Dronning Elizabeth:

Nå kan du få jobb hos den britiske dronningen

Dronning Elizabeth (93) søker privat kokk.

ANSETTER FOLK: Dronning Elizabeth er hele 93 år - men holder fortsatt koken. Nå ser hun etter en ny medarbeider på Buckingham Palace. Foto: NTB Scanpix
ANSETTER FOLK: Dronning Elizabeth er hele 93 år - men holder fortsatt koken. Nå ser hun etter en ny medarbeider på Buckingham Palace. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kongefamilier verden over har store staber som jobber for dem med alt fra hundepass til vakthold. I det daglige kongelige livet er det en rekke ting som må ordnes - alt fra transport og påkledning til mat og sikkerhet.

De kongelige lever svært travle liv med mange oppdrag og tilstelninger - og da er det kanskje ikke så rart at de har behov for litt hjelp i hverdagen.

Det britiske kongehuset går for å være blant de største og mest konservative i hele verden - og har hatt en svært viktig funksjon i mange århundrer.

Det populære kongehusets størrelse betyr også at de kongelige har behov for mye arbeidskraft - og derfor kan man stadig vekk se eksterne utlysninger til stillinger ved det britiske hoffet.

PÅ FARTEN; Dronning Elizabeth er stadig på farten - tross sine høye alder. Nå ser hun etter en ny, privat kokk. Foto: NTB Scanpix
PÅ FARTEN; Dronning Elizabeth er stadig på farten - tross sine høye alder. Nå ser hun etter en ny, privat kokk. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Denne gang er er det ingen ringere enn dronning Elizabeth (93) som ser etter en ny medarbeider. Den 93 år gamle monarken er nemlig på utkikk etter en ny, privat kokk.

Det skriver flere internasjonale medier, deriblant Express.

22 000 pund i lønn

Ifølge stillingsannonsen er dronningen på utkikk etter en ambisiøs og kvalifisert kokk som kan møte den «eksepsjonelt høye standarden» som er krevet for måltidene i den kongelige husholdningen.

Av stillingsutlysningen kommer det også frem at den heldige kandidaten som får jobben vil få en månedlig lønn på om lag 22 000 britiske pund i året - noe som tilsvarer omtrent 235 000 norske kroner.

Mot et lite fradrag fra lønnen vil det også være mulig å få dekket kost og losji av det kongelige britiske hoffet.

Kokkens arbeidsoppgaver vil i all hovedsak være å forberede og lage måltider til statlige middager og kongelige mottakelser. Ifølge utlysningen som er sendt ut av Buckingham Palace, er kravene til jobben svært høye - og standarden deretter.

Foruten å lage flere retters menyer til ulike store kongelige arrangementer, vil den aktuelle arbeidstakeren også måtte regne med å tilberede måltider til medlemmer av den britiske kongefamilien, inkludert dronningen, i privat øyemed.

KAKEGLAD: En av dronningens tidligere kokker avslører at dronning Elizabeth er særlig glad i en kake bestående av kjeks og sjokolade. Foto: NTB Scanpix
KAKEGLAD: En av dronningens tidligere kokker avslører at dronning Elizabeth er særlig glad i en kake bestående av kjeks og sjokolade. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Elsker sjokolade

Med jobben følger også en raus pensjonsordning og 33 feriedager i året. Personen som får jobben blir også lovet jobbtrening og «mange muligheter til å vokse i jobben».

- Som du forstår, er standardene svært høye, og hver eneste dag er svært travel, så du er nødt til å være en svært ambisiøs og kvalifisert kokk, heter det i jobbutlysningen.

Videre etterlyser det britiske hoffet en person som har erfaring fra et storkjøkken og cateringtjenester, men mest av alt ser hoffet etter en person med entusiasme og pågangsmot til å levere på kryss og tvers av de ulike avdelingene.

Personen som får jobben må også ha et øye for detaljer og evnen til å levere maten uten forsinkelser.

«BECOMING ROYALE»: Hertuginne Meghan Markles far, Thomas Markle, reagerer med sinne over en scene i den nye «Becoming Royale», som baserer seg på Meghan og Prins Harry sitt første år som gift. Vis mer

Og akkurat dét er kanskje ikke så rart at er et krav når jobben er å servere mat til verdens lengstlevende nåværende monark.

En av dronningens tidligere kokker kunne for en tid tilbake avsløre at dronningen har noen spesielle matvaner, og at hun blant annet elsker å spise en helt spesiell sjokolade- og kjekskake.

- Nå er kjekskaken den eneste som blir satt frem og tilbake for dronningen, dag etter dag helt til alt er borte, sa dronningens tidligere kokk, Darren McGrady ifølge Express.

LES OGSÅ: Slik har du aldri sett kjendisene før