LYKKELIGE: Charlene og Albert er svært glade for at de endelig skal bli foreldre - sammen. Foto: All Over
LYKKELIGE: Charlene og Albert er svært glade for at de endelig skal bli foreldre - sammen. Foto: All Over Vis mer

Nå kan han puste lettet ut

Monacos partyprins Andrea Casiraghi slipper å bli fyrste.

SEOGHØR.NO: Monacos partyprins Andrea Casiraghi (30) er glad i det gode liv. I ungdommen levde han et utsvevende jetsettliv med sine nærmeste venner på Rivieraen, og skandaleoppslagene i avisene var mange - og lange.

De siste årene har han derimot lagt om livsstilen. Heftige netter på byen er byttet ut med hjemmekos sammen med kone og barn. Men det er ikke bare fordi han er blitt eldre, alvoret har nok også seget mer inn over ham.

Andrea er nemlig førstemann i arverekken etter fyrst Albert (56). Og jo lengre tid det gikk uten at fyrsten og (36) fikk barn sammen, og fyrsten fått barn sammen, ville nemlig tronen gått til den eldste sønnen til prinsesse Caroline (57).

KUNNE OGSÅ ARVET: Her er Tatiana og Sacha på Sachas dåpsdag i fjor. Hvis Andrea hadde blitt fyrste, ville tronen en dag gått til Sacha - siden foreldrene hans giftet seg. Foto: All Over
KUNNE OGSÅ ARVET: Her er Tatiana og Sacha på Sachas dåpsdag i fjor. Hvis Andrea hadde blitt fyrste, ville tronen en dag gått til Sacha - siden foreldrene hans giftet seg. Foto: All Over Vis mer

Født utenfor ekteskap

Fyrst Albert har riktignok to barn fra før, datteren Jazmin Grace Grimaldi (24) og sønnen Alexandre Coste (9). Men siden ingen av dem er født innenfor ekteskap, har de ikke arverett til tronen i Monaco.

Andrea og milliardærdatteren Tatiana Santo Domingo (30) fra Colombia fikk også barn uten å være gift. Etter sju år som kjærester fikk de sønnen Sasha (1) tidlig i fjor vår.

Men for å sikre nok arvinger til fyrstedømmet i generasjoner framover, måtte samboerparet gifte seg. Det gjorde de like godt to ganger – først på fyrstepalasset i Monaco i fjor sommer, og så i en kirke i Gstaad i vinter.

Saken fortsetter under bildene...

PALASSBRYLLUP: Tatiana og Andrea giftet seg først på palasset i Monaco i fjor sommer, i en storslagen seremoni. Tatianas bohemske stil kom tydelig fram i valget av brudekjole. Foto: All Over
PALASSBRYLLUP: Tatiana og Andrea giftet seg først på palasset i Monaco i fjor sommer, i en storslagen seremoni. Tatianas bohemske stil kom tydelig fram i valget av brudekjole. Foto: All Over Vis mer
FYRSTELIG FEIRING: Albert og Charlene sto sentralt da Andrea og Tatiana giftet seg - med hunden som brudepike. Foto: All Over
FYRSTELIG FEIRING: Albert og Charlene sto sentralt da Andrea og Tatiana giftet seg - med hunden som brudepike. Foto: All Over Vis mer
VINTERBRYLLUP: Tatiana og Andrea giftet seg en gang til - i vinterlige Gstaad. Foto: All Over
VINTERBRYLLUP: Tatiana og Andrea giftet seg en gang til - i vinterlige Gstaad. Foto: All Over Vis mer
SNØPRINSESSE: Tatiana lånte tiaraen til prinsesse Caroline til vinterbryllupet sitt. Foto: All Over
SNØPRINSESSE: Tatiana lånte tiaraen til prinsesse Caroline til vinterbryllupet sitt. Foto: All Over Vis mer

Bor i fire byer

Andrea har de siste årene representert stadig oftere sammen med onkel Albert, for å lære seg hva som skal til for å være en god fyrste. Det slipper han nå.

30-åringen har studert i Montreal, Paris og New York, og har en master i internasjonal politikk. Han har vært utplassert i den qatarske ambassaden i Paris, i tillegg til at han har jobbet mye med veldedighet sammen med prinsesse Caroline i den internasjonale barnevernsorganisasjonen Amade.

Kona Tatiana er arving til mange milliarder, men tjener gode penger som forretningskvinne med sitt suksessfulle etiske klesmerke «Muzungu Style».

Ekteparet har leiligheter i London, New York, Paris og Monaco - og vil nok stå i første rekke til å gratulerer Charlene og Albert når deres lille arving kommer til verden i løpet av høsten.

Les også: Dro rett fra hest til gallafest