Nå har prins Joachim (50) blitt student

Prins Joachim er tilbake på skolebenken.

HAR FLYTTET: Nylig flyttet Danmarks prins Joachim og familien til Frankrike. Nå har prinsen hatt sin første skoledag på den prestisjetunge franske militærutdannelsen. Foto: NTB Scanpix
HAR FLYTTET: Nylig flyttet Danmarks prins Joachim og familien til Frankrike. Nå har prinsen hatt sin første skoledag på den prestisjetunge franske militærutdannelsen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har lenge vært kjent at prins Joachim (50) denne høsten skulle flytte til Paris med familien sin som består av kona prinsesse Marie (43) og barna, prins Henrik (10) og prinsesse Athena (7).

Bakgrunnen for flyttingen er at 50-åringen skal ta Frankrikes høyeste rangerte militære lederutdannelse, og nå har familien på fire forlatt Danmark i god nok tid til prinsens skolegang.

Oppholdet i den franske hovedstaden er midlertidig, og den danske prinsefamilien vil bli boende i Paris fra september i år, og fram til sommeren 2020.

Første skoledag

Ifølge Ekstrabladet hadde prins Joachim sin aller første skoledag på École Militaire - en militærskole - mandag denne uken, og det gikk ikke ubemerket hen.

FLYTTET: Her er familien på fire samlet. Nå er de på plass i Frankrike. Foto: NTB Scanpix
FLYTTET: Her er familien på fire samlet. Nå er de på plass i Frankrike. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Den franske forsvarssjefen François Lecointre delte et bilde av de ferske studentene på sin Facebook-profil som følges av over 100 000 mennesker, og på bildet ser man en konsentrert prins Joachim på skolebenken.

Under innlegget skriver Lecointre blant annet at han har ønsket sitt nye kull velkommen, og at utdannelsen forbereder høytstående offiserer til å ivareta det høyeste ansvar i de væpnede styrker og i sentraladministrasjonen både i Frankrike og internasjonalt.

STOR DAG: Prins Joachim hadde sin første skoledag på École Militaire i Paris mandag denne uka. Her er han avbildet under klokka til høyre. Foto: Skjermdump fra Facebook.
STOR DAG: Prins Joachim hadde sin første skoledag på École Militaire i Paris mandag denne uka. Her er han avbildet under klokka til høyre. Foto: Skjermdump fra Facebook. Vis mer

Den 50 år gamle prinsen er en av 30 militærfolk som skal ta utdannelsen, og bildet er tatt på den franske militærskolen.

Forelesningene er er en av flere deler som prinsen skal gjennom under utdanningsløpet, og utdannelsen finner sted seks av syv dager i uka, ifølge den danske avisa.

Det var i januar det ble kjent at prins Joachim og hans familie flytter til Paris etter å ha bodd i Klampenborg ved København siden oktober 2014.

«Prinsen har blitt invitert til å delta i utdanningen av den franske forsvarsministeren, og er dermed den første danske offiseren som deltar», lød deler av pressemeldingen den gang.

SVARTE FEIL: Se og Hørs kongehusekspert Anders Stavseng intervjuet Kronprinsesse Mary av Danmark i Texas. Det gikk ikke helt som det skulle. Vis mer

Vil trolig ikke returnere

Prinsens beslutning om å flytte har vakt stor oppsikt og det har blant annet blitt heftig diskutert om hvorvidt det er riktig at prinsen tar med seg apanasjen utenfor Danmarks grenser.

Det har også blitt diskutert om prins Joachim kommer til å returnere til Danmark etter utdanningens slutt. Kongehusekspert Søren Jakobsen har tidligere uttalt til danske Se og Hør at 50-åringen trolig vil flytte tilbake til Danmark.

UT AV LANDET: Kongehusekspert Søren Jakobsen mener at prins Joachim trolig ikke vil flytte tilbake til Danmark. Foto: NTB Scanpix
UT AV LANDET: Kongehusekspert Søren Jakobsen mener at prins Joachim trolig ikke vil flytte tilbake til Danmark. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Jakobsen mente det vil være til det beste for både 50-åringen og det danske kongehuset. Spesielt forholdet mellom dronning Margrethe (79), kronprins Frederik (51) og prins Joachim er noe kongehuseksperten trakk fram.

- Det er ikke noe som binder ham (prins Joachim journ.anm.) til Danmark, og det er ikke tvil om at det er et dårlig forhold mellom Joachim og kronprinsen, sa han til det danske ukebladet, og fortsatte:

- Jeg er sikker på at Joachim vil gjøre alt han kan for å få være borte fra Danmark.

Ifølge Ekstrabladet har det danske kongehuset gått ut med at prins Joachim og familien kun blir borte et år, men at 50-åringen har åpnet muligheten opp for at det kan bli lengre.

- Vi tar den første utfordringen som er det første året. Så fokuserer vi på det, uttalte prins Joachim til Ekstrabaladet i februar.

Leide ut villaen

Ettersom den danske prinsefamilien har flyttet fra Danmark var de også nødt til å forlate sin faste residens for en lengre periode. Ekteparet har nemlig en villa på Klampenborg utenfor København, og det ble nylig kjent at villaen er blitt leid ut til den danske «TV-baronessen» Caroline Fleming (43).

Ifølge danske Se og Hør er «TV-baronessen» en svært god venn av familien, og også ha nære bånd til flere andre medlemmer av den danske kongefamilien. Hun var også til stede under prins Joachims private 50-årsfeiring i juni år.

FLYTTER INN: Den danske TV-personligheten og modellen Caroline Fleming skal leie villaen til prins Joachim og resten av familien. Foto: NTB Scanpix
FLYTTER INN: Den danske TV-personligheten og modellen Caroline Fleming skal leie villaen til prins Joachim og resten av familien. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Fleming har blant annet bodd i London med sin tidligere ektemann, den britiske overklasse-milliardæren Rory Fleming.

- Jeg kan bekrefte at Caroline har leid prins Joachims hus og flytter inn med sin familie i begynnelsen av august, sa baronessens manager Jesper Thomsen til danske Se og Hør den gang.

LES OGSÅ: Holdt sykdommen skjult

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer