mer

- Denne nådeløse propagandaen har en menneskelig kost, spesielt når den bevisst er falsk og slem, og selv om vi har holdt fasaden oppe, som mange av dere kan relatere dere til, kan jeg ikke engang begynne med å diskutere hvor smertefullt det har vært, fortsatte han.

Prinsen forklarte videre at de tror på en fri og uavhengig presse, og at de aldri har trengt «en ansvarlig presse» mer enn nå.

Likevel mente de at avisen gikk for langt.

Avisa har flere ganger publisert saker om hertuginnens far. De har blant annet forfalsket paparazzi-bilder av ham, for å skape falske historier.

GODT HUMØR: Hertuginne Meghan og prins Harry smilte til de fremmøtte da de viste seg offentlig for første gang på flere uker. Video: Vilde Holta Røssland Vis mer

Må vitne mot sin far

Det er blant annet anklagen om propaganda mot hertuginnen som er avvist av dommeren.

Søksmålet er ventet å tas opp i retten mot slutten av året, eller i starten av 2021. Da må Meghan møte sin far, Thomas Markle (75), for første gang mer enn to år. Datter og far må da vitne mot hverandre.

Fem av hertuginnens venner kan også bli bedt om å vitne i saken.

Fredagens nederlag kommer bare noen måneder etter at hertugparets advokater truet med søksmål mot paparazzier. I slutten av januar dukket det nemlig opp bilder av hertuginnen på tur med sønnen Archie og to hunder utenfor hjemmet i Vancouver.

«BECOMING ROYALE»: Hertuginne Meghan Markles far, Thomas Markle, reagerer med sinne over en scene i den nye «Becoming Royale», som baserer seg på Meghan og Prins Harry sitt første år som gift. Vis mer

Ifølge Sky News mente parets advokater at bildene var tatt uten hertuginnens samtykke, og at fotografene gjemte seg i busker og spionerte på henne.

De hevdet også at fotografene skal ha forsøkt å ta bilde av paret innenfor hjemmets vegger, ved å benytte seg av telelinser. Fotografene skal ha hatt permanent base utenfor huset.

Advokatene truet derfor med søksmål dersom ikke paparazziene sluttet å trenge seg på privatlivet til hertugparet.

Også alvorlige sikkerhetsbekymringer knyttet til paparazzifotografer som skal ha kjørt i Canada, har blitt luftet av advokatene, skrev avisa. Prins Harrys mor, Diana, døde som kjent i en bilulykke etter å ha blitt jaget av fotografer.

LES OGSÅ: Får comeback-kritikk

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer