Narkodømt bandeleder reddet Aris liv

Både prinsesse Märtha Louise og Ari Behn selv er svært takknemlige overfor den tidligere Outlaws-sjefen.

LYKKELIGE: Ari Behn og hans kone prinsesse Märtha Louise kan være takknemlige over Thore «Henki» Holm Hansens inngripen på et Outlaws-nachspiel på 1990-tallet. Her er ekteparet avbildet under konserten som ble avholdt på Universitetsplassen i Oslo  Foto: SCANPIX
LYKKELIGE: Ari Behn og hans kone prinsesse Märtha Louise kan være takknemlige over Thore «Henki» Holm Hansens inngripen på et Outlaws-nachspiel på 1990-tallet. Her er ekteparet avbildet under konserten som ble avholdt på Universitetsplassen i Oslo Foto: SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Thore «Henki» Holm Hansen (67) har levd et sammensatt liv. Han har ledet den beryktede motorsykkelklubben Outlaws i Norge, jobbet for CIA på Haiti og blitt arrestert og dømt til 60 års fengsel i USA, for besittelse og salg av narkotika i 1981. Og ikke minst - reddet livet til Norges prinsessegemal!

Holm Hansen rømte hjem til Norge før narkosoningen, men etter å ha blitt pågrepet i Belgia mot slutten av 1990-tallet ble han utlevert til USA. Det sonet han nesten syv år i fengsel. Selv har han alltid hevdet at han var uskyldig, og han har saksøkt den amerikanske stat for over 180 millioner kroner.

67-åringen befant seg altså i Norge på 90-tallet, da han ble utnevnt til Outlaws-leder. Dette er noe Ari Behn (38) i dag kan prise seg lykkelig over. På et nachspiel i klubblokalene til Outlaws, for mange år siden, reddet den tidligere klubblederen nemlig livet til unge Behn. For etter et par drinker kom unggutten på kant med et par av muskelbuntene i motorsykkelklubben...

– Jeg var sikker på at de to veltrente og brutale muskelbuntene skulle ta livet av den spede karen som de hadde presset opp i et hjørne. Han var stiv av skrekk og trodde tydeligvis at hans siste time var kommet. Bråkmakerne slo og sparket ham flere ganger før jeg fikk stanset dem, forteller Holm Hansen til Se og Hør om den dramatiske hendelsen.

Det var først mange år senere at den tidligere bandelederen oppdaget at det var Ari Behn han hadde reddet. I 2005, et drøyt tiår etter det voldsomme nachspielet, befant Holm Hansen seg på samme pub som prinsesse Märtha Louise og ektemannen Ari Behn i Oslo. Mens 67-åringen stod utenfor og røykte, opplevde han en overraskende takk fra uventet hold.

– Ari kom ut alene. Han skulle tydeligvis også ta seg en sigarett. Plutselig kom han bort til meg, rakte fram neven og sa: «Jeg må bare få lov til å takke deg. Du berget livet mitt den gangen på nachspielet». Like etter kom Märtha ut. Ari fortalte henne om det som hadde skjedd, og også hun tok meg i hånden for å takke, forteller Holm Hansen stolt til Se og Hør.

Den tidligere Outlaws-lederen avslører denne historien i sin nye bok, «Fredløs biker», som er skrevet av «Fornemmelse for mord»-programleder Per Asle Rustad. Ari Behn bekrefter overfor Se og Hør at den spesielle historien stemmer, men verken han eller prinsessen ønsker å kommentere hendelsen ytterligere.

Les mer om Thore «Henki» Holm Hansens spennende liv i Se og Hør som er i salg nå.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Slik feiret hun bursdagen  

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer