Prins Harry:

- Når kommer den ekte prins Harry?

Fire år gammel elev nektet å tro at det var den ordentlige prinsen han fikk hilse på.

FANGET OPPMERKSOMHETEN: Prins Harry besøkte nylig St. Vincent`s Catholic Primary School, og der var det spesielt én elev som fanget oppmerksomheten til den britiske prinsen. Foto: NTB scanpix
FANGET OPPMERKSOMHETEN: Prins Harry besøkte nylig St. Vincent`s Catholic Primary School, og der var det spesielt én elev som fanget oppmerksomheten til den britiske prinsen. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Prins Harry (34) og hertuginne Meghan (37) venter om kort tid sitt første barn sammen, , og mens de venter på terminen, som er i løpet av våren, tar de seg stadig tid til offentlige opptredener.

Nylig avla den britiske prinsen et aldri så lite besøk på St. Vincent's Catholic Primary School i London. 34-åringen var hovedsakelig tilstede for å plante trær i skolens utendørsområde sammen med elevene.

Ifølge ukebladet People, var besøket en del av dronning Elizabeths (92) pågående Commonwealth Canopy-kampanje, et skogvernsprogram som ble startet i 2015 for å sikre skog rundt om i verden.

Saken fortsetter nedenfor.

VARM VELKOMST: Flere av elevene fra skolen sto klare til å ta imot prins Harry med hjemmelagde flagg. Foto: NTB scanpix
VARM VELKOMST: Flere av elevene fra skolen sto klare til å ta imot prins Harry med hjemmelagde flagg. Foto: NTB scanpix Vis mer

Den britiske prinsen fikk en varm velkomst av elevene, og på vei inn til skolen tok han seg tid til å stoppe opp for å beundre de ulike velkomstflaggene som elevene hadde laget for anledningen.

Trodde ikke på ham

Av alle elevene var det spesielt én som fanget oppmerksomheten til Harry. Fire år gamle Emmanuel Osei, som sto på lekeplassen til skolen, var nemlig ikke helt sikker på at det faktisk var selveste prins Harry som sto rett overfor ham.

Lærerassistent, Philomena Frattura, fortalte til People at Osei gikk bort og prikket på Harry for å spørre ham om når den ekte prinsen skulle komme på besøk.

- Han svarte: «Men jeg er jo prins Harry». Eleven gjentok deretter: «Men når kommer den ekte prins Harry?», delte Frattura og fortsatte:

- Harry forklarte da: «Jeg er den ekte Harry. Jeg har bare klippet håret for anledningen».

Saken fortsetter nedenfor.

TOK SEG GOD TID: Den britiske prinsen tok seg god tid til å hilse på alle elevene som sto utenfor med flagg og velkomstskilt. Foto: NTB scanpix
TOK SEG GOD TID: Den britiske prinsen tok seg god tid til å hilse på alle elevene som sto utenfor med flagg og velkomstskilt. Foto: NTB scanpix Vis mer

Den litt overraskede fireåringen ble til slutt overbevist om at det faktisk var prins Harry, og fikk en high-five fra den vordende pappaen.

- Elevene mener alle prinser bør bære kroner, forklarte læreren Diane Redmond etterpå til nettstedet.

Saken fortsetter nedenfor.

Ikke første gang

Dette er imidlertid ikke første gang prins Harry ikke blir gjenkjent av barn. I 2016 ble han intervjuet av People og da fortalte han at det har skjedd flere ganger tidligere.

- Hver gang jeg møter barna og de har blitt fortalt at en ekte prins skal komme på besøk, ser jeg skuffelsen i ansiktene deres når de ser meg uten en krone eller en kappe, fortalte han den gang.

Intervjuet med den britiske prinsen fant sted like før avreise til Orlando i Florida for Invictus Games, og han fortalte blant annet at han var redd for å skuffe sine yngste fans, spesielt de amerikanske barna.

- Jeg er bekymret for at de amerikanske barna, spesielt de som er i nærheten av Disney World, skal tenke «Du er ikke en prins, du er jo ikke kledd som en prins», fortalte han og la til:

- Så jeg blir nødt til å pakke med en krone og en kappe denne gangen sammen med noen morsomme spisse sko, fleipet han videre.

Norgesbesøk vakte oppsikt

Prins Harry er ofte på reisefot på ulike kongelige oppdrag, og i februar var han på norgesbesøk. Både norske og britiske medier møtte opp i minusgrader og kraftig snøvær da 34-åringen besøkte Bardufoss i Troms.

Den britiske prinsen var i Nord-Norge for å markere at den store arktiske militærøvelsen Exercise Clockwork har vært holdt årlig i 50 år. Ifølge NTB har over 16 000 britiske soldater tatt del i den krevende oppgaven siden 1969, der den siste troppen trener på et motangrep mot en tenkt russisk invasjon.

Saken fortsetter nedenfor.

STORFINT BESØK: Prins Harry tok seg også tid til å hilse på norske soldater da han besøkte Bardufoss. Foto: NTB Scanpix
STORFINT BESØK: Prins Harry tok seg også tid til å hilse på norske soldater da han besøkte Bardufoss. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Prinsen har selv tjenestegjort i ti år for det britiske forsvaret, og både oppførte (og kledde seg) deretter, da han satte beina på norsk jord. Vel gjennomført oppdrag til tross - utenlandske medier fant også helt andre ting å skrive hjem om.

Ukebladet People var blant dem som bet seg merke i Harrys snartur innom en iglo, som tas i bruk av de britiske soldatene for å søke nødvendig ly.

Og mens Harry poserte for fotografene inni den lille snøhulen, var det riktignok detaljene i bakgrunnen som stjal all oppmerksomheten.

Saken fortsetter nedenfor.

«SKREMMENDE»: I desember 2018 ble de levende voksfigurene av hertuginne Meghan og prins Harry vist frem ved Madame Tussauds i Berlin. Reaksjonene har ikke latt vente på seg. Video: NTB Scanpix / Madame Tussauds Vis mer

Tatt på senga

Den britiske troppen hadde nemlig passet på å gjøre det hjemmekoselig for sin prominente gjest ved å dekorere hulen med bilder av ham og kona, hertuginne Meghan.

Prinsen skal ikke ha vært klar over gesten på forhånd, og skal, ifølge People, umiddelbart ha reagert med følgende kommentar:

- Hva? Raringer!

Saken fortsetter nedenfor.

HEMMELIG GEST: De britiske soldatene i Nord-Norge hadde gjort det hjemmekoselig for prins Harry under iglo-besøket. Foto: NTB Scanpix
HEMMELIG GEST: De britiske soldatene i Nord-Norge hadde gjort det hjemmekoselig for prins Harry under iglo-besøket. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Harry skal ha fått seg en god latter av overraskelsen, og responderte med humor.

- Hyggelig av dere å invitere meg til deres private - eeeh - helligdom. Det er veldig koselig her, men dette blir litt rart etter hvert.

Bildene som var plassert i igloen for anledningen, var hentet fra Harry og Meghans bryllup i mai i fjor. Prinsen besøkte for øvrig Norge på valentinsdagen, så kanskje det var dette de britiske soldatene hadde i tankene?

LES OGSÅ: Slik skjulte kongefamilien kronjuvelene fra nazistene

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer