- Nå har Sofia født

Babyjubelen i Sverige vil ingen ende ta!

NYBAKTE FORELDRE: Prinsesse Sofia har jobbet til siste slutt. Her fra en gallamiddag på slottet i februar.  Foto: NTB Scanpix
NYBAKTE FORELDRE: Prinsesse Sofia har jobbet til siste slutt. Her fra en gallamiddag på slottet i februar. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Svenskene har ventet i spenning, og i dag kunne de nok en gang slippe jubelen løs.

Seks og en halv uke etter at kronprinsesse Victoria (38) fødte prins Oscar, kom i dag gladmeldingen om at prinsesse Sofia (31) og prins Carl Philip (36) har blitt foreldre.

«Tirsdag 19. april 2016 klokken 18.28 fødte Hennes Kongelige Høyhet prinsesse Sofia et friskt og sunt barn på Danderyds Sykehus,» melder det svenske kongehuset på sin hjemmeside.

– Det er kjempehyggelig, sier hoffets informationssjef Margareta Thorgren, ifølge Expressen.se.

Det er foreløpig ikke kjent hvilket kjønn den nyfødte har.

På spørsmål fra den svenske avisen hvordan prinsesse Sofia og prins Carl Philip har det, svarer Thorgren følgende:

- Jeg kan ikke si mer enn det som foreløpig er sagt. Vi kommer tilbake med mer informasjon veldig snart.

Klokken 21.30 tirsdag kveld skal den nybakte pappaen treffe mediene og dele mer om den nye kongelige verdensborgeren.

Saken fortsetter under bildet.

LYKKELIG GIFT: 13.juni i fjor ga de hverandre sitt ja, og et knapt år etter har de fått sitt førstefødte barn. Foto: NTBscanpix
LYKKELIG GIFT: 13.juni i fjor ga de hverandre sitt ja, og et knapt år etter har de fått sitt førstefødte barn. Foto: NTBscanpix Vis mer

Hemmelighetsfulle

Den lille babyen er prinseparets førstefødte, og Sofia og Carl Philip la ikke skjul på gleden da de i oktober i fjor avslørte graviditeten.

«Vi er så lykkelige og glade for å kunne meddele at vi venter vår første barn. Vi er veldig forventningfulle», sa paret i en kommenar på kongehusets nettsider.

Foreldrene har på forhånd vært hemmelighetsfulle når det kommer til kjønn, men bare for noen uker siden skrev svenske medier om at prinseparet handlet inn rosa babyklær. Tidligere har imidlertid andre kilder hevdet at paret ventet en gutt.

Foreldre under ett år etter bryllupet

Carl Philip og Sofia giftet seg i en storstilt seremoni i Stockholm den 13. juni i fjor, og til bryllupet kom det gjester fra flere kongehus i Europa.

Fra Norge var både kronprinsesse Mette-Marit (42), kronprins Haakon (42), dronning Sonja (78), prinsesse Märtha Louise (44) og Ari Behn (43) gjester.

Etter bryllupet dro det nygifte ekteparet på en romantisk bryllupsreise til en øy i Stillehavet, men det ser ikke ut til at babyen er unnfanget der. Ifølge «tallene» fra Slottet ble barnet unnfanget to måneder senere.

Saken fortsetter under bildet.

STOLTE BESTEFORELDRE: Det svenske kongeparet har nå hele fem barnebarn - og nyter besteforeldrerollen til fulle. Her fra prins Nicolas' dåp i fjor.  Foto: NTBscanpix
STOLTE BESTEFORELDRE: Det svenske kongeparet har nå hele fem barnebarn - og nyter besteforeldrerollen til fulle. Her fra prins Nicolas' dåp i fjor. Foto: NTBscanpix Vis mer

De nybakte foreldrene kan glede seg over mange lekekamerater til den lille i familien. I løpet av de fire siste årene, har det svenske kongeparet fått hele fem barnebarn.

De søte små har rett og slett kommet som perler på en snor: Prinsesse Estelle (4) den 23. februar 2012, prinsesse Leonore (2) den 20. februar 2014, prins Nicolas (10 mnd) den 15. juni 2015, prins Oscar den 2. mars 2016 - og nå også prinseparets førstefødte!

LES OGSÅ: Se, så stor prinsesse Estelle er blitt!

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer