Prinsesse Madeleine ble mamma for tredje gang:

Nå har prinsesse Madeleine født

Ny babylykke i Sverige.

FAMILIEFORØKELSE: Prinsesse Madeleine og Chris O'Neill har blitt foreldre til sitt tredje barn. Her sammen med barna Nicolas og Leonore i forbindelse med kronprinsesse Victorias 40-årsfeiring i Stockholm i fjor. Foto: Sören Andersson / NTB scanpix
FAMILIEFORØKELSE: Prinsesse Madeleine og Chris O'Neill har blitt foreldre til sitt tredje barn. Her sammen med barna Nicolas og Leonore i forbindelse med kronprinsesse Victorias 40-årsfeiring i Stockholm i fjor. Foto: Sören Andersson / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): Prinsesse Madeleine (35) av Sverige og ektemannen Chris O'Neill (43) har blitt foreldre for tredje gang.

Det bekrefter hoffet i en pressemelding fredag morgen. Barnet ble født i Sverige på Danderyds sykehus, og kom til verden i natt, 9. mars, klokka 00:41.

«Alt er vel med mor og barn», heter det i pressemeldingen, der det videre blir annonsert at prinsessen har fått en jente.

- Etterlengtet

Chris O'Neill var til stede under hele fødselen.

- Vi er veldig glade for denne familieforøkelsen, og at Leonore og Nicolas har fått et etterlengtet søsken. De ser veldig fram til å møte sin nye lillesøster, uttaler O'Neill i pressemeldingen.

Det er foreløpig ikke kjent hvor lenge prinsessen vil bli på sykehuset, eller når det nye barnet blir vist fram.

Fra før har ekteparet som nevnt datteren Leonore (4) og sønnen Nicolas (2).

Mens Leonore kom til verden i New York den 20. februar 2014, ble Nicolas født i mammas hjemby Stockholm den 15. juni 2015.

Og i likhet med sist valgte prinsessen, som til vanlig er bosatt i London, også denne gang å føde hjemme i Sverige.

Delte babynyheten tidlig

Det var i slutten av august at det ble kjent at 35-åringen ventet sitt tredje barn.

- Prinsessen har det bra og fødselen ventes i mars, sa det svenske hoffets informasjonssjef Margareta Thorngren til Aftonbladet den gang.

Også Madeleine bekreftet nyheten på sin Facebook-profil:

- Jeg og Chris er henrykte over å meddele at jeg er gravid. Vi gleder oss til at fire blir til fem!

NYBAKT TREBARNSMAMMA: I august ble det kunngjort at prinsesse Madeleine var gravid igjen. Nå har hun blitt trebarnsmamma. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
NYBAKT TREBARNSMAMMA: I august ble det kunngjort at prinsesse Madeleine var gravid igjen. Nå har hun blitt trebarnsmamma. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

Gladnyheten, som kom bare noen dager før prins Carl Philip (38) og prinsesse Sofia (33) ble foreldre for andre gang, ble imidlertid offentliggjort på utradisjonelt vis.

At en kongelig graviditet avsløres så tidlig i svangerskapet er nemlig høyst uvanlig.

- Vi fikk indikasjoner på at denne informasjonen begynte å bli kjent. På hoffet vil vi være proaktive i kommunikasjonen og da tok vi en beslutning at det var bedre å gi korrekt informasjon med én gang og at det kommer fra riktig kilde - det vil si hoffet, forklarte Margareta Thorngren til Expressen.

Slet med svangerskapssmerter

Prinsesse Madeleine og familien ankom Sverige allerede i midten av februar.

Noen uker tidligere besøkte prins William (35) og hertuginne Kate (36), som også er gravid med sitt tredje barn, Stockholm. Der var de blant annet på besøk hos den svenske kronprinsessefamilien for å drikke te på Haga slott.

På grunn av graviditeten valgte Madeleine imidlertid å bli i London, og fikk ikke møte det britiske prinseparet. Det ble rapportert om at den svenske prinsessen har slitt med ryggproblemer som følge av graviditeten.

I desember måtte hun også avlyse Nobel-middagen på grunn av smerter.

- Prinsesse Madeleine ville gjerne være med og beklager for at hun ikke kan delta. Men på grunn av graviditeten har hun rett og slett vondt i ryggen når hun sitter for lenge, og Nobel-banketten er veldig lang, sa informasjonssjefen ved det svenske hoffet, Margreta Thorgren, til Aftonbladet.

Ektemannen Chris O'Neill deltok derfor på feiringen alene, for første gang uten kona.

NYGIFT: Madeleine og Chris strålte på bryllupsdagen sin 8. juni 2013. Foto: NTB scanpix
NYGIFT: Madeleine og Chris strålte på bryllupsdagen sin 8. juni 2013. Foto: NTB scanpix Vis mer

Stortrives i mammarollen

Det har snart gått fem år siden Madeleine og Chris ga hverandre sine ja i et drømmebryllup i Stockholm den 8. juni 2013.

Paret har siden flyttet ut av Sverige, og bodd både i New York og London. Og det er ingen tvil om at de to nyter familielivet.

Med jevne mellomrom deler en tydelig stolt Madeleine søte bilder av barna sine på Facebook.

Da Leonore fylte fire år i slutten av februar benyttet prinsessen anledningen til å dele et innlegg på Facebook-profilen sin.

- Gratulerer med fireårsdagen til vår søte Leonore! skriver Madde til bildet på Facebook.

Saken fortsetter nedenfor.

NYE BILDER: I anledning 4-årsdagen til prinsesse Leonore har det svenske kongehuset frigitt nye bilder av den skjønne prinsessen. Foto: Erika Gerdemark/ Det svenske kongehuset
NYE BILDER: I anledning 4-årsdagen til prinsesse Leonore har det svenske kongehuset frigitt nye bilder av den skjønne prinsessen. Foto: Erika Gerdemark/ Det svenske kongehuset Vis mer

Mange barnebarn

Den nyfødte babyen er kong Carl Gustav (71) og dronning Silvias (74) syvende barnebarn.

Kongeparet ble besteforeldre for første gang i 2012, da kronprinsesse Victoria (40) og prins Daniel (44) ble foreldre til lille Estelle (6).

Saken fortsetter nedenfor.

GRAVID: Prinsesse Madeleine var høygravid med prins Nicolas da hun var med i bryllupet til prins Carl Philip og Sofia Hellqvist i 2015.Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
GRAVID: Prinsesse Madeleine var høygravid med prins Nicolas da hun var med i bryllupet til prins Carl Philip og Sofia Hellqvist i 2015.Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

To år senere ble Madeleine mamma for første gang, da lille Leonore (4) kom til verden. Allerede året etter ble hun storesøster, da prins Nicolas ble født, bare noen måneder etter at storesøster Victoria fødte lille prins Oscar (2).

I 2016 ble prins Carl Philip pappa for første gang, da hans prinsesse Sofia fødte en liten gutt, som fikk navnet Alexander. I slutten av august i fjor, bare fire dager etter at prinsesse Madeleines graviditet ble kunngjort, ble de foreldre igjen, da prins Gabriel kom til verden.

LES OGSÅ: Prins Oscar fikk spesiallaget kake til toårsdagen sin

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer