Det norske kongehuset:

Nå har de fått vaksine

Kongeparet har i dag fått første dose av coronavaksinen.

VAKSINERT: Onsdag fikk kong Harald og dronning Sonja coronavaksinen. Foto: Erik Edland / TV2 / NTB
VAKSINERT: Onsdag fikk kong Harald og dronning Sonja coronavaksinen. Foto: Erik Edland / TV2 / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag opplyser assisterende kommunikasjonssjef ved Slottet, Svein Gj. Gjeruldsen, til Se og Hør at kongeparet har fått første dose av coronavaksinen.

- Jeg kan opplyse om at Deres Majesteter Kongen og Hennes Majestet Dronningen har i dag blitt vaksinert mot coronaviruset, sier Gj. Gjeruldsen til Se og Hør.

Videre forklarer han at kongeparet vil få den neste vaksinen om tre uker.

Negativ test

I slutten av november ble det kjent at kong Harald og dronning Sonja hadde testet negativt for coronaviruset, etter at en ansatt ved Slottet hadde fått påvist smitte.

«Hans majestet kongen og hennes majestet dronningen er ute av karantene og tilbake i offisielt virke fra fredag», het det i pressemeldingen.

Dronning Sonja hadde hatt nærkontakt med vedkommende, men verken dronningen eller kongen ble smittet. Den gang ble det også opplyst om at 14 medarbeidere ved hoffet hadde vært i karantene.

«Hoffet har rutiner som er i tråd med regler og anbefalinger fra myndighetene knyttet til smittevern, blant annet praktisering av avstandsbestemmelser, bruk av munnbind, intensivert renhold og håndhygiene, samt bruk av hjemmekontor», sto det videre i pressemeldingen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer