Prinsesse Estelle og skolestart:

Nå har hun begynt på skolen

Mamma Victoria fotograferte datteren før skolestart.

SKOLESTART: Prinsesse Estelle begynte i dag i førsteklasse ved Campus Manilla. I den anledning tok mamma Victoria dette bildet av datteren. Foto: Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen / Kungl. Hovstaterna / Kungahuset.se
SKOLESTART: Prinsesse Estelle begynte i dag i førsteklasse ved Campus Manilla. I den anledning tok mamma Victoria dette bildet av datteren. Foto: Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen / Kungl. Hovstaterna / Kungahuset.se Vis mer

Sommerferien er over, og med det er det tid for å returnere til skolebenken. Mange tropper også spente og håpefulle opp til sin aller første skoledag, noe prinsesse Estelle (7) av Sverige i dag har gjort.

I dag, 19. august, hadde nemlig den svenske prinsessen, som er datteren til kronprinsesse Victoria (42) og prins Daniel (45), sin første «ordentlige» skoledag ved eliteskolen Campus Manilla på Djurgården i Stockholm.

Den store dagen er dokumentert med et bilde av en spent Estelle, som det svenske kongehuset har delt på Instagram. Bildet er tatt av mamma Victoria, som etter alt å dømme fulgte datteren til skolen.

Ikledd en blå kjole og med et stort smil om munnen, poserte Estelle foran et tre før skolestart. Til bildet har kongehuset skrevet følgende:

«Tid for opprop. I dag er det mange barn som returnerer til skolebenken, også prinsesse Estelle, som nå begynner i førsteklasse».

Flere svenske medier har omtalt prinsessens første skoledag, blant andre Expressen og Aftonbladet.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

Har gått på førskole

Det å begynne på skolen for første gang kan for mange være både spennende og skremmende. Den sjarmerende prinsessen har imidlertid allerede blitt godt kjent med skolen sin, da hun har gått et år på førskole ved Campus Manilla.

Prinsessens skole ligger som nevnt på Djurgården i Stockholm, og da Estelle ble elev der i fjor, omtalte avisen Aftonbladet Campus Manilla som en «eliteskole». Blant Estelles medstudenter er barn av kongelige familievenner, næringslivstopper og store, svenske kulturpersonligheter.

Skolen har elever fra førskole til videregående, og mye tyder da på at Estelle vil gå der i lang tid fremover. Syvåringen er det første medlemmet av den svenske kongefamilien på Campus Manilla.

SKOLE: Prinsesse Estelle avbildet på første skoledag ved førskolen på Campus Manilla i fjor. Foto: Raphael Stecksén / Kungahuset.se
SKOLE: Prinsesse Estelle avbildet på første skoledag ved førskolen på Campus Manilla i fjor. Foto: Raphael Stecksén / Kungahuset.se Vis mer

I hardt vær

Ifølge Svensk Damtidning ble Campus Manilla opprettet i 2013, og siden den gang har eliteskolen seilet opp på listen over de fineste skolene i den svenske hovedstaden.

Victoria og Daniel skal primært ha valgt Campus Manilla for sin førstefødte for at hun skal havne i «de riktige kretser», og fordi skolen ligger nær den svenske naturen.

Det har imidlertid ikke bare gått knirkefritt for seg ved den svenske eliteskolen, da den flere ganger har havnet i hardt vær. I fjor ble Campus Manilla kritisert for blant annet oppfølgingen av elevene og resultatene deres.

Rundt samme tid fikk også en uttalelse fra en tidligere lærer det til å storme rundt skolen. Da hevdet også flere vitner overfor Expressen at mørkhudede barn ikke får ta del på de offisielle bildene fra skolen.

SKOLEKLAR: Prinsesse Estelle ble fulgt til første dag på førskolen av mamma Victoria og pappa Daniel i fjor. Foto: NTB Scanpix
SKOLEKLAR: Prinsesse Estelle ble fulgt til første dag på førskolen av mamma Victoria og pappa Daniel i fjor. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Samtidig ble det reagert på hvordan det i praksis fungerer å få skoleplass ved Campus Manilla. Ifølge Expressen sto det om lag 8000 barn på venteliste for en skoleplass i fjor, og ved hjelp av et kvoteringssystem skal flyktningbarn få komme foran i køen. Det skrev avisen Aftonbladet.

Denne kvoten skal derimot ha blitt misbrukt av rike foreldre, som fikk barna sine inn på skolen ved å benytte seg av kvoten.

Tross de oppsiktsvekkende avsløringene om Campus Manilla, uttalte informasjonssjef ved hoffet, Margareta Thorgret, overfor Svensk Damtidning i fjor at Estelle ikke ville bli tatt ut av eliteskolen:

- Valget av skole er tatt av kronprinsesseparet og gjelder fortsatt, sa informasjonssjefen da.

LES OGSÅ: Stjernens nakenbilde setter fyr på nettet