Hertuginne Meghan:

Nå skal de snakke ut

- Winfrey vil snakke med Meghan, hertuginnen av Sussex, i et omfattende intervju.

NYTT INTERVJU: Prins Harry og hertuginne Meghan har skapt en rekke overskrifter siden de giftet seg i 2018. Nå stiller de til sitt første intervju etter fjorårets nyhet. Foto: Gareth Fuller / POOL / AFP / NTB
NYTT INTERVJU: Prins Harry og hertuginne Meghan har skapt en rekke overskrifter siden de giftet seg i 2018. Nå stiller de til sitt første intervju etter fjorårets nyhet. Foto: Gareth Fuller / POOL / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Søndag kveld kunne prins Harry (36) og hertuginne Meghan (39) dele den gledelige nyheten om at de venter sitt andre barn sammen, og at snart to år gamle Archie skal bli storebror.

Babynyheten kommer bare få måneder etter at Meghan åpenhjertig fortalte i november at hun i fjor sommer gjennomgikk en spontanabort.

Det er heller ingen hemmelighet at det siste året, helt siden hertugparet av Sussex valgte å trekke seg tilbake fra sine kongelige plikter, tilsynelatende har vært utfordrende.

Mange har ment mye, men både Meghan og Harry har derimot vært tause om hvorfor den overraskende avgjørelsen ble tatt. Nå skal vi imidlertid få noen svar, ifølge Sky News.

OVERRASKET: Hertuginne Meghan viste seg i en videosnutt for CNN. Dette er hertuginnens første opptreden etter avsløringen om at hun hadde opplevd spontanabort. Video: CNN og Dagbladet TV Vis mer

Snakker om «alt»

Mandag kveld begynte ryktene om at hertugparet skal snakke ut i et intervju med selveste Oprah Winfrey å florere, og kort tid seinere har CBS nå bekreftet overfor Sky News at intervjuet skal sendes allerede 7. mars.

«Winfrey vil snakke med Meghan, hertuginnen av Sussex, i et omfattende intervju om alt fra å bli kongelig, ekteskap, morskap, filantropisk arbeid til hvordan hun håndterer livet under intenst offentlig press», heter det i en uttalelse fra tv-nettverket.

Meghan og programlederen vil seinere få selskap av prins Harry, hvor paret vil åpne opp om beslutningen om å forlate Storbritannia til fordel for USA, og deres håp og drømmer for familien, som snart får et nytt tilskudd.

Dette blir altså parets første intervju etter at de i fjor bestemte seg for å trekke seg tilbake fra sine kongelige plikter. De har siden holdt en svært lav profil, og vernet rimelig godt om privatlivet sitt.

ÅPEN: Hertuginne Meghan avslører at hun mistet ufødt barn. Hoffekspertene hyller henne. Video: Caroline Vagle og Anders Johan Stavseng. Vis mer

Spontanabort

Det kom derfor kanskje overraskende på mange at 39-åringen så åpent fortalte at hun hadde mistet sitt andre barn mens hun holdt lille Archie i armene.

«Timer senere lå jeg i en sykeseng og holdt ektemannen min sin hånd. Jeg kjente håndflaten og kysset knokene hans, våte av begges tårer», var blant det hun skrev, og fortalte at hun forestilte seg hvordan de skulle komme seg gjennom det.

Hertuginnen skrev videre at når noen snakker ut, åpner de for at andre skal følge etter. Hun fortalte også at sorgen ofte blir lettere når noen bryr seg og ønsker å lytte.

«Ved å bli invitert til å dele vår smerte, tar vi det første steget mot å leges», fortsatte hun, og oppfordret leserne til å spørre hverandre om de har det bra.

OVERRASKER: I den første episoden av prins Harry og hertuginne Meghan sin podcast får vi høre noe helt uventet på slutten. Video: AP/ NTB SCANPIX Vis mer

Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, roste hertugparet for åpenheten.

- Jeg tenker det er viktig at Meghan snakker høyt om dette. På den måten fjerner hun tabu, og setter ord på en sorg mange har følt og føler på. For som hun skriver selv er det veldig mange som opplever å spontanabortere, men likevel få som snakker om det, sa Vagle.

Om dette også vil bli tema under hertugparets kommende intervju med Oprah, gjenstår å se.

LES OGSÅ: «Farmen kjendis»: Mener filmteam visste om kaffebesøk

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer