Kronprinsesse Mette-Marit

- Nå vet jeg i hvert fall hva du heter

Kronprinsesse Mette-Marit møtte navnesøsteren onsdag. Det syntes også kronprinsen var gøy.

SPESIELT MØTE: Onsdag møtte kronprinsesse Mette-Marit sin navnesøster under fylkesturen i Vestfold. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
SPESIELT MØTE: Onsdag møtte kronprinsesse Mette-Marit sin navnesøster under fylkesturen i Vestfold. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix Vis mer

I disse dager er kronprins Haakon (45) og kronprinsesse Mette-Marit (45) på fylkestur i Vestfold, hvor flere kommuner i fylket blir besøkt.

Onsdag sto Universitetet i Sørøst-Norge for tur. Som seg hør og bør er det bestandig mange mennesker som dukker opp på disse turene, med håp om å få et glimt av kronprinsparet.

UT PÅ TUR: Kronprinsparet er på fylkestur i Vestfold fra tirsdag til torsdag denne uken. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
UT PÅ TUR: Kronprinsparet er på fylkestur i Vestfold fra tirsdag til torsdag denne uken. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix Vis mer

Navnesøster

Ansvarlig for planleggingen og gjennomføringen av det timelange besøket på Universitetet, var USNs egen Mette Marit, seksjonssjef Mette Marit Bie Sørum.

Til Se og Hør forteller hun at møtet med kronprinsparet ble helt spesielt, og at det hele toppet seg da kronprinsessen selv spurte om å få ta bilde med navnesøsteren.

- Det hele gikk så fort, men jeg husker hun synes det var morsomt å møte en med samme navn. Det er ikke så mange av oss og det var så hyggelig og gøy at hun spurte, sier Mette Marit til Se og Hør.

Ifølge Mette Marit skal også kronprins Haakon ha spøkt med konas navnesøster.

- «Jeg får hilse på deg igjen, nå vet jeg i hvert fall hva du heter» sa kronprinsen til meg, forteller hun lattermildt.

Videre forteller seksjonssjefen at Haakon og Mette-Marit var veldig hyggelige, folkelige og nære under hele besøket. Og det er tydelig at også kronprinsessen satt pris på møtet. På sin Instagram-profil har hun nemlig lagt ut et bilde med navnesøsteren.

- Ikke hver dag jeg treffer en annen Mette Marit. Takk for omvisningen på Universitetet Sørøst-Norge avd. Bakkenteigen, skriver 45-åringen under bildet.

Til tross for at det ble et drømmemøte ved Universitetet, stopper det ikke der. For et par dager siden fikk nemlig Mette Marit Bie Sørum en helt spesiell invitasjon.

- Jeg skal på mottakelsen på Kongeskipet i kveld. Jeg fikk en høytidelig invitasjon for et par dager siden, sier hun og legger til:

- Jeg ser for meg at jeg kommer om bord i et nydelig og klassisk skip.

Saken fortsetter under bildet.

PIKENE PÅ BROEN: Kronprinsparet ble møtt av «Pikene på broen» onsdag. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
PIKENE PÅ BROEN: Kronprinsparet ble møtt av «Pikene på broen» onsdag. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix Vis mer
LATTER OG GLEDE: Kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon under besøket i Åsgårdstrand onsdag. Foto: NTB Scanpix
LATTER OG GLEDE: Kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon under besøket i Åsgårdstrand onsdag. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Var «blinde»

Kronprinsparet er kjente for å ta enhver utfordring på strak arm under fylkesturene. Som blant annet i september i fjor, da de avsluttet hele turen i Nord-Trøndelag i blinde.

Turens siste programpost fant sted på Valberg slektsgård. Her var det folkefest med kulturelle innslag, og natursti.

4H sørget for bålkaffe, og skoleelever veiledet de kongelige gjestene på de ulike postene. Det var også her Haakon og Mette-Marit fikk utfordret smaksløkene.

Med bind for øynene fikk de servert reddik, knutekål og kålrot, som de skulle bare ut ifra smak gjette hva var.

Mens de gjettet førstnevnte grønnsak kjapt, var de litt mer forvirret da de fikk knutekål. De gjorde likevel en hederlig innsats, noe kronprinsen også gjorde da han fikk teste en potetkanon.

Det var et svært fornøyd kronprinspar som takket for seg et innholdsrike dager i Nord-Trøndelag.

- Vi har hatt veldig fine dager her i Nord-Trøndelag, og nå skal vi snart sette kursen sørover. Det har gledet oss stort å se hvor mye som skapes her i fylket – både innenfor havbruk, innovasjon og teknologi. Men også har vi blitt rørt av hvor mye dere gjør for å ta vare på hverandre, og ikke minst på naturen, sa kronprinsessen i sin avslutningstale.

LES OGSÅ: - Vi ønsker ikke å utlevere barna