Pippa Middleton ble mamma:

Nå har Pippa født

Hertuginne Kates lillesøster ble mor for første gang.

PIPPA MIDDLETON BLE MOR: Lillesøsteren til hertuginne Kate kan juble over å ha fått sitt første barn med ektemannen, James Matthews (t.h.). Her er de to avbildet i bryllupet til prins Harry og hertuginne Meghan 19. mai - få uker før graviditeten til Pippa ble kjent. Foto: NTB scanpix
PIPPA MIDDLETON BLE MOR: Lillesøsteren til hertuginne Kate kan juble over å ha fått sitt første barn med ektemannen, James Matthews (t.h.). Her er de to avbildet i bryllupet til prins Harry og hertuginne Meghan 19. mai - få uker før graviditeten til Pippa ble kjent. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Pippa Middleton (35) og ektemannen James Matthews (43) er blitt foreldre for første gang, det bekreftes av en representant overfor People.

Paret fikk en liten gutt klokka to på to på ettermiddagen lokal tid, mandag 15. oktober. Den nyfødte gutten veide om lag 3,8 kilo.

- Alle er lykkelige og mor og barn har det fint, sier representanten hennes.

I forkant av fødselen meldte Daily Mail at ekteparet ble observert da de ankom fødeavdelingen The Lindo Wing på St.Mary's Hospital i London mandag 15. oktober - få dager etter at paret deltok i prinsesse Eugenies (28) bryllup i Windsor.

Avslørte graviditeten

Gravidryktene svirret rundt Pippa Middleton i lang tid denne våren, og i slutten av mai gjestet hun og ektemannen French Open i Paris - hvor 35-åringen viste frem en mage mange tolket som en bekreftelse på at gravidryktene stemte.

Kort tid senere valgte Pippa selv å uttale seg om graviditeten - og således bekrefte den gledelige nyheten for offentligheten.

NYGIFT: Pippa Middleton gifter seg med hedgefond-forvalteren James Matthews i mai 2017. Her kommer de ut av kirken. Video: AP Vis mer Vis mer

Bekreftelsen kom i en spalte hun skrev for den britiske publikasjonen Waitrose Weekend i starten av juni. Der skrev hun blant annet om trening under svangerskapet.

- Jeg var heldig som etter undersøkelsen i uke 12 ikke led av morgenkvalme. Det betydde at jeg kan bære fram barnet som normalt, skrev Middleton blant annet.

Dermed var hun mer heldig enn sin storesøster, hertuginne Kate (36), som har slitt med kraftig svangerskapskvalme i starten av alle sine svangerskap. Kate var blant annet nødt til å avlyse flere oppdrag da hun gikk gravid med prins Louis (snart 6 md.) i fjor høst.

Ukomfortabelt før fødsel

Ikke lenge før fødselen delte for øvrig Pippa Middleton tanker om den siste fasen av svangerskapet sitt, da en ny spalte ble publisert i Waitrose Weekend.

Der la ikke Pippa, som er vant til å være i mye fysisk aktivitet, skjul på at hun syntes det var slitsomt å gå høygravid.

- Den siste måneden nærmer seg, og magen vokser hver dag. Det å holde seg i aktivitet er kinkig, og både ryggen og korsryggen føles støl og ukomfortabel, skrev hun blant annet i spalten, ifølge magasinet Hello.

Pippa fortalte også om hvordan kroppen forandret seg mot slutten av svangerskapet, og hvordan dette påvirket hverdagslivet.

- Nå som kroppen endrer seg og forbereder seg på fødsel, sover jeg ikke like godt - og «babyboblen» har sprukket. Realiteten har slått inn, noe som kanskje er kroppens måte å forberede meg på det som kommer.

På tross av ubehag mot slutten av svangerskapet, valgte altså den høygravide 35-åringen å troppe opp i kongelig bryllup så sent som 12. oktober.

Da uttalte Se og Hørs kongehusekspert Anders Johan Stavseng at Pippas opptreden var noe uventet.

- Terminen skal ikke være langt unna, så mange briter ble nok veldig overrasket da hertuginne Kates høygravide søster likevel dukket opp i bryllupet, sa han.

Fikk kritikk

Gjennom hele svangerskapet holdt Pippa Middleton seg i fysisk aktivitet, noe hun i september ble kritisert for av den britiske spaltisten Barbara Ellen.

I et innlegg hos The Guardian gikk spaltisten langt i å beskylde 35-åringen for å opprettholde en sykelig livsstil under sitt første svangerskap.

- Skjønner hun egentlig at hun er gravid? Mon tro om den yngste Middleton-søsteren hadde satt mer pris på svangerskapet om hun hadde gitt opp forsøket på å trene bort babymagen, freste spaltisten den gang.

Bakgrunnen for den strenge tordentalen handlet ifølge Ellen selv om Pippas jevnlige beretninger fra svangerskapsperioden, satt på trykk i flere spalter hos ovennevnte publikasjon, Waitrose Weekend.

Allerede da Pippa avslørte graviditeten i juni, delte hun flere synspunkter rundt hvordan en best mulig kan kombinere trening og graviditet.

Det var riktignok et annet svangerskapsinnlegg hos Waitrose Weekend som fikk spaltist Barbara Ellen til å se rødt.

Ifølge Daily Mail skrev Pippa blant annet at hun omfavnet ballett-inspirerte treningsformer for å unngå «dårlig holdning» og «pingvinaktig gange».

- Jeg forsøker bevisst å holde inn magen, litt som om jeg gir barnet en klem, for å støtte ryggen. Håper at jeg kan hoppe inn i mine gamle favorittbukser når babyen er født. I alle fall en eller annen gang, skrev Pippa.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

I etterkant omtalte Ellen 35-åringens svangerskapsplan som «tragisk».

- Jeg vet ikke om hun er redd for å ødelegge gudinne-stempelet hun fikk etter rumpe-episoden i storesøsterens bryllup, med tanke på forandringene kroppen går gjennom. Graviditet handler riktignok ikke om å «fortsatt være like digg», eller «få sin smellvakre figur tilbake fortest mulig», skrev Ellen.

Episoden Ellen refererer til, er øyeblikket som gjorde Pippa til verdensstjerne over natten i 2011. Det var i bryllupet til prins William (36) og hertuginne Kate at brudens lillesøster sørget for å stikke av med store deler av oppmerksomheten, alt takket være en tettsittende kjole.

LES OGSÅ: Stappet brystmelk i nesen på barna sine

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer