Prins Philip:

Nå offentliggjøres dødsårsaken

Dronning Elizabeths ektemann døde 9. april, 99 år gammel.

DØDE: Dronning Elizabeths ektemann gikk bort 9. april, 99 år gammel. Her er de i 2015. Foto: REUTERS/Peter Nicholls/File Photo/NTB
DØDE: Dronning Elizabeths ektemann gikk bort 9. april, 99 år gammel. Her er de i 2015. Foto: REUTERS/Peter Nicholls/File Photo/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

9. april gikk dronning Elizabeths (95) ektemann prins Philip bort, 99 år gammel. De var gift i over 70 år, og monarken mistet dermed en nær venn og en lojal støttespiller.

Prinsen ble begravd i St. Georges kapell i Windsor åtte dager senere. Det ble en begravelse sterkt preget av pandemien, med ei gjesteliste på bare 30 personer, krav om munnbind og avstandsregler.

Bare den nærmeste familien tok del i avskjeden, deriblant barnebarna prins Harry (36) og William (38) som på begravelsesdagen ble gjenforent etter skandaleintervjuet med Oprah Winfrey (67) i mars.

Bildet av dronning Elizabeth som satt alene i kapellet da hun tok farvel med ektemannen gikk seinere viralt i sosiale medier. Bildet av den ensomme majesteten ble beskrevet som hjerteskjærende og opprørende, men var samtidig en påminnelse om at coronapandemien berører alle og enhver, selv de kongelige.

Offentliggjør dødsårsaken

Nå har det snart gått en måned siden prins Philip døde. Prinsen slet med en rekke helseutfordringer de siste leveårene, og var innlagt på sykehus i over en måned kort tid før han gikk bort.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer