Kronprinsfamilien:

Nå kan du bli kronprins­barnas assistent

Søker etter barnas assistent på Finn.no

PÅ JAKT ETTER NY JOBB? Da kan du kanskje være den som blir kronprinsbarnas nye assistent. Her er de avbildet i forbindelse med prins Sverre Magnus sin 13-års dag i desember. Foto: Julia Naglestad / Kongehuset
PÅ JAKT ETTER NY JOBB? Da kan du kanskje være den som blir kronprinsbarnas nye assistent. Her er de avbildet i forbindelse med prins Sverre Magnus sin 13-års dag i desember. Foto: Julia Naglestad / Kongehuset Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De fleste foreldre kjenner seg igjen i at kalenderen raskt blir full når barna vokser til og både skolearbeid og fritidsaktiviteter øker i omfang.

En hektisk hverdag er tilsynelatende intet unntak for kronprinsparet, som tidvis har sine kalendere fullpakket med offisielle oppdrag. Nå ønsker de en ansatt til å bistå dem i arbeidet.

Det gjør de ved å søke etter en person som kan fungere som prinsesse Ingrid Alexandra (15) og prins Sverre Magnus (13) sin aktivitetskoordinator og veilede dem i skolearbeidet.

Stillingen er ikke bare utlyst på kongehusets nettsider, men også på Finn.no.

Det var Aftenposten som først omtalte saken.

BURSDAGSBARN: Mandag 21. januar 2019 fylte arveprinsessen 15 år. Se hvor mye prinsesse Ingrid Alexandra har forandret seg siden hun var liten! Vis mer

- Ærlig og lojal

I stillingsannonsen står det at kronprinsparets stab søker etter «en engasjert og trygg ressursperson for Kronprinsparets barn» og at personen blant annet skal være en ressursperson for prinsen og prinsessen i kronprinsparets fravær.

HVERDAG: Som i mange andre familier, er det mange aktiviteter på tapetet i kronprinsfamilien. Her er de avbildet under den årlige vennskapskampen på Skaugum stadion i slutten av mai. Foto: NTB Scanpix
HVERDAG: Som i mange andre familier, er det mange aktiviteter på tapetet i kronprinsfamilien. Her er de avbildet under den årlige vennskapskampen på Skaugum stadion i slutten av mai. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det daglige arbeidsstedet er på Skaugum og de øvrige kongelige eiendommene, og stillingen er både fulltid og fast. Personen som ansettes vil få tittelen aktivitetskoordinator, og må også bistå med praktisk støtte ved andre daglige gjøremål.

Av kvalifikasjoner står det blant annet i stillingsannonsen at personen må være omsorgsull, trygg, ærlig og lojal, i tillegg til en god diskusjonspartner med gode formidlingsevner. Han eller hun må være utdannet adjunkt eller ha en praktisk pedagogisk utdanning, fortrinnsvis med matematikk, da personen også skal bidra med veiledning og støtte i forbindelse med lekser og skolearbeid.

Vis mer

Til Aftenposten sier kommunikasjonssjef Guri Varpe at stillingen vil erstatte en barnepedagog som har vært ansatt på Skaugum i flere år.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

Passet barna selv

Til tross for et liv i offentlighetens søkelys, har kronprinsbarna levd et relativt tilbaketrukket liv og har hatt en normal barndom, selv om de er medlemmer av Norges kongefamilie og prinsesse Ingrid Alexandra er tronarving.

I en NRK-dokumentar fra 2011 kom det blant annet frem at kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon gjennom alle år stort sett har tatt vare på barna selv. Ved behov for hjelp har de, som så mange andre, fått hjelp fra egne foreldre - i deres tilfelle av bestemor Marit Tjessem.

MED STOREBROR: Ingrid Alexandra sammen med storebror Marius Borg Høiby, som hadde tatt turen for å overvære den årlige vennskapskampen på Skaugum nylig. Foto: NTB Scanpix
MED STOREBROR: Ingrid Alexandra sammen med storebror Marius Borg Høiby, som hadde tatt turen for å overvære den årlige vennskapskampen på Skaugum nylig. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ettersom barna vokser til, har foreldrene sakte, men sikkert, vært med på å tilvenne prinsesse Ingrid Alexandra offentligheten.

Stadig oftere blir hun tatt med på offisielle oppdrag med foreldrene, og hun har også hatt et representasjonsoppdrag alene, da hun døpte en redningsskøyte i Oslo.

Vis mer

Bytter skole

I slutten av mai ble det kjent at Ingrid Alexandra bytter skole fra høsten av. Fra 2014 og fram til nå har prinsessen gått på Oslo Internasjonale Skole på Bekkestua, men i august begynner hun i 10. klasse på Uranienborg skole. Før dette var hun elev ved Jansløkka skole i Asker.

Årsaken til at prinsessen bytter skole det siste året av grunnskolen, er at den internasjonale skolen ikke følger den offentlige, norske skolen.

- Prinsesse Ingrid Alexandra var nå ferdig med trinnet hun begynte på ved Oslo Internasjonale skole. Hun har likevel ett år igjen av vanlig norsk, offentlig skole, og ønsket å gå dette siste året av ungdomsskolen ved Uranienborg skole, sa assisterende kommunikasjonssjef på Slottet, Sven Gjeruldsen, til Se og Hør da nyheten ble kjent.

LES OGSÅ: - Mette-Marit og Haakon er garantert stolte

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer