Prins William og prins Harry:

- Nå skal de møtes

Kan det iskalde forholdet mellom William og Harry bli bedre?

BRØDRE: Prins William og prins Harry har vært svært nære gjennom livet. De siste årene har imidlertid forholdet blitt satt på en skikkelig prøve. Foto: Eddie Mulholland/AFP/NTB
BRØDRE: Prins William og prins Harry har vært svært nære gjennom livet. De siste årene har imidlertid forholdet blitt satt på en skikkelig prøve. Foto: Eddie Mulholland/AFP/NTB Vis mer
Publisert

Det kan kanskje være vanskelig å se for seg hvordan forholdet mellom prinsebrødrene William (38) og Harry (36) skal bli normalt igjen, etter at det de siste årene har blitt skrevet side opp og ned om hva som er ståa mellom dem.

Det hele toppet seg imidlertid da Harry nylig ikke var nådig i sin omtale av den britiske kongefamilien, hvor forholdet til broren naturligvis var tema.

Den gang sa han at det var avstand mellom dem.

I etterkant avslørte storebroren at han ikke hadde snakket med Harry ennå, men at han planla å gjøre det. Da telefonsamtalen endelig fant sted skal den derimot ikke ha hjulpet nevneverdig.

FORTVILET: Oprah Winfreys intervju av Meghan Markle og Prins Harry vekker oppsikt. Video: CBS Vis mer

Gjenforenes

Men nå ser det ut til at brødrene nok en gang vil få mulighet til å ordne opp mellom seg - hvis det i det hele tatt går.

Ifølge Fox News skal en statue av prinsenes avdøde mor, prinsesse Diana, avdukes i forbindelse med det som ville vært hennes 60-årsdag den 1. juli. Det er derfor ventet at William og Harry da vil møtes på Kensington Palace.

Diana døde bare 36 år gammel i en tragisk bilulykke i 1997. I ettertid har begge sønnene uttalt seg om det enorme savnet etter moren og hvordan de har stått støtt sammen siden hendelsen. Det er kanskje derfor ikke så rart hvis det er nettopp Diana som skal føre dem sammen igjen.

- Det største håp om forsoning ligger i deres mors minne, sier den kongelige forfatteren Anna Pasternak til Fox News, og fortsetter:

STORT SAVN: Prins Harry og prins William sammen med moren ti år før hennes bortgang. Til sommeren skulle Diana ha blitt 60 år. Foto: TODAY/REX/NTB
STORT SAVN: Prins Harry og prins William sammen med moren ti år før hennes bortgang. Til sommeren skulle Diana ha blitt 60 år. Foto: TODAY/REX/NTB Vis mer

- Det er dette som vil forene dem den dag i dag. Jeg tror de vil sette sine forskjeller til side for henne (prinsesse Diana journ.anm). Og jeg tror det er en mulighet for at vi blir vitne til det ved avdukingen.

- Står igjen alene

Prins William og Harry har som nevnt stått fjellstøtt ved siden av hverandre gjennom oppveksten og store deler av sitt voksne liv. At det skulle stå så dårlig til mellom prins Charles' to sønner, kom nok overraskende på mange - men ikke for Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle.

Vagle har tidligere forklart at det sies at konflikten mellom brødrene startet da William spurte lillebroren om han ikke var litt for rask på avtrekkeren med å gifte seg med hertuginne Meghan (39) i 2018.

BARE TRIST: Dette sier ekspertene om det famøse Harry og Meghan-intervjuet Vis mer

- Det skjedde i hvert fall noe etter at Harry fant sin livsledsager. Ryktene vil også ha det til at William er skuffet over at Harry stakk fra alt av plikter, mens han står igjen «alene» med alt, sa kongehuseksperten.

Vagle tror også at en mulig forskjellsbehandling kan ha tæret på forholdet mellom brødrene.

LES OGSÅ: - Ber om at det er tilgivelse

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer