Meghan og Harry ble foreldre:

Nå har Meghan født

Hertuginne Meghan og prins Harry fikk en sønn.

FØDT: Meghan Markle har født en gutt, og Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle forteller det alle lurer på: Hva skjer nå? Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hertuginne Meghan (37) og prins Harry (34) er blitt foreldre for første gang. Det bekrefter hertugparet i et innlegg på Instagram, der de skriver at det er en gutt som har kommet til verden.

- Vi er glade over å annonsere at hertugparet av Sussex ønsket sitt første barn velkommen i morgentimene 6. mai 2019. (...) Både hertuginnen og babyen er sunne og friske, og paret takker for all gleden og støtten i denne spesielle tiden i livene deres. Flere detaljer vil bli delt i de kommende dagene, skriver de til bildet.

Prins Harry forteller at «denne lille karen er til å dø for», ifølge Sky News.

- Dette har vært den mest fantastiske opplevelsen jeg kunne sett for meg, sa den nybakte faren til pressen mandag ettermiddag.

FØDSEL: Mandag 6. mai kom endelig babyen til Prins Harry og Hertuginne Meghan av Sussex til verden. Video: NTB Scanpix Vis mer

I en offisiell uttalelse kommer det også fram at hertuginnens mor, Doria Ragland (62), er overlykkelig etter fødselen. Hun er nå sammen med de nybakte foreldrene på Frogmore Cottage. Samtlige medlemmer av det britiske kongehuset er også informert om fødselen, heter det i uttalelsen.

Det er foreløpig ikke kjent hva parets nyfødte sønn skal hete.

Barnet, som er det fjerde barnebarnet til prins Charles (70) og det åttende oldebarnet til dronning Elizabeth (93), blir nummer syv i rekken til å arve den britiske tronen. De første meldingene om at fødselen til Meghan var i gang, kom rundt klokken 14.45 mandag.

Massiv oppmerksomhet

Det var i oktober i fjor at Kensington Palace, etter flere uker med spekulasjoner, endelig kunne bekrefte at hertugparet ventet sitt første barn sammen.

- Deres kongelige høyheter hertugen og hertuginnen av Sussex er veldig glade over å kunngjøre at hertuginnen av Sussex venter barn våren 2019, het det i pressemeldingen, som ble delt på Instagram.

UTTALTE SEG OM GRAVIDITETEN: Under et besøk på universitetet i Leicester onsdag, åpnet hertuginne Kate opp om hva hun tenker om hertuginne Meghans graviditet. Video: @march1994bieber via Storyful Vis mer

Den gledelige nyheten fikk enorm oppmerksomhet verden over, og har vært gjenstand for ytterligere spekulasjoner siden, både hva gjelder kjønn, termindato, navn og andre detaljer.

Meghan og Harry har imidlertid - tradisjonen tro - valgt å holde alle disse detaljene hemmelig for offentligheten.

Clooney forsnakket seg

Derimot kan parets gode venn, skuespillerstjernen George Clooney (58), litt ufrivillig ha røpet terminen, da han tok Meghan i forsvar i februar.

Overfor australske Who, forsvarte han nemlig hertuginnen mot all kritikken som har herjet rundt henne de siste årene, og sammenliknet henne blant annet med avdøde prinsesse Diana.

GODE VENNER: Amal og George Clooney er nære venner av hertugparet, og var derfor selvskrevne gjester i bryllupet deres. FOTO: AP / NTB scanpix
GODE VENNER: Amal og George Clooney er nære venner av hertugparet, og var derfor selvskrevne gjester i bryllupet deres. FOTO: AP / NTB scanpix Vis mer

- Hun er en gravid kvinne, sju måneder på vei, som er blitt forfulgt og jaget på samme måte som Diana ble. Det er historien som gjentar seg.

Både 57-åringen og kona Amal Clooney (41) er nære venner av det britiske hertugparet, og var også selvskrevne gjester under bryllupet deres i mai i fjor.

EVENTYRBRYLLUP: En hel verden fulgte med da prins Harry giftet seg med den amerikanske «Suits»-stjerna Meghan Markle 19. mai i fjor. Foto: AP / NTB scanpix
EVENTYRBRYLLUP: En hel verden fulgte med da prins Harry giftet seg med den amerikanske «Suits»-stjerna Meghan Markle 19. mai i fjor. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer

- Nøye planlagt

Babynyheten kom bare noen måneder etter at den amerikanske skuespilleren Meghan Markle ga sitt «ja» til prins Harry i St. Georges kapell på Windsor slott utenfor London 19. mai i fjor.

Med dette fikk Meghan også tittelen som hertuginnen av Sussex.

Meghan og Harry var i Australia, i forbindelse med sin første offisielle reise utenfor Europa som ektepar, da hoffet slapp nyheten om graviditeten.

Like før reisen deltok de to i bryllupet til prins Harrys kusine, prinsesse Eugenie (29), som giftet seg med Jack Brooksbank (32) 12. oktober. Og nettopp dette skal ha innvirket på timingen av babynyheten.

- Meghan og Harry holdt graviditeten hemmelig fordi de ikke ville ødelegge prinsesse Eugenies store dag. Hadde babynyheten blitt sluppet før helgens kongelige bryllup i England, hadde den stjålet både overskrifter og fokus fra brudeparet, forklarte Se og Hørs kongehusekspert Anders Johan Stavseng den gang.

I EKSTASE: Flere tusen unge mennesker tok fullstendig av da prins Harry hadde en overraskelse på lur. Prinsen talte under det veldedige arrangementet WE DAY. Video: WE.org. Foto: Reuters Vis mer

- Det hører med til historien at Eugenie og Jack egentlig skulle gifte seg tidligere, men pent ble bedt om å utsette bryllupet, ettersom Meghan og Harrys bryllup skulle stå 19. mai. Prinsesse Eugenie ventet, og som takk lot Meghan bruden stråle på den store dagen.

- Blir veldig spesielt

Den lille babyen blir altså den syvende i arverekken til den britiske tronen, etter bestefaren, prins Charles (70), onkelen, prins William (36), søskenbarna, prins George (5), prinsesse Charlotte (4) og prins Louis (1), og pappa, prins Harry.

Mange har gledet seg lenge over den nye kongelige babyen, og blant dem er hertuginne Kate (37) , som allerede i november uttrykte glede over sitt kommende tantebarn.

- Det er en så spesiell tid, det å få barn. Og så får George, Charlotte og Louis et søskenbarn også. Det blir veldig spesielt, sa 37-åringen i en sjelden uttalelse, som ble fanget på video.

LES OGSÅ: Hoffet ut mot rykter om barneoppdragelse

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer