Nå har prinsesse Madeleine født

Babylykke i Sverige - bare to dager etter prinsebryllupet.

RAKK BRYLLUPET: Det var mange som spekulerte i om prinsessen ble forhindret i å være med i lillebror prins Carl Philips bryllup i helgen, ettersom den flotte prinsessen kunne føde når som helst. Men den gang ei - prinsessen fikk med seg bryllupet. To dager senere ble hun og ektemannen foreldre til en liten gutt. Foto: NTB Scanpix
RAKK BRYLLUPET: Det var mange som spekulerte i om prinsessen ble forhindret i å være med i lillebror prins Carl Philips bryllup i helgen, ettersom den flotte prinsessen kunne føde når som helst. Men den gang ei - prinsessen fikk med seg bryllupet. To dager senere ble hun og ektemannen foreldre til en liten gutt. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Prinsesse Madeleine (33) og Chris O'Neill (40) ble i dag foreldre til en liten gutt. Det er kun 16 måneder siden de fikk sitt første barn. Men mens storesøster Leonore ble født i New York, kom det nybakte familiemedlemmet til verden i mammas hjemby Stockholm.

Det er det svenske hoffet som bekrefter den gledelige nyheten på deres offisielle nettside:

«Riksmarskalken har glädjen att meddela att H.K.H. Prinsessan Madeleine måndagen den 15. juni 2015 klockan 13.45, nedkom med en son. Såväl mor som barn mår bra», står det i pressemeldingen.

Ble født to dager etter prinsebryllupet

Det var knyttet stor spenning til om prinsessen kom til å få med seg storebrorens prinsebryllup lørdag 13. juni - ettersom Madeleine var høygravid - men heldigvis for prinsessen og resten av den svenske kongefamilien, var både hun, ektemannen Chris og datteren Leonore til stede under bryllupet i helgen.

Men bare to dager senere kom altså den lille gutten til verden.

Se prinsesse Madeleine, Chris O'Neill og prinsesse Leonore ankomme prinsebryllupet:

Delte gravidnyhet på sosiale medier

Den overraskende nyheten nyheten om at Madeleine allerede ventet barn nummer to kom i desember 2014. Det var det svenske hoffet som først annonserte gravid-nyheten, men kort tid etter bekreftet prinsessen selv den gledelige nyheten til sine følgere på det sosiale nettstedet Facebook:

«Det gjør meg så glad å kunne dele den fantastiske nyheten med dere, om at Chris og jeg venter vårt andre barn!», skrev Madeleine den gang.

STOLTE BESTEFORELDRE: Da prinsesse Leonore kom til verden 20.februar for halvannet år siden, dro kongeparet som vi ser her sporenstreks til New York for å hilse på barnebarnet. Nå er de bare en liten kjæretur unna.  Foto: kungahuset.se
STOLTE BESTEFORELDRE: Da prinsesse Leonore kom til verden 20.februar for halvannet år siden, dro kongeparet som vi ser her sporenstreks til New York for å hilse på barnebarnet. Nå er de bare en liten kjæretur unna. Foto: kungahuset.se Vis mer

Like etterpå ble det også kjent at Madeleine tok med seg mann og barn og flyttet hjem til Sverige. Nå er imidlertid planen at familien på fire skal flytte til London i løpet av høsten.

Entusiastisk mamma

Prinsessen later til å ha vært i god form under hele svangerskapet, og har deltatt i offisielle sammenhenger helt til det siste. 6.juni struttet hun av gravidlykke sammen med resten av kongefamilien på Sveriges nasjonaldag, og i lillebror Carl Philips bryllup var hun hjertelig tilstede. Det var imidletid full beredskap i tilfelle fødselen skulle sette i gang midt under vielsen.

Nå har prinsesse Madeleine født

Madde har lenge hatt ønske om barn, og har virkelig strålt av lykke etter at prinsesse Leonore kom til verden i fjor. Stolt mamma som hun er har hun gladelig delt små hverdagsglimt av sin lille øyensten med folket i sosiale medier.

Da Leonore første gang møtte kusine Estelle, la Madde ut bedårende bilder av de to sammen. Også senere har vi fått se kusinekjærligheten mellom de to i sosiale medier, og snart dukker det nok også opp tilsvarende av den stolte storesøster Leonore sammen med den lille babyen.

Kjærlighetshistorien

Prinsesse Madeleine møtte Chris i 2010 - kort tid etter det bitre bruddet med eks-forloveden Jonas Bergström. Allerede i august samme år ble det første bildet av prinsesse Madeleine sammen med Chris O’Neill tatt – på date på utestedet Riche i Stockholm.

Men ingen visste hvem den mystiske mannen ved Maddes side var. Heller ikke hvor spektakulær Chris sin reise for å sjarmere prinsessen i forkant av bildet var. Den styrtrike finansmannen Chris fløy drøye åtte timer fra New York til Stockholm, for én romantisk kveld med Madde. Turen var spontan!

Planen var at han bare skulle spise middag med prinsessen i Stockholm. I stedet ble det en helaften. Først var de på in-stedet Riche på Stureplan – deretter på nattklubben Rose like i nærheten.

Pengegave

Ikke lenge etter at styrtrike O’Neill ble kjent med Madeleine, donerte han nærmere 700 000 kroner til Childhood Foudation - veldedighetsorganisasjonen dronning Silvia grunnla og som Madde jobber for i dag. Dette kom naturligvis prinsessen for øret – og han vant hennes hjerte.

JA: 8.juni 2013 fikk Madeleine sin Chris. To år etter er de stolte tobarnsforeldre.  Foto: NTB scanpix
JA: 8.juni 2013 fikk Madeleine sin Chris. To år etter er de stolte tobarnsforeldre. Foto: NTB scanpix Vis mer

I 2012 ble Madeleine og Chris samboere i New York og oktober samme år kom nyheten om parets forlovelse.

– Etter den brutte forlovelsen med Jonas Bergström har Madeleine vært utålmodig. Hun har kommet på etterskudd med sin livsplan. Hun drømmer om å få barn, sa Expressens kongeekspert Johan T. Lindwall til Se og Hør.

Eventyrromansen ble toppet med parets drømmebryllup i Stockholm 8. juni 2013. Og under ni måneder etter vielsen kom parets kjærlighetsbarn til verden i New York.

Se flere videoer fra prinsebryllupet under:LES OGSÅ: Prinsesse Sofia gjorde ingenting for å skjule tatoveringen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer