OLOF BERNADOTTE: Prins Daniel nye navn er Olof Daniel Westling Bernadotte. Foto: AP
OLOF BERNADOTTE: Prins Daniel nye navn er Olof Daniel Westling Bernadotte. Foto: APVis mer

Nå heter han Olof Bernadotte

Prins Daniel har fått nytt navn...

SEHER.NO:  Først ble det meldt at Daniel Westling ikke skulle få et nytt navn, men nå presenterer det svenske hoffet ham med både nytt etternavn - og ny riddertittel.

De siste årene har mildt sagt vært begivenhetsrike for prins Daniel, som har gått fra å være fitnessinstruktil til å bli prins, og nå har han også fått et nytt etternavn - Bernadotte.
 
- Daniels offisielle navn er nå Olof Daniel Westling Bernadotte, sier Per Westberg, utviklingssjef i den Svenska Kyrkans arbeiderorganisasjon.

Bernadotte-slekten har regjert i Sverige siden begynnelsen av 1800-tallet, skriver den danske netavisen BT.

Flere svenske eksperter har hevdet at det ikke gagnet Daniel å få et nytt navn. Men likevel har det svenske hoffet nå søkt om en navneendring hos de svenske skattemyndighetene, skriver Kyrkans Tidning.


Men i kort form, og i daglig omtale, forblir svenskenes nye prins` navn H.K.H. Prins Daniel.

Kong Carl Gustaf har også besluttet å slå Daniel til ridder av Serafimer-ordenen.

- Prins Daniel fikk sin Serafimer-orden på bryllupsdagen. Han bar den allerede da han kom ut av kirken etter vielsen, som nybakt prins av Sverige. Ordenen bæres i lyseblått bånd over brystet, og har også en bryststjerne, eller en krasjan, som bæres på venstre side, forteller Se og Hørs hoffreporter Kjell Arne Totland.

Bli fan av Seher.no på Facebook her.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ:
Pleier kjærligheten på Stillehavsøy