Thomas Markle:

Nå snakker han ut om bryllupsdramaet

Meghans far avslører at han hadde ett krav til prins Harry i forkant av bryllupet.

- MEGHAN GRÅT: Hertuginne Meghans far, Thomas Markle, har gitt sitt første tv-intervju etter det kongelige bryllupet. Nå forteller han hva som skjedde i kulissene i oppladningen til bryllupet. Foto: NTB Scanpix
- MEGHAN GRÅT: Hertuginne Meghans far, Thomas Markle, har gitt sitt første tv-intervju etter det kongelige bryllupet. Nå forteller han hva som skjedde i kulissene i oppladningen til bryllupet. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Han fikk tabloidblekket til å sprute i dagene før prinsebryllupet i Storbritannia forrige måned, 73 år gamle Thomas Markle.

Den pensjonerte filmfotografen er som kjent faren til Meghan Markle (36), nå hertuginne Meghan, som giftet seg med prins Harry (33) foran hele verden 19. mai.

Foran årets mest omtalte bryllup var det altså likevel brudens far, og hans stadige helomvendinger, som sørget for de fleste overskriftene.

- De ble skuffa

Først kom nemlig sjokkbeskjeden om at Markle, som i utgangspunktet skulle følge datteren til alters, valgte å trekke seg fra hele bryllupet.

Deretter ga 73-åringen uttrykk for at han likevel ville komme, før et endelig bryllupsfravær var enden på visa.

Årsaken til at Markle valgte å droppe Storbritannia-besøket ble først forklart med at han var lei seg og ikke ville gjøre datteren og sin kommende svigersønn flaue, da han nylig hadde stilt opp på flere paparazzi-bilder.

LAV PROFIL: Thomas Markle avbildet på vei ut fra en restaurant i California noen dager etter prinsebryllupet. Foto: Splash News/ NTB scanpix
LAV PROFIL: Thomas Markle avbildet på vei ut fra en restaurant i California noen dager etter prinsebryllupet. Foto: Splash News/ NTB scanpix Vis mer

Senere kom det fram at 73-åringen også hadde hatt et hjerteinfarkt, og måtte bli værende i hjemlandet for en operasjon.

Etter å ha holdt en lav profil den siste måneden, bryter Thomas Markle omsider tausheten om det beryktede bryllupskaoset.

Det er i et intervju med tv-programmet «Good Morning Britain», gjengitt av blant andre Hello!, at 73-åringen forteller om øyeblikket da han måtte ta den første krisetelefonen til sin gifteklare datter.

- De ble skuffa (da han fortalte at måtte utebli fra bryllupet, journ.anm.). Meghan gråt, og jeg kan huske at begge sa: «Ta vare på deg selv, vi er bekymret for deg».

MEGHAN OG HARRY: Prins Harry og Meghan Markle gifter seg i St. George's Chapel i Windsor Castle. Her sier de «ja» til hverandre. Video: AP Vis mer

Ble erstattet

Det var Meghan selv som la et endelig lokk på oppstyret tilknyttet sin egen far, da hun, to dager før bryllupet, kom med følgende pressemelding:

«Faren min kan dessverre ikke delta i bryllupet. Jeg har alltid brydd meg om min far, og jeg håper han får den freden han trenger for å fokusere på helsen sin».

Senere ble det annonsert at prins Charles, brudens svigerfar, skulle overta Thomas Markles oppgave.

Overfor «Good Morning Britain» forteller 73-åringen at han var svært tilfreds med at nettopp Charles fulgte datteren opp til alteret i hans fravær.

- Jeg var beæret. Jeg kan ikke tenke meg en bedre erstatter enn ham, sier han.

Satte krav

Videre i intervjuet, der Markle opplyser at han er på bedringens vei etter hjerteoperasjonen, forteller 73-åringen at prins Harry kontaktet ham personlig i forkant av forlovelsen.

33-åringen ville nemlig spørre svigerfar om tillatelse til å be om datterens hånd - noe han fikk.

Markle hadde imidlertid ett krav.

- Harry spurte om min datters hånd over telefonen, og jeg sa: «Du er en gentleman. Lov meg at du aldri legger en hånd på henne, og hvis du kan love meg det, får du min tillatelse.»

Og resten er, som kjent, historie.

- Lei meg

Thomas Markle har i et tidligere intervju fortalt at han fulgte det kongelige bryllupet på tv. Det var med blandede følelser.

- Jeg vil alltid være lei meg for at jeg ikke var i stand til å være der og for at jeg ikke var i stand til å holde min datters hånd.

Markle fortalte videre at han synes seremonien var nostalgisk og at den vekket gamle minner.

ERSTATTET FAREN: Prins Charles og Meghan Markle på vei til alteret i St. George's Chapel i Windsor Castle lørdag 19. mai. Foto: Sky News via AP/ NTB scanpix
ERSTATTET FAREN: Prins Charles og Meghan Markle på vei til alteret i St. George's Chapel i Windsor Castle lørdag 19. mai. Foto: Sky News via AP/ NTB scanpix Vis mer

- Når du ser barnet ditt blir gift, går hver tanke gjennom hodet, hvert minne fra den dagen hun ble født og første gangen jeg holdt henne, uttalte 73-åringen, og fortalte at han hadde sendt datteren en SMS hvor han understreket at han er glad i henne.

Det var ikke bare hertuginne Meghans far som sørget for overskrifter i internasjonale medier under oppladningen til bryllupet.

LES ALT OM PRINSEBRYLLUPET HER!

Enkelte slektninger av 36-åringen har vært særdeles glad i å prate om henne til pressen. Thomas Markle så seg til slutt lei av ordflommen og ga slektningene klar beskjed:

- Nå skal jeg be for at Harry og Meghan kan dra på en fin bryllupsreise for å hvile og slappe av, og at samtlige av mine slektninger holder kjeft om alt, sa han dagen etter bryllupet.

LES OGSÅ: Meghan stjal showet i svindyr kjole

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer