NYBAKTE BESTEFORELDRE: Prinsesse Sofia og Prins Carl Philip ble i dag tidlig foreldre på nytt. Nå har kong Carl Gustaf og dronning Silvia besøkt den nyfødte. Foto: NTB Scanpix
NYBAKTE BESTEFORELDRE: Prinsesse Sofia og Prins Carl Philip ble i dag tidlig foreldre på nytt. Nå har kong Carl Gustaf og dronning Silvia besøkt den nyfødte. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Prins Carl Philip og Prinsesse Sofia:

- Nå har dronningen og jeg et fotballag!

Kong Carl Gustaf og dronning Silvia besøkte deres nyfødte barnebarn torsdag kveld.

Publisert

(Seoghør.no): For få timer siden kom nyheten om at prinsesse Sofia (32) og prins Carl Philip (38) av Sverige har blitt foreldre igjen.

Den gledelige nyheten ble annonsert av det svenske kongehuset i en offentlig uttalelse.

«Riksmarskalksembetet har gleden av å meddele at H.K.H. Prinsesse Sofia torsdag den 31. august 2017 klokken 11.24 nedkom med et friskt og velskapt barn på Danderyds sykehus. Mor så vel som barn har det bra» står det i meldingen fra riksmarskalk Svante Lindqvist.

Stolt pappa møtte pressen

Torsdag ettermiddag møtte prins Carl Philip pressen utenfor sykehuset, der han avslørte kjønnet på den lille.

- Mamma og det lille barnet har det kjempebra, og jeg tror Alexander blir veldig glad for å ha fått en lillebror.

Fødselen skal ifølge prins Carl Philip ha gått fort, og han takket sykehuspersonalet for å ha blitt tatt godt imot.

- Vi er så glade. Han er kjempesøt, og virker som en sjarmerende liten gutt. Vi er veldig glade, sier prinsen til pressen.

Han sier at prinsessen er en fantastisk mamma, og at de har navnet klart men ikke vil avsløre det helt ennå.

STOLT: Prins Carl Philip viste frem størrelsen på den nyfødte sønnen. Foto: NTB Scanpix
STOLT: Prins Carl Philip viste frem størrelsen på den nyfødte sønnen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Den svenske avisen Expressen skriver torsdag kveld at kong Carl Gustaf (71) og dronning Silvia (73) besøkte det nye barnebarnet på sykehuset.

- Nå har dronningen og jeg et fotballag!, sa kongen til pressen, og la til at babyen var en «velskapt ung mann».

Hadde termin i september

- Vi sender de største gratulasjoner til de stolte foreldrene og storebror prins Alexander. De siste årene det svenske kongeparets barnebarn kommet som perler på snor, og dronning Silvia har selv sagt at de er livets dessert, sier Se og Hørs hoffreporter, Caroline Vagle.

- I dag ble hun bestemor til det sjette i rekken, og for kun få dager siden ble det kjent at også nummer sju er på vei. Prinsesse Madeleine venter sitt tredje barn i mars.

I en pressemelding avslørte paret at de hadde termin i september, og at alt sto bra til med den vordende tobarnsmoren.

Se og Hørs hoffreporter sier at hun ikke er overrasket over at barnet kom til verden før annonsert termin.

- Den lille var ventet i september, men det er slett ikke uvanlig at man oppgir litt sen termin i kongelige kretser, slik at den høygravide mammaen skal få ro den siste tiden. Nå vet vi at fødselsdagen ble 31. august 2017 – en dag som til nå har vært preget av at det er 20 år siden prinsesse Diana gikk bort på tragisk vis, sier Vagle til Seoghør.no.

Storebror fikk fire navn

19. april i fjor kom deres førstefødte, prins Alexander av Sverige til verden. Den gang røpet prins Carl Philip at han og Sofia ikke visste kjønnet på babyen før fødselen. Det ville de heller ikke vite denne gangen.

- Det var et valg vi tok tidlig. Vi ville at det skulle være en stor overraskelse, delte den nybakte faren med pressen for snart ett år siden.

Saken fortsetter nedenfor.

I OSLO: Prinsesse Sofia og prins Carl Philip sammen i Oslo tidligere i år, under kong Harald og dronning Sonjas 80 årsfeiring. Foto: NTB Scanpix
I OSLO: Prinsesse Sofia og prins Carl Philip sammen i Oslo tidligere i år, under kong Harald og dronning Sonjas 80 årsfeiring. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ved en kongelig fødsel vekkes det alltid stor spenning rundt navnet på det lille barnet.

Prins Alexander fikk i sin dåp offisielt fire navn - prins Alexander Erik Hubertus Bertil. Den lille gutten skal imidlertid bare tiltales prins Alexander, fortalte kongen i ekstraordinært statsråd etter fødselen.

- Superfine navn, synes vi! Erik og Bertil var ventet, Alexander og Hubertus var betydelig mer uventet. Men kongebarna fortsetter å gå sin egen vei når det gjelder navn. Kjempemorsomt, sa kongeekspert Johanna Lejon til Se og Hør den gang.

Prinsen har også fått sitt eget hertugdømme, Södermanland, som ligger øst i Svealand.

LES OGSÅ: Derfor nekter de kongelige å skrive autografer

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer