Nå svirrer debut-ryktene rundt Sofia

Dronning Margrethe er ikke den eneste kongelige som kan gå en spennende uke i møte i Danmark.

DEBUTERER: Sofia Hellqvist får trolig debutere på ball i forbindelse med dronning Margrethes 75-årsfeiring neste helg. Foto: Stella Pictures
DEBUTERER: Sofia Hellqvist får trolig debutere på ball i forbindelse med dronning Margrethes 75-årsfeiring neste helg. Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Neste uke er det ventet storinnrykk av kongelige fra hele Europa for å hylle dronning Margrethe i forbindelse med festlighetene rundt hennes storslåtte 75-årsfeiring.

Det er allerede kjent at dronning Silvia, kong Carl Gustaf, kronprinsesse Victoria og prins Daniel deltar fra Sverige. Men Sverige kan ha flere kongelige gjester på lur.

I Sverige er det nå en rykteflom som sier at Sofia vil få sin kongelige utenlandsdebut neste uke...

Får skinne uten å ta fokus

Nå spekuleres det også i om prins Carl Philip og hans Sofia Hellqvist blir sendt på europeisk kongeball i utlandet før bryllupet - slik at Sofia får en myk debut i den kongelige storfamilien uten selv å måtte stå i hovedfokus. Det er den svenske avisen Expressen og danske Billedbladet som skriver dette. 

Saken fortsetter under bildet.

NOBEL DEBUT: Sofia gjorde storslagen ankomst under Nobelbanketten i desember. Nå skal hun trolig introduseres for den kongelige storfamilien i Danmark neste helg. Foto: Stella Pictures
NOBEL DEBUT: Sofia gjorde storslagen ankomst under Nobelbanketten i desember. Nå skal hun trolig introduseres for den kongelige storfamilien i Danmark neste helg. Foto: Stella Pictures Vis mer

- Er det noen gang Sofia skal introduseres, så er det i Margrethes 75 årsdag. Dels fordi det er nabolandet og dels fordi vi har et nært forhold til danskene, men framfor alt så er dronning Margrethe prins Carl Philips gudmor, forteller den svenske storavisa Expressens hoffreporter Johan T. Lindwall til Se og Hør.

- Da Carl Philip ble døpt i Slottskyrkan i Stockholm sto Margrethe ved døpefonten. Når prinsen nå gifter seg på omtrent samme dagen 36 år senere i samme kirke er det stor symbolikk, og selvfølgelig kommer Margrethe til å være der. Det er derfor svært trolig at Sofia får sin debut i Danmark i slutten av neste uke, to måneder før sitt eget bryllup her hjemme i Sverige.

- Hvordan vil debuten bli?

- Sofia vil kunne kjenne seg helt trygg hos dronning Margrethe, hun er jo for familie å regne. Margrethe er også kong Carl Gustafs søskenbarn, forteller hoffreporter Johan T. Lindwall i Expressen til Se og Hør.

Saken fortsetter under bildet.

GODE BUSSER: Prins Frederik debuterte på utenlandsk kongeball da kronprins Frederik feiret sin 40-årsdag. I dag er de to gode venner, Her fra en hockeykamp i Globen Arena i Stockholm. Foto: TT NYHETSBYRÅN
GODE BUSSER: Prins Frederik debuterte på utenlandsk kongeball da kronprins Frederik feiret sin 40-årsdag. I dag er de to gode venner, Her fra en hockeykamp i Globen Arena i Stockholm. Foto: TT NYHETSBYRÅN Vis mer

Victoria gjorde det samme

Det var nemlig på akkurat denne måten det svenske kongehuset introduserte kronprinsesse Victorias forlovede - prins Daniel. Også det skjedde i Danmark, da Victoria tok han med for å møte andre kongelige i kronprins Frederiks 40-årsdag, like før parets eget bryllup hjemme i Sverige.

Det er nylig blitt kjent at Sofia Hellqvist og prins Carl Philip har valgt en moderne og populær prest, som tidligere var mobbeoffer ved hoffet. Det er også blitt klart at den populære prinsen også har hatt en finger eller to med i det kongelige monogrammet, som forener parets forbokstaver.

Sofia vil uansett ikke bli helt ensom - det er også kjent at kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit og kong Harald deltar i festlighetene i Danmark.

Se og Hør og Seher.no vil selvsagt være på plass med et reporterteam under 75-årsfeiringen neste uke og rapportere daglig fra de store festlighetene i København.

LES OGSÅ: Jo-jo-slankeren Sarah Ferguson med nytt norsk samarbeid

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer