STORESØSTRENE: Märtha og Ari er kjent for å velge egenartede navn til sine barn. Her med Leah Isadora og Maud Angelica som er blitt støresøstre til lille Emma Tallulah. Foto: SCANPIX
STORESØSTRENE: Märtha og Ari er kjent for å velge egenartede navn til sine barn. Her med Leah Isadora og Maud Angelica som er blitt støresøstre til lille Emma Tallulah. Foto: SCANPIX Vis mer

Navnet har sin historie

Men farmor overlater til Martha og Ari og fortelle den.

SEHER.NO: – Jeg er veldig fornøyd med navnet. De har funnet navn som de mener passer, og jeg visste om det på forhånd, forteller farmor Marianne Solberg Behn til NTB.

Hun sier navnet har sin historie, men overlater til foreldrene å si noe om den.

– Jeg fikk vite om fødselen veldig raskt, vi fikk en telefon fra faren, forteller Marianne Solberg Behn.

Ari skal ha vært veldig glad og fornøyd i telefonen. Han og Martha kjente ikke til barnets kjønn på forhånd. De hadde derfor også et guttenavn klart.

Fødselen skjedde klokka 12.53 i prinsesse Märtha Louise og Ari Behns hjem i Lommedalen utenfor Oslo og ifølge Slottet forløp alt normalt ved hjemmefødselen.

Emma Tallulah Behn veide 3,700 gram og er 53 centimeter lang da hun kom til verden.

Hva synes du om navnet? Bli med i debatten her!

Gratulasjoner
Statsminister Jens Stoltenberg sendte kort etter fødselen en gratulasjon til de nybakte foreldrene:

– På vegne av regjeringen har jeg den store glede å gratulere prinsesse Märtha Louise og Ari Behn med en datter. Vi gratulerer kong Harald og dronning Sonja med et nytt barnebarn, og sender våre varmeste hilsener til foreldre og barn.

Tallulah betyr foss
Barnets første fornavn Emma er et populært jentenavn i Norge i vår tid og ligger for tiden på tredje plass, mens Tallulah er et sjeldent navn i Norge.

Tallulah stammer trolig fra en innfødt amerikansk folkegruppe som levde i det sørøstlige Nord-Amerika.

Ifølge en internettbase om betydningen av navn, betyr Tallulah «fallende vann» eller «foss». Det er navnet på en foss i Tallulah Gorge i den amerikanske delstaten Georgia.

Men navnet kan også ha irske røtter. Talulla på gælisk betyr overflod, prinsesse eller lady.

Tre steder
Prinsesse Märtha Louise har født sine tre døtre på tre forskjellige steder. Eldstebarnet Maud Angelica ble født på Rikshospitalet 29. april 2003. Hun veide 3,516 gram og var ifølge faren «en gyllen halvmeter lang»

Nummer to Leah Isadora ble født ved hjemmefødsel på landstedet Bloksberg på Hankø 8. april 2005. Hun veide 3,760 gram og var 52 centimeter lang.

Lille Emma Tallulah slår dermed sin nærmeste søster med en centimeter ved fødselen.
Det nyfødte barnet er nummer sju i arverekken til den norske tronen. Ifølge Slottet er det ikke fastsatt noen dato for barnets dåp ennå, melder NTB.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no

LES OGSÅ: Märtha er blitt mamma igjen