Naboen delte Mette-Marits hatt i fire

En time etter at kronprinsessen avslørte sine nye hodeplagg på Instagram, brukte hun ett av dem på Slottsplassen.

HATTEFIN: Kronprinsesse Mette-Marit stilte i redesignet hatt på Slottsplassen i forbindelse med statsbesøket fra Estland. Foto: Andreas Fadum
HATTEFIN: Kronprinsesse Mette-Marit stilte i redesignet hatt på Slottsplassen i forbindelse med statsbesøket fra Estland. Foto: Andreas Fadum Vis mer

SEOGHØR.NO: Estlands president Toomas Hendrik Ilves ble tatt imot av kongeparet på Slottsplassen i Oslo da han kom på statsbesøk til Norge tirsdag. Men presidentfruen 14 år yngre kone Evelin Ilves glimret med sitt fravær.

Estlands president Toomas Hendrik Ilves er i Norge på statsbesøk. Han kom alene etter at presidentfruen ble avslørt sammen med en annen mann.  Foto: Andreas Fadum
Estlands president Toomas Hendrik Ilves er i Norge på statsbesøk. Han kom alene etter at presidentfruen ble avslørt sammen med en annen mann. Foto: Andreas Fadum Vis mer

I forrige uke trykte nemlig det estlandske ukebladet Kroonika bilder av Evelin i het omfavnelse med en yngre mann. Hun rømte til Tyskland samme dag som avsløringen var et faktum, og ble altså heller ikke med på det lenge planlagte besøket til Norge.

Kronprinsparet var også på plass på Slottsplassen, og kronprinsessen var som vanlig elegant kledd. Denne gangen i en blondekåpe fra favoritten Valentino. På hodet hadde hun en pilleeske-hatt, som hun nylig har fått redsignet hos modist Mona Strand.

Mette-Marit fortalte selv om sin gamle hatt i ny drakt på sin ferske instagramkonto bare en time før hun kom ut på Slottsplassen.

- Sendte denne gamle hatten til min skjønne gamle nabo Mona Strand. Og fikk 4 tilbake, skrev kronprinsessen. Hun merket innlegget med emneknaggene #engangtil og #gjenbruksdagen, samt Fretex.

Dagen før kommenterte Mette-Marit Jenny Skavlans gjenbruksbilde på Instagram. Fredag møtes de i Fredrikstad på et Fretex-arrangement og da avsløres også kjolene Skavlan har redesignet for kronprinsessen.

PILLEESKE: det som en gang var en bredremmet stråhatt, er blitt en snerten pilleeske-hatt.  Foto: Andreas Fadum
PILLEESKE: det som en gang var en bredremmet stråhatt, er blitt en snerten pilleeske-hatt. Foto: Andreas Fadum Vis mer

- Det var en veldig morsom utfordring å få av kronprinsessen og et spennende prosjekt å få være med på. Det er gøy å se at man kan redesigne ting, sier hattedesigner Mona Strand til Se og Hør.

Det er rundt 10 år siden hun laget den blå stråhatten med hvit brem til kronprinsessen. Nå er den blitt omformet til én pilleeskehatt og tre sløfyer.

- Jeg fikk en bredbremmet hatt, som jeg har laget fire helt nye hodepynter av. Nå kan man sjongere med tilbehørene, sier hun og forklarer videre:

RØDT HVITT OG BLÅTT: Mens kronprinsessen gikk for helblått antrekk, lyste dronning Sonja opp i en dekorert kåpe i rødt og hvitt. Foto: Andreas Fadum
RØDT HVITT OG BLÅTT: Mens kronprinsessen gikk for helblått antrekk, lyste dronning Sonja opp i en dekorert kåpe i rødt og hvitt. Foto: Andreas Fadum Vis mer

- Den brede, hvite sløyfen er sydd av bremmen og kan festes oppå, på siden eller bak på pilleeskehatten. De to andre sløyfene kan brukes løst, forteller Mona Strand, som har 20-årsjubileum i år.

Det markerer hun med å ha utstillingen «20 års hatteglede» på Kunstindustrimuseet i Oslo fra 12. september til 21. september. Har du lyst til å få redesignet din egen hatt, slik som Mette-Marit, er det bare å møte opp søndag 14. september. Utstillingen arrangeres i samarbeid med Fretex.

- Da er det workshop der man kan få redesignet hodeplagg. Vi har hatter der, eller du kan ta med din egen, forteller Strand.

Les også: Mette-Marit la ut selfie