Nå skal Gunhild Stordalen lære kronprinsessene om mat

Selv kaller hun seg fleksitarianer. Det betyr at hun spiser mest vegetarisk, litt fisk og skalldyr, men unner seg kjøtt av og til.

KRONPRINSESSETREFF: Mette-Marit og Victoria skal begge være til stede under åpningen av konferansen EAT i Stockholm. Foto: Andreas Fadum
KRONPRINSESSETREFF: Mette-Marit og Victoria skal begge være til stede under åpningen av konferansen EAT i Stockholm. Foto: Andreas Fadum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: I neste uke blir det kronprinsessetreff i Stockholm. Mette-Marit og Victoria vil begge være til stede under åpningen av det første EAT Stockholm Food Forum - og det er ingen hvem som helst som har fått kronprinsessene med som trekkplaster.

Det er nemlig Petter Stordalens kone, Gunhild Stordalen, som står bak forumet som samler ledende forskere, politikere og næringslivsledere fra hele verden for å se på sammenhengene mellom helse og klima, med et særlig fokus på hva som skal til for å sikre en sunn og bærekraftig matindustri.

GLAD I FISK: Vi har verdens beste kokk som er glad i å lage fiskeretter. Og så spiser vi mye sushi, ungene er kjempeglad i det, det begynte vi med tidlig, har Mette-Marit fortalt tidligere.  Foto: UK Press Ltd
GLAD I FISK: Vi har verdens beste kokk som er glad i å lage fiskeretter. Og så spiser vi mye sushi, ungene er kjempeglad i det, det begynte vi med tidlig, har Mette-Marit fortalt tidligere. Foto: UK Press Ltd Vis mer

- Det er en stor ære for oss at både kronprinsesse Victoria og kronprinsesse Mette-Marit vil være til stedet under åpningen av forumet. Sammenhengene mellom helse og klima kommer nå for fullt i internasjonale fora. Det er svært positivt at både den norske og den svenske kronprinsessen ønsker å bidra til å sette fokus på dette. Noen av verdens fremste eksperter kommer til Forumet for å bidra til økt kunnskap om disse komplekse sammenhengene, sier initiativtaker og leder Gunhild Stordalen i en pressemelding. Ifølge Dagbladet Magasinet kaller Gunhild seg selv for fleksitarianer. Det betyr at hun spiser mest vegetarisk, litt fisk og skalldyr, men unner seg kjøtt av og til.

I tillegg til å lære om matindustrien, kommer Mette-Marit til å treffe en gammel kjenning. Selveste Bill Clinton! Han har ifølge Stordalen skjønt problematikken:

- Dette har Bill Clinton skjønt. Han har forstått at vi blir hva vi spiser, og at planeten blir påvirket av det vi spiser. Bill har også sin egen historie. Etter at han fikk hjerteproblemer har han lagt om livsstilen, blitt veganer og gått ned i vekt. Nå ser han sunnere og friskere ut enn på lenge, sier hun til avisen.

Det er neppe en tilfeldighet at konferansen kan skilte med både kongelige og andre store navn. Gunhild vet at folk er opptatt av av kjendiser og profiler som har fått til ting.

- Jeg er komfortabel med å bruke meg selv såframt det gagner et tema som er større og viktigere enn meg . Og jeg er villig til å bruke mange virkemidler. Kjendiser også. Jeg stepper inn der jeg kan gjøre en nytte, der vi kan få til målbare resultater, sier hun i intervjuet med Magasinet.

Jonas Gahr Støre er også en av bidragsyterne, samt prins Charles som skal holde et innlegg via video. Se hele programmet her.

LES OGSÅ: Madeleine viser sin familielykke

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer