PÅ SKINNFELLEN: Mette-Marit, Ingrid Alexandra, Haakon og Sverre Magnus tar seg en pust i bakken og koser seg med grilling på Beitostølen i fjor vinter.
 Foto: Erlend Haugen
PÅ SKINNFELLEN: Mette-Marit, Ingrid Alexandra, Haakon og Sverre Magnus tar seg en pust i bakken og koser seg med grilling på Beitostølen i fjor vinter. Foto: Erlend HaugenVis mer

Nå kan de endelig prioritere barna

Påskefreden har senket seg for kronprinsparet.

SEOGHØR.NO: Kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon har begge hatt en travel vinter med mange offisielle oppdrag. I tillegg til en rekke dagsoppdrag, har de den siste måneden også vært bortreist på offisielt besøk i Vietnam - og Mette-Marit har vært på sin litterære togreise i nord.

Mye reising betyr også mindre tid med de som betyr aller mest, nemlig barna. Derfor er nok påskeferien svært etterlengtet - og satt av til kvalitetstid med trekløveret Sverre Magnus, Ingrid Alexandra og Marius.

FØDT MED SKI PÅ BEINA: Mett-Marit og Haakon med de to yngste barna på ski på Beitostølen i fjor i forbindelse med Ridderrennet. 

 Foto: Erlend Haugen
FØDT MED SKI PÅ BEINA: Mett-Marit og Haakon med de to yngste barna på ski på Beitostølen i fjor i forbindelse med Ridderrennet. Foto: Erlend Haugen Vis mer

Hele kronprinsfamilien setter pris på friluftslivets gleder, og spenner gjerne ski på beina og legger ut på koselige familieturer. Bildene fra turen på Beitostølen i fjor vinter viser familieharmoni på sitt beste! Påsken er for mange ensbetydende med fjellet - noe det tradisjonelt sett også har vært for kongefamilien. Kongeparet reiser ofte til Prinsehytta i Sikkilsdalen, men i år har de imidlertid annet på programmet.

Det vites heller ikke hva kronprinsparet gjør denne påsken, men tidligere har familien ofte benyttet sitt eget hytteparadis i Uvdal noen mil sør for vintereldoradoet Geilo. Det spekuleres imidlertid nå i at de reiser til Utlandet.

Kongebloggen på TV2.no skriver Kjell Arne Totland at fredag ble det norske orlogsflagget heist på slottet, noe som tyder på at «verken konge eller kronprins nå befinner seg i riket».  Kongeparet skal allerede ha reist til Sør-Amerika.

VINTERPARADIS: Kronprinsfamiliens fjellhytte i Uvdal.

 Foto: Tor Lindseth
VINTERPARADIS: Kronprinsfamiliens fjellhytte i Uvdal. Foto: Tor Lindseth Vis mer

I 2007 kjøpte kronprinsparet to tomter, og året etterpå sto familiehytta klar. Den flotte ferieboligen er på 150 kvadratmeter, og har mye tumleplass for både store og små. Uansett hvor familien har lagt årets påskeferie, har kronprinsessen garantert sørget for et rikholdig utvalg av ferielektyre for familien. Hun er selvutnevnt bokorm, og leser hvor enn hun befinner seg. Påskekrim blir det imidlertid ikke. Mette-Marit avslørte under den litterære togreisen at hun ikke leser krim.

- Det er så mye annet jeg må få lest, fortalte hun publikum i Steinkjer.

Les også: Haakon og Mette-Marit i Twitterflørt