Det norske kongehuset:

Nå har de fått vaksine

Kongeparet har i dag fått første dose av coronavaksinen.

VAKSINERT: Onsdag fikk kong Harald og dronning Sonja coronavaksinen. Foto: Erik Edland / TV2 / NTB
VAKSINERT: Onsdag fikk kong Harald og dronning Sonja coronavaksinen. Foto: Erik Edland / TV2 / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag opplyser assisterende kommunikasjonssjef ved Slottet, Svein Gj. Gjeruldsen, til Se og Hør at kongeparet har fått første dose av coronavaksinen.

- Jeg kan opplyse om at Deres Majesteter Kongen og Hennes Majestet Dronningen har i dag blitt vaksinert mot coronaviruset, sier Gj. Gjeruldsen til Se og Hør.

Videre forklarer han at kongeparet vil få den neste vaksinen om tre uker.

Negativ test

I slutten av november ble det kjent at kong Harald og dronning Sonja hadde testet negativt for coronaviruset, etter at en ansatt ved Slottet hadde fått påvist smitte.

«Hans majestet kongen og hennes majestet dronningen er ute av karantene og tilbake i offisielt virke fra fredag», het det i pressemeldingen.

Dronning Sonja hadde hatt nærkontakt med vedkommende, men verken dronningen eller kongen ble smittet. Den gang ble det også opplyst om at 14 medarbeidere ved hoffet hadde vært i karantene.

TENNER LYS: Kongefamilien avslørte deres juleønsker. Video: Kongehuset på Facebook Vis mer

«Hoffet har rutiner som er i tråd med regler og anbefalinger fra myndighetene knyttet til smittevern, blant annet praktisering av avstandsbestemmelser, bruk av munnbind, intensivert renhold og håndhygiene, samt bruk av hjemmekontor», sto det videre i pressemeldingen.

Karantene etter statsbesøk

Også i mars var kongeparet i karantene etter et statsbesøk til Jordan. Dette førte blant annet til at kongen måtte lede det ukentlige statsrådet over telefon - på grunn av karantenen.

I desember delte det norske kongehuset en rekke bilder fra hvordan det så ut da kongen holdt statsråd fra karantene.

Kort tid etter at kongeparet kom hjem fra statsbesøket i mars, avlyste kongehuset store deler av programmet. Kong Harald og dronning Sonja oppholdt seg da i isolasjon.

ISOLERT: Dronning Sonja forteller under åpningen av en kunstutstilling med Magne Furuholmen at det har vært trist å ikke kunne møte folk under coronapandemien. Video / Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Først i mai deltok kongeparet på et offisielt oppdrag igjen, den gang i forbindelse med frigjøringsdagen.

LES OGSÅ: Svensk stjerne (34) døde

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer