Nå har de landet i Norge

Prinsen av Wales og hertuginnen av Cornwall lander tirsdag på norsk jord. Seoghør.no gir deg oversikten over hvor du kan treffe på det storfine besøket.

PÅ NORGESBESØK: Prins Charles og hans kone hertuginne Camilla landet på Gardermoen tirsdag, der de ble møtt av kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit. Foto: Scanpix
PÅ NORGESBESØK: Prins Charles og hans kone hertuginne Camilla landet på Gardermoen tirsdag, der de ble møtt av kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Prins Charles (63) og hans kone hertuginne Camilla (64) lander på Gardermoen rundt klokken halv to, hvor de blir tatt imot av kronprins Haakon (38), kronprinsesse Mette-Marit (38) og en rekke andre representanter fra det offisielle Norge.

Derifra går ferden mot Akershus festning, hvor besøket fra England får selskap av Norges kongepar litt før klokken 15. Her skal prinsen legge ned en krans ved Nasjonalmonumentet.

Etter at seremonien er over, drar Charles direkte til Statsministerboligen hvor han blir møtt av statsminister Jens Stoltenberg (53).

Like før kl 16 ankommer så de utenlandske gjestene Nobel Fredssenter, hvor de blir tatt i mot av senterets direktør Bente Erichsen (63) og AUF-leder Eskil Pedersen (28).

Her skal Charles og Camilla samtale med ungdom som var på Utøya 22. juli, samt møte lederne for de politiske ungdomspartiene som er representert på Stortinget.

Like etter klokken 17 forlater de kongelige gjestene senteret, og mest sannsynlig drar de direkte til Slottet hvor de skal bo. Her kan de slappe litt av, før de må gjøre seg klar til kveldens festivitas.

Klokken 20 er nemlig det duket for offisiell middag på Slottet. Her vil i tillegg til  kongeparet også kronprinsparet, prinsesse Märtha Louise (40) og prinsesse Astrid (80) være på plass.

I morgen skal Charles, Camilla og kongeparet besøke Bergen, og torsdag avslutter de sitt Norgesbesøk i Oslo. Turen går så videre til Sverige og Danmark.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Avlyser dåpen 16. mai

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer