MAJESTETSFORNÆRMELSE?: Uten tekst er det nærmest umulig å se at motivet på dette frimerket fra Gambia forestiller kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit.
MAJESTETSFORNÆRMELSE?: Uten tekst er det nærmest umulig å se at motivet på dette frimerket fra Gambia forestiller kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit.Vis mer

Nå kommer de endelig på norske frimerker

Når Haakon og Mette-Marit fyller 40 år til sommeren, feirer Posten dem med egne frimerker. De blir nok litt bedre enn det fra Gambia …

SEOGHØR.NO: Til sommeren feirer kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit runde år. Haakon har 40-årsdag 20. juli, og Mette-Marit fyller 19. august. Når de inviterer til 40-årslag, kan de sende ut invitasjoner med egne frimerker.

10. juni gir nemlig Posten ut en serie på fire kongelige merker til bruk på brev innenlands. Kronprinsparet har allerede godkjent motivene, og prisen på hvert merke blir 9,50.

Dette blir første gang ansiktet til kronprinsesse Mette-Marit pryder et norsk frimerke. Men hun har likevel vært på frimerker før …

Den lille karibiske øystaten St. Vincent utga nemlig et eget frimerke i anledning kronprinsparets bryllup 25. august 2001.

Det samme gjorde den vestafrikanske republikken Guinea. Også Gambia gjorde et forsøk på å hedre Haakon og Mette-Marit med et eget frimerke.

Resultatet kan du se i denne saken.