HAR SAGT JA: I flere år har Carl Gustav trenert datterens gifteplaner, men nå har han godtatt Daniel som svigersønn... Foto: SCANPIX
HAR SAGT JA: I flere år har Carl Gustav trenert datterens gifteplaner, men nå har han godtatt Daniel som svigersønn... Foto: SCANPIX Vis mer

Nå skal hun endelig bli brud

- Kongen har informert statsministeren...

SEHER.NO: Endelig - ventetiden er over!

Kilder i den svenske regjeringen skal ha sagt til avisen Expressen at kronprinsesse Victoria har forlovet seg. Den svenske statsministeren Fredrik Reinfeldt skal være informert og kunngjør forlovelsen i et regjeringsmøte tirsdag formiddag.

- Kongeparet og kronprinsesse Victoria vil være på plass under regjeringsmøtet, sier en kilde til Expressen.

I går kveld ble den nærmeste familien informert om forlovelsen.

- Kongen ville at hele familien skulle kjenne nyheten før media kastet seg på, avslører en kilde overfor Svensk Damtidning.

- Hvis dette viser seg å stemme er det en meget gledelig nyhet. Jeg gleder meg til bryllupet i Stockholm, sier Se og Hørs kongereporter Kjell Arne Totland til Seher.no. Bryllupet er planlagt på forsommeren neste år, i følge svenske medier.

- Det er en uvanlig lang kongelig forlovelse, men er sikkert valgt for å gi Daniel en mykere overgang og og god tid til å forberede seg for sin nye rolle. Men en lang forlovelse er kanskje mer moderne, sier Kjell Arne.

Kong Carl Gustav kom søndag hjem fra Thailand, og skal deretter ha informert statsministeren om den kongelige forlovelsen.

- Jeg har jo lenge sagt at forlovelsen kan bli kunngjort hvilken dag som helst, men jeg har knapt våget å tro det, sier Kjell Arne. Han var tidlig ute med å spå forlovelsen.

Allerede i fjor sommer sa Se og Hørs hoffekspert Kjell Arne Totland Seher.no at han også tror de to kommer til å gi hverandre sitt ja.

- Jeg tror faktisk at årets bursdag var den siste hun feiret uten Daniel ved sin side. Neste år tror jeg de to er forlovet - eller kanskje til og med gift..., sa han da Victoria feiret 31-årsdagen sin.

Prinsesse Victoria og Daniel Westling har vært kjærester siden 2002.

- Det er litt morsomt at det blir de to. Alle de svenske kongereporterne har vært så pessimistiske, og ikke trodd på bryllup med Daniel. Men jeg har lenge regnet med at det skulle bli dem. Og nå gleder jeg meg til det 20. kongelige bryllupet jeg dekker, sier Kjell Arne.

Regjeringsmøtet begynner klokken ett i dag. Og da vil forlovelsen bli kunngjort.

Westling bor for det meste på Slottet med Victoria, selv om han har registrert adresse et annet sted. Han eier en kjede med treningsstudioer, og kommer fra en helt vanlig svensk familie. Familien har verken mye penger eller blått blod i årene. 

Kronprinsesse Victoria kan gifte seg med hvem hun vil, men hennes arverett til den svenske tronen fratas dersom ikke pappa og regjeringen gir sin velsignelse.

Nå skal de flokene være løst, og Daniel vil i såfall bli prinsgemal når han gifter seg, på samme måte som prins Henrik er for dronning Margrethe av Danmark. Det er kongen som deler ut tittelen.

- Halvannet år med forlovelse gir dem god tid til å være kjærester i offentligheten, og jeg er sikker på at de kommer til å nyte denne tiden, sier Kjell Arne Totland.

LES OGSÅ: Victoria kan ikke få barn?

PERSONLIG TRENER: Daniel er trener, og bidrar til at Victoria holder seg i toppform. Foto: Stella Pictures
BLIR BRUD: I dag skal forlovelsen kunngjøres, i følge svenske Expressen! Foto: SCANPIX
KJEKK OG FLINK: Daniel har slått seg opp som eier av treningsstudio.
PÅ TRIBUNEN: De to ser gjerne god sport fra tribunen. Foto: Scanpix
SMILER GODT: Daniel får frem smilet hos kronprinsessen. Foto: STELLA PICTURES
BRYLLUP: Victoria og Daniel har flere ganger vært gjester i bryllup. Nå skal de få sin egen store dag! Foto: Stella Pictures