Nå kan Mette-Marits redesignkjoler bli dine

Kronprinsessen fikk Jenny Skavlan til å sy om brukte antrekk til nettauksjon.

Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Kronprinsesse Mette-Marit (41) har lenge engasjert seg for gjenbruk, og nå har hun gått til anskaffelse av en Instagram-profil for å promotere kampanjen #engangtil og #gjenbruksdagen.

I forbindelse med at Fretex arrangerer gjenbruksdager i Fredrikstad og Bergen denne helgen, har kronprinsessen donert to brukte Prada-kjoler til arrangementet som Jenny Skavlan har fått æren av å redesigne.

Seoghør.no møtte kronprinsessen - som var ikledd et antrekk fra Fretex - under gjenbruksdagen i Fredrikstad fredag ettermiddag, og på spørsmål fra Seoghør.no om hva hun gjør med klær hun ikke bruker lenger, svarte hun:

- Jeg er veldig dårlig på å kaste og å gi bort, for man bruker plaggene om igjen og om igjen, og plutselig kommer det tilbake igjen. Jeg har gitt bort plagg ved et par anledninger, blant annet til inntekt for Miljøagentene.

SAMARBEID: Kronprinsesse Mette-Marit og Jenny Skavlan har sammen med Fretex stått i bresjen for gjenbruksdagene- Skavlan har redesignet to Prada-kjoler Mette-Marit har donert til auksjon. Foto: Andreas Fadum
SAMARBEID: Kronprinsesse Mette-Marit og Jenny Skavlan har sammen med Fretex stått i bresjen for gjenbruksdagene- Skavlan har redesignet to Prada-kjoler Mette-Marit har donert til auksjon. Foto: Andreas Fadum Vis mer

Jenny Skavlan fortalte at også hun stilte i antrekk fra Fretex: 

Foto: Jenny Skavlan / QXL
Foto: Jenny Skavlan / QXL Vis mer

- Kjolen var egentlig fotsid, men jeg sydde den om til morgenen i dag. Også støvlettene er fra Fretex, fortalte hun.

Selges på nettauksjon

De omsydde antrekkene er lagt ut på nettauksjonssidene til QXL, i tillegg til en Philip Lim-kjole, et par Manolo Blahnik-sko, en hvit hatt og en skinnveske fra Todds fra kronprinsessens garderobe.

REDESIGNET: Også Jenny Skavlan stilte i antrekk fra Fretex, og hun hadde sydd om kjolen samme morgen. Foto: Andreas Fadum
REDESIGNET: Også Jenny Skavlan stilte i antrekk fra Fretex, og hun hadde sydd om kjolen samme morgen. Foto: Andreas Fadum Vis mer

Fredag formiddag repostet Mette-Marit et Instagram-bilde som Jenny hadde lagt ut fra syom-prosessen, og de to kjolene har gjennomgått litt av en forvandling. 

Skavlan har blant annet sydd på blomster på skulderpartiene - som minner mye om hennes egen brudekjole som hun selv designet og sydde til bryllupet i april.

«Så fine de ble @jennyskavlan .. Gleder meg til å se i Fredrikstad i dag. #engangtil #gjenbruksdagen @fretexnettbutikk». 

På Instagram oppfordrer Kronprinsessen følgerne sine til å ta bilder av seg selv med gamle klesplagg, og fortelle litt om hvorfor akkurat det er deres favoritt. 

Det første bildet Mette-Marit la ut på den sosiale bildedelingstjenesten var en selfie av seg selv i en lilla cardigan. Hun takket Røde Kors for det varme gjenbruksplagget:

«Å heisann #sjølfie.. Min #engangtil favoritt. Stor takk til damene på Lillehammer rødekors. Denne har fått meg gjennom mang en regnværsdag ... Så var det over til @jennyskavlan & @ingeborggjarum». 

LES OGSÅ: Se hva Haakon har på pulten!

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer