Prins Nikolai:

Nå kan den danske modellprinsen juble

19 år gamle prins Nikolai har endelig fått svar på om han har kommet inn på drømmestudiet sitt.

FORNØYD: Prins Nikolai mottok denne uken den gledelige nyheten om at han har fått studieplass på Copenhagen Business School i Frederiksberg. Foto: NTB Scanpix
FORNØYD: Prins Nikolai mottok denne uken den gledelige nyheten om at han har fått studieplass på Copenhagen Business School i Frederiksberg. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I midten av juli bekreftet det danske kongehuset at prins Nikolai (19) hadde levert en søknad til en bachelorutdannelse ved Copenhagen Business School.

Natt til fredag fikk tusenvis av håpefulle dansker svar på om de hadde fått skoleplass, og den danske prinsen var en av dem. Ifølge Ekstra Bladet har 19-åringen nå fått bekreftet at han skal studere Business Administration og Service Management på den danske skolen i Frederiksberg.

Engelsk utdanning

En som spesielt er glad på 19-åringens vegne er moren, grevinne Alexandra (55), som forteller til Ekstra Bladet via sin sekretær. Helle Von Wildenrath Løvgreen, at hun er svært glad på sønnens vegne.

- Jeg gleder meg til å følge ham gjennom studiet og høre mer om det, og til å følge ham inn i det nye kapittelet i livet hans, uttaler grevinnen via sekretæren sin.

Prins Nikolai setter også ord på den gledelige nyheten via ovennevnte sekretær, og det er tydelig at også han er lykkelig over studieplassen.

KOM INN: Prins Nikolai er veldig glad over over at han har kapret studieplassen på Copenhagen Business School. Her er han avbildet under feiringen av sin 18 årsdag i 2017. Foto: NTB Scanpix
KOM INN: Prins Nikolai er veldig glad over over at han har kapret studieplassen på Copenhagen Business School. Her er han avbildet under feiringen av sin 18 årsdag i 2017. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det er en god plattform hvis man skal videre i forretningslivet. Dessuten er utdannelsen på engelsk, noe jeg er veldig glad for fordi det gir et bredt spekter av muligheter.

Ifølge den danske avisen kreves det et snitt på 8,9 for å komme inn på Copenhagen Business School. I Danmark benytter de nemlig den såkalte sjutrinnskalaen, hvor den beste karakteren er 12, ifølge Nordisk Samarbeid.

CBS er kjent som en av de beste handelshøyskolene i Europa. Det er også vanlig at flere nordmenn går der, i stedet for eksempelvis norske BI. Skolen har derimot fått kritikk gjentatte ganger for helt andre ting.

Danske BT skriver at skolen flere ganger har vært sentrum for en rekke sexskandaler, der elever har blitt pålagt å krysse grenser de ikke ønsker. Det har blant annet vært snakk om simulering av oralsex, noe enkelte syntes var upassende.

Droppet ut

Den 19 år gamle prinsens endrede fremtidsplaner kommer nesten et år etter at han skapte full furore etter at han droppet ut av den toårige utdannelsen i Forsvaret etter bare to måneder.

Spesielt Nikolais far, prins Joachim (50), tok sønnens beslutning svært tungt, og kom med oppsiktsvekkende uttalelser til Billed-Bladet.

Det er kanskje ikke så rart at Joachim tok beslutningen som et nederlag, da han står som et prakteksempel på en lang rekke kongelige som har tatt militærutdanning, og ønsket at sønnen skulle følge i de samme fotsporene.

NEDERLAG: Prins Joachim la ikke skjul på at han tok sønnens beslutning om å droppe ut av utdanningen i Forsvaret svært tungt. Her er han avbildet sammen med prins Nikolai og prinsesse Marie i fjor. Foto: NTB Scanpix
NEDERLAG: Prins Joachim la ikke skjul på at han tok sønnens beslutning om å droppe ut av utdanningen i Forsvaret svært tungt. Her er han avbildet sammen med prins Nikolai og prinsesse Marie i fjor. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I intervjuet med det danske bladet innrømmet prins Joachim samtidig at han hadde presset sønnen sin for hardt, og forklarte at han respekterte at Nikolai hadde andre drømmer og mål i livet.

- Dette var en situasjon hvor det ikke ga mening at han fortsatte. Når det er slik at jeg har kjørt ham for hardt, skal det ikke gå ut over ham, sa Joachim, og la til at han til syvende og sist er svært stolt av sønnen sin.

Modellsuksess

Den danske prinsen har også hatt en suksessfull modellkarriere på si, noe som han trolig vil fortsette med ved siden av de kommende studiene.

Han har tidligere uttalt til det danske magasinet Tæt på at han ikke ønsker seg en karriere som modell, men heller vil se på det som en jobb som kan hjelpe ham på vei mens han utdanner seg.

SUKSESS: Prinsen gjør det bra som modell. Her går han for Dior i november. Foto: NTB scanpix
SUKSESS: Prinsen gjør det bra som modell. Her går han for Dior i november. Foto: NTB scanpix Vis mer

I samme intervju kunne 19-åringen avsløre at han hadde fått trening av det anerkjente byrået Scoop Models, og det er tydelig at han har et modelltalent.

Bare tre måneder etter at det ble kjent at Nikolai hadde signert kontrakt med ovennevnte modellbyrå, landet han nemlig sin første, store forsidejobb.

Det var magasinet Dust som lot prinsen være en av modellene for en kommende utgave. Dust kommer ut to ganger i året, og er basert i Berlin og London. Det ble startet opp i 2010, og har blitt en favoritt blant moteinteresserte verden over.

I senere tid har han også vært å se på forsiden av den ukrainske utgaven av Vogue, i tillegg til å ha gått på catwalken for motehus som Dior og Burberry.

LES OGSÅ: Tviholder på diamantene når apanasjen forsvinner

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer