Marius Borg Høiby

Nå har han fått ny jobb

Lykken smiler for Marius etter den tøffe perioden.

NY JOBB: Lykken smiler for Marius Borg Høiby. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
NY JOBB: Lykken smiler for Marius Borg Høiby. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Marius Borg Høiby (21) har hatt en vanskelig høst. Se og Hør kunne tidligere i høst melde at kronprinsesse Mette-Marits sønn har sluttet i redaktørjobben i «Tempus Magazine» og flyttet hjem til Norge.

Redaktørjobben mistet han som følge av at magasinet ble nedlagt. Det bekreftet 21-åringen selv overfor Se og Hør, i en kort kommentar. Han valgte også å flytte hjem til Norge, som han gjentatte ganger har gjort før.

Nå smiler imidlertid lykken for kronprinsessens sønn. VG kan nemlig melde onsdag ettermiddag at Marius har fått ny jobb.

Inn i boligselskap

I januar og februar skal han jobbe i salgs- og markedsavdelingen i selskapet Selvaag Bolig. Det bekrefter konserndirektør Kristoffer Gregersen overfor avisen.

Han ønsker imidlertid ikke å kommentere saken ytterligere, og det er derfor ikke kjent hva Høibys rolle blir i selskapet - utover å jobbe i salgs- og markedsavdelingen de første månedene i 2019.

Slottet har heller ikke hatt ønske om å kommentere saken overfor avisen.

Sønnen til kronprinsesse Mette-Marit, Marius Borg Høiby, vekker oppsikt med spesielle skinnjakker i «God kveld Norge»-reportasje. Vis mer

Helt nytt

Selvaag Bolig er et av landets største boligutviklingsselskap. Ifølge selskapets egne nettsider har de over 70 år med erfaring, og driver hovedsakelig med boliger i Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim.

Før han starter i den nye jobben, skal han trolig feire jul. Det er imidlertid ikke kjent hvor feiringen finner sted i år.

- Kronprinsessens sønn Marius var med mamma på julaften i fjor. Da så vi ham nemlig med kronprinsparet på offisielt oppdrag på julaften, da alle spiste lunsj med vanskeligstilte. Hvorvidt han feirer med kronprinsparet i år også, vites ikke. Det kan jo være han skal være med sin far og søsknene der, har Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, tidligere uttalt.

Saken fortsetter nedenfor.

Å jobbe med bolig blir noe helt nytt for kronprinsesse Mette-Marits eldste sønn. Tidligere har han hatt en rekke jobber og interesser, men ingen av dem har omhandlet eiendom. Etter å ha avbrutt både studieopphold i Los Angeles og oppholdet i Milano, hvor han var ansatt som trainee hos motekongen Philipp Plein, fikk han andre interesser.

Til slutt fant kronprinsessens sønn et nytt kall - som stilredaktør i England.

Skulle teste luksusbiler

21-åringen flyttet sammen med modellkjæresten Juliane Snekkestad i London, og hadde store planer i den nye jobben som redaktør. Han var blant annet i full gang med å teste luksusbiler. Han skulle bli programleder for «Test Drive Tuesday», og innspillingen av serien var igangsatt.

Ifølge et intervju Marius ga til et av de siste utgavene av eget magasin, fortalte han at deler av testingen ble gjort i Norge, ettersom naturen og veiene her var mer utfordrende enn i Storbritannia.

MOTEINTERESSERTE: Juliane Snekkestad og Marius Borg Høiby avbildet i London ved en tidligere anledning. Foto: Mega
MOTEINTERESSERTE: Juliane Snekkestad og Marius Borg Høiby avbildet i London ved en tidligere anledning. Foto: Mega Vis mer

Mette-Marits sønn gjorde tydeligvis et meget godt inntrykk foran kamera, for Tempus var allerede godt i gang med planleggingen av sesong to, og Marius skulle også her være programleder. Ifølge Tempus skulle magasinet - og Marius - teste alt fra dyre luksusyachter til privatfly.

Men eventyret tok brått slutt, da magasinet i høst kom med sin siste utgave. Det ble kroken på døren for de ansatte, som måtte gå fra sine stillinger. Og Marius var en av dem, noe han i høst bekreftet.

Omtalt som prins

Kort tid etter at Marius fikk redaktørstillingen, ble nyheten delt på både magasinets hjemmesider, og på 21-åringens egen profil på nettverksplattformen LinkedIn.

I tillegg til stillingen som redaktør, har den profilerte sønnen til Norges kronprinsesse flere ganger dukket opp i reportasjer i magasinet selv. Der har han blitt omtalt som «en norsk prins» - blant annet i en større reportasje fra da publikasjonen arrangerte den kjendistunge etterfesten til musikkprisutdelingen Brit Awards.

Saken fortsetter nedenfor.

HJEM TIL NORGE: Marius Borg Høiby reiste hjem til Norge etter at redaktørjobben gikk i vasken. Foto: NTB scanpix
HJEM TIL NORGE: Marius Borg Høiby reiste hjem til Norge etter at redaktørjobben gikk i vasken. Foto: NTB scanpix Vis mer

Over seks sider i magasinet beskrev Tempus glamour-arrangementet der Marius Borg Høiby var en av deltakerne:

«Glamorøse kjendiser, inkludert artist Pixie Lott og hennes modellkjæreste Oliver Cheshire, modell og skuespiller Paul Sculfor, sanger Tallia Storm og den norske prinsen Marius Borg Høiby gikk ned den røde løperen på vei til lokalene hvor vi arrangerte etterfest, bare for spesielt inviterte».

At Marius ble omtalt som prins fikk flere til å rynke på nesen. Tre uker før den seks sider lange reportasjen ble publisert, hadde kronprinsparet gått hardt ut mot Se og Hør på kongehusets egne nettsider, og kritiserte omtalen av privatlivet til Marius, og hans kjæreste.

Saken fortsetter nedenfor.

Se dette innlegget på Instagram

❤️

Et innlegg delt av Marius Borg Høiby (@marius_borg)

19. mars fikk 21-åringen publisert en artikkel på redaksjonell plass om elektriske luksusbiler. 6. april gikk Mette-Marit og Haakon ut mot Se og Hør og uttalte at «Marius Borg Høiby ved flere anledninger har gitt uttrykk for at han ikke ønsker medias oppmerksomhet».

LES OGSÅ: - Jeg har det ikke så bra, om jeg skal være ærlig

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer