Piers Morgan om Harry og Meghan:

- Nådeløse, hjerteløse og skamløse

Prins Harry slaktes etter nytt intervju.

FÅR PASSET PÅSKREVET: Hertuginne Meghan og prins Harrys omtalelser av kongehuset har fått og får hard medfart. Foto: REX/NTB
FÅR PASSET PÅSKREVET: Hertuginne Meghan og prins Harrys omtalelser av kongehuset har fått og får hard medfart. Foto: REX/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De snart første fem månedene av dette året har vært alt annet en rolige når det gjelder den britiske kongefamilien. Helt siden prins Harry (36) og hertuginne Meghan (39) valgte å gå hardt ut mot resten av familien, har det vokst frem en rekke spørsmål, reaksjoner og harde meninger.

For mens enkelte har ment at de burde få si sin side av saken, er det andre som synes de har gått for langt i sine uttalelser om kongehuset.

Da prins Harry nylig gjestet podkasten «Armchair expert» blåste det opp til storm igjen. Her langet han nemlig ut om hvordan den kongelige oppveksten har fått han til å føle seg hjelpeløs, noe som ikke faller i særlig god jord hos enkelte.

- Snørrunge

Spesielt journalist og tv-profil Piers Morgan, som tidligere i år mistet jobben for å gå i strupen på hertugparet. Det kan nemlig se ut til at lærepengen han fikk sist ikke stopper ham i å vise hva han egentlig mener om Harry og Meghan.

OVERRASKER: I den første episoden av prins Harry og hertuginne Meghan sin podcast får vi høre noe helt uventet på slutten. Video: AP/ NTB SCANPIX Vis mer

- Den smerten og lidelsen jeg kan ha opplevd skyldes kanskje den smerten og lidelsen min far og mine foreldre opplevde. Jeg vil forsikre meg om at jeg avslutter den sirkelen, sa prinsen blant annet i podkasten.

Piers Morgan mener det er kritikkverdig at Harry hevder dronning Elizabeth og nå avdøde prins Philip skal ha forårsaket smerte og lidelse på Harrys far, prins Charles.

I en kronikk i Daily Mail omtaler han hertugparet som nådeløse, hjerteløse og skamløse.

«Jeg trodde ikke at de to mest bortskjemte snørrungene i verden kunne synke lavere enn under Oprah-klagemaraton», skriver han.

Piers mener videre at den 36 år gamle prinsen er en ryggløs klager som skylder alle sine påståtte problemer på familien. Tv-profilen omtaler også Meghan som løgner.

RASER: Piers Morgan sluttet i programleder-jobb etter heftig kritikk av hertuginne Meghan. Nå har han gitt sitt første intervju siden da. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

Rasende Harry

Podkasten Harry nylig gjestet ledes av skuespiller Dax Shepard. Sistnevnte sammenliknet Harrys posisjon med å «få en rolle i en film som man ikke spurte om».

- Ved å bli født inn i familien arver du risikoen uten noe valg, og den britiske pressen føler at de har et eierskap over deg, fortalte Harry åpenhjertig i episoden.

I intervjuet kritiserte han den britiske pressen, og trakk frem et eksempel der paparazzier tok bilde av sønnen, som ble hentet på sin første skoledag. I forbindelse med dette, bærer Harry på et sinne som er rettet mot hjelpeløsheten han opplever, spesielt overfor mediene. Han mintes også tre tilfeller der han følte seg helt hjelpeløs.

- Én, da jeg var ung og satt i baksetet av bilen og paparazzier jaget moren min, to var i Afghanistan i et helikopter, og tre var sammen med min kone. Det er vondt, det er skikkelig vondt, fortsatte han.

ÅPNER OPP: Hertuginne Meghan åpner opp om hvordan det har vært å få barn og gifte seg i offentlighetens søkelys. Video: ITV. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

Harry la ikke skjul på at han har hatt en nokså unik oppvekst, og innrømmer at det er visse ting han ikke ønsker å videreføre når han skal oppdra sine egne barn.

Det var her han kom inn på smerten han har opplevd og som han tror sin far og foreldre opplevde.

På Twitter er det delte meninger om Harrys intervju, og om hvor lurt det kan ha vært av ham å nok en gang omtale kongehuset i det som ikke akkurat er de varmeste ordelag.

- Dra hjem

Det er imidlertid ikke det eneste prinsen hudflettes for. Han har nemlig bosatt seg i Los Angeles med familien, og etter at han i intervjuet omtalte seg om First Amendment, eller USAs første grunnlovstillegg, fikk han også amerikanerne på nakken.

STORMER UT: Her stormer Piers Morgan ut under «Good Morning Britain»-sendingen. Video: ITV. Vis mer

Loven omhandler blant annet religionsfrihet, ytringsfrihet og pressefrihet, og mens prinsen beskriver loven som tull, påpeker han at han egentlig ikke kan uttale seg da han bare har bodd i landet i en kort periode så langt.

36-åringens uttalelser har ikke gått ubemerket hen, og enkelte mener i sosiale medier at han bør reise hjem til Storbritannia.

«Hei, dra hjem. Vi kjempet en krig for å bli kvitt kongelige i landet vårt. Ikke nødvendig å forstå alt vi gjør. Hade», skriver en.

«At prins Harry fordømmer USAs First Amendment viser at han til slutt har tapt. Snart vil han ikke være velkommen på noen sider av dammen», skriver politiker Nigel Farage.

LES OGSÅ: Gammel skandale blusser opp

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer