Navnet skjemmer ingen - med blått blod...

Emma Tallulah Behn har selskap i mange av Europas prinser og prinsesser når det gjelder lange, finurlige navn.

KREATIVT: Märtha Louise og Ari Behns tredje barn heter Emma Tallulah Behn. Les mer om de kongelige og kreative navnene under! Foto: SCANPIX
KREATIVT: Märtha Louise og Ari Behns tredje barn heter Emma Tallulah Behn. Les mer om de kongelige og kreative navnene under! Foto: SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Når prinsesse Märtha Louise og hennes ektemann Ari Behn venter barn, knyttes det større spenning til hvilket navn de velger enn hvilket kjønn det blir.

Tirsdag 29. september ble paret foreldre for tredje gang, og datteren skal hete Emma Tallulah Behn.

- Vi er jo blitt vant til at Märtha og Ari velger utradisjonelle navn til sine barn. Emma synes jeg er et både velklingende og flott jentenavn. Tallulah er mer fremmed for meg, men jeg merker at man venner seg til det. Mange unge synes det er "kult". Så det kan vel hende at vi får flere jenter som heter Tallulah etter dette, forteller Kjell Arne Totland, hoffreporter i Se og Hør. 

- Märtha og Ari har tidligere fortalt at de lar seg inspirere av historiske personer eller skikkelser fra film og litteratur i sine navnevalg - og det har de nok gjort denne gang også. Men dette må de eventuelt fortelle selv. For andre blir det bare spekulasjoner. Jeg vet at de også hadde et guttenavn klart, og skulle gjerne ha visst hva det var...

Men Emma Tallulah og storesøstrene Maud Angelica (5) og Leah Isadora (3) er ikke de eneste i Europas kongehus med lange og kreative navn.

- I de fleste kongehus i Europa er det vanlig å gi barna fire døpenavn eller flere - og da kan resultatet bli ganske originalt. Både barna i den hollandske og den belgiske kongefamilien har således svært spesielle og lange navn, sier Totland til Seher.no.

Nederlenderne vet virkelig å pøse på med navn til sine små arvinger.

Kronprins Willem-Alexander - som også bærer navnene Claus George Ferdinand - og hans kone Máxima har tre barn med minst fire navn hver. Eldstemann er Catharina-Amalia Beatrix Carmen Victoria (4), mens hennes to yngre søsken har fått navnene Alexia Juliana Marcela Laurentien (3) og Ariane Wilhelmina Máxima Ines (1).

I Luxembourg har storhertug Henri gitt alle sine fem barn mellomnavnet Marie. Her til lands regnes Marie vanligvis som et jentenavn, men også Storhertugens tre sønner bærer navnet, deriblandt Pia Haraldsens ekskjæreste arvestorhertug Guillaume Jean Joseph Marie.

Belgias kong Albert II bør virkelig trekke pusten før han presenterer seg.

Han heter nemlig Albert Félix Humbert Théodore Christian Euène Marie, men ettersom fransk ikke er eneste språk i landet bruker han også den flamske varianten Albert Felix Humbert Theodoor Chrstiaan Eugène Marie, samt tyske Albert Felix Humbert Christian Eugen Maria.

Jada, kjært barn har mange navn...

Og da kan det kanskje være greit med et kallenavn - slik som Harry? Prins Charles og avdøde prinsesse Dianas yngste sønn har også mange navn, men ingen av dem er utrolig nok Harry. Den rødhårede partyprinsen heter nemlig Henry Charles Albert David, men var tydeligvis såpass lite fornøyd med alle navnene at han fant et helt annet til hverdagsbruk.

Men man skal ikke lenger enn til Danmark for å slite med å få plass til alle navnene sine på førerkortsøknaden.

Kronprinsparet Frederik og Mary har barna Christian Valdemar Henri John (2) og Isabella Henrietta Ingrid Margrethe (1), mens prins Joachim har sønnene Nikolai William Alexander Frederik og Felix Henrik Valdemar Christian med ekskona Alexandra.

Og man trenger ikke lede et stort land for å ha et storslagent navn. I lilleputtstaten Monaco regjerer fyrst Albert Alexandre Louis Pierre, mens Johannes Adam Ferdinand Alois Josef Maria Marko d'Aviano Pius von und zu Liechtenstein holder fortet i banklandet Liechtenstein.

Heldigvis for ham nøyer folket seg med å kalle ham Hans-Adam...

Og dersom du er jente og alltid har drømt om en mann med langt navn og blått blod i årene er det bare å se her!

LES OGSÅ: Navnet Emma Tallulah har sin historie

Har du tips om kjendisene? Tips oss på [email protected]

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer