PYNTET TIL JUL: Kongefamilien samlet seg til julefotografering på Slottet torsdag ettermiddag. Bak. f.v. kong Harald, Marius Borg Høiby, kronprins Haakon. Foran f.v.: dronning Sonja, prins Sverre Magnus, prinsesse Ingrid Alexandra og kronprinsesse Mette-Marit.  Foto: NTB scanpix
PYNTET TIL JUL: Kongefamilien samlet seg til julefotografering på Slottet torsdag ettermiddag. Bak. f.v. kong Harald, Marius Borg Høiby, kronprins Haakon. Foran f.v.: dronning Sonja, prins Sverre Magnus, prinsesse Ingrid Alexandra og kronprinsesse Mette-Marit. Foto: NTB scanpixVis mer

Nå kan julefreden senke seg

Her er årets julebilde av kongefamilien.

SEOGHØR.NO: I fjor uteble de tradisjonelle julebildene av kongefamilien, men i år samlet gjengen seg til offisiell fotografering på slottet igjen.

Kong Harald (76) og dronning Sonja (76) er på bildet omringet av sønnen kronprins Haakon (40), svigerdatter kronprinsesse Mette-Marit (40), og deres tre barn prins Sverre Magnus (8), prinsesse Ingrid Alexandra (9) og Marius Borg Høiby (16).

Bildene ble tatt torsdag, og mest sannsynlig ønsket de hverandre god jul etter fotografene hadde gått hjem. Sist gang de stilte til julefotografering i 2011, var det familieselskap på Slottet rett etterpå. Dronning Sonja har en jobb i den offiselle kalenderen fredag, men resten av gjengen var nok allerede i feriemodus.

Kongen og dronningen skal feire jul på Kongsseteren i Oslo sammen med prinsesse Märtha Louise og hennes familie. Tradisjonen tro vil de delta i gudstjeneste 1.juledag i Holmenkollen kapell.

FAMILIEHYTTA I UVDAL: Her er kronprisfamiliens hytteidyll på fjellet, hvor de skal nyte julefreden.  Foto: Tor Lindseth
FAMILIEHYTTA I UVDAL: Her er kronprisfamiliens hytteidyll på fjellet, hvor de skal nyte julefreden. Foto: Tor Lindseth Vis mer

Kronprinsfamilien tilbringer imidlertid julen til fjells på sin hytte i Uvdal. Her vil familien nyte roen sammen etter en slitsom høst. Spesielt for kronprinsessen som har vært sykmeldt, og har slitt med store smerter. Nå er hun heldigvis på bedringens vei.

- Jeg begynner å bli bedre. Jeg er veldig takknemlig for det, fortalte Mette-Marit pressen da hun trosset sykmeldingen og deltok på Norad-konferansen før jul.

Julaften vil hele familien gå til julegudstjeneste i Uvdal kirke, som er en tradisjon kronprinsessen har tatt med seg.

Familien drar på hytta så ofte de kan, men de har ikke feiret julaften her siden 2009. I 2010 var de på dannelsesreise, og året etter feiret de på Skaugum sammen med kongeparet og Mette-Marits familie. I fjor var de på Kongseteren.

LES OGSÅ: Det er seks år som skiller disse bildene